Jump to content

Naseg svemoguceg Boga svi slusaju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Priča inače je van mojih manira pricanja o Bogu, ja sam se nadovezao samo na spominjanje Božjeg promisla koje je Avokado stavio u kontekst da je po Božjem promisljanju nastalo i zlo.

Jeste, sloboda stvorene tvari je neprokosnovena, zato ni dobro bi zlo nema duznost da čini svoje, nego je to stvar slobode.

Tako, da je Božja promisao vezana za apsolutnu slobodu stvorenih bića.

S tim da pojam dobrote i zla, za mene nije apstraktan nego je vezan za stvoritelja.

Tako je tvorac Istine sam Bog koji je Istina.

A otac laži sam djavdjav koji je laž.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Priča inače je van mojih manira pricanja o Bogu, ja sam se nadovezao samo na spominjanje Božjeg promisla koje ke Avokado stavio u kontekst da je po Božjem promisljanju nastalo i zlo.

Nisam. Ima kondicional na početku rečenice:

ako se sve dešava po njegovom promislu, onda se i zlo dešava po njegovom promislu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Djapa рече

bezboznik je ismevajuci Boga nesvesno izvrsio njegovu volju, mozda naucio lekciju, a verujuca zena dobila pomoc od Boga koju je trazila.

Намеравао је да исмеје жену и њено веровање тим пакетом намирница које је послао.

А како Божија воља може да буде исмевање и понижавање некога? Шта би са "намерама срца"? Или, још боље кад смо код материјалних добара, са причом о удовици чије су 2 лепте веће од прилога оних који "дају од сувишка свога"?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Џуманџи рече

Намеравао је да исмеје жену и њено веровање тим пакетом намирница које је послао.

Ne može.

Da žena u veri i u Pismu koji nam svedoči, da se i demoni pokoravaju glasu Zivoga Boga, nije to našla, ona bi bila verovatno i ismejana a možda bi i vratila hranu posiljaocu.

Napiminjem opet da meni ovakve priče nisu lični manir u ispovedanju Boga zivoga.

Подели на овим сајтовима

Mene više zanima da li je dobrocinitelj, posle toga naucio, da se dobročinstvo ne može davati radi verskog ili ideološkog karaktera, jer je u svoj suštini dobročinstvo stvar srca.

Bog gleda na srce a ne na ideologiju ili veru koja ima imperativ obavezu.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Џуманџи рече

А како Божија воља може да буде исмевање и понижавање некога?

Морам поново да се не сложим са тобом. Зар није сам Исус бивао исмеван и понижаван?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, srema рече

Морам поново да се не сложим са тобом. У том случају Исус би прошао друкчије

Moram i ja da se ne složim sa tobom, pošto to nije dobra usporedba.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mene više zanima da li je dobrocinitelj, posle toga naucio, da se dobročinstvo ne može davati radi verskog ili ideološkog karaktera, jer je u svoj suštini dobročinstvo stvar srca.

Na žalost, priča se prerano završila pa smo ostali uskraćeni za ovaj detalj :D

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne može.

Шта не може? Рекла сам да му је намера била да исмеје њу, а не Бога. Шта ту не може?

пре 13 минута, srema рече

Морам поново да се не сложим са тобом. Зар није сам Исус бивао исмеван и понижаван?

Управо! И кажеш да је то заправо била Божија воља? Да се неко кињи, пљује, разапиње (дакле, свако зло) је Божија воља?!

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Џуманџи рече

Шта не може? Рекла сам да му је намера била да исмеје њу, а не Бога. Шта ту не може?

Управо! И кажеш да је то заправо била Божија воља? Да се неко кињи, пљује, разапиње (дакле, свако зло) је Божија воља?!

Па да није Божија воља, зар Он не би једноставно избавио те људе из те ситуације? Хришћани су вазда били прогањани и једва кад је хришћанство било у првом плану, па зар ћемо онда рећи да је Бог зао зато што је своје стадо пустио да страда?

Цитирам, нека књига о Пајсију Светогорцу:

У Старом Звету је записано како Бог говори Израиљцима: Протерајте Хананејце сасвим из земље" (уп. Пон. зак. 7, 2 итд). Бог је знао зашто је то рекао. Али неки од њих рекоше. "То баш није човекољубиво. Одбацимо то, немојмо то учинити". Међутим, касније су забали у неморал, у идолатрију, и своју децу су жртвовали идолима, како што каже Псалам[23]. Све што чини, Бог зна због чега чини.

И из Дидахе има један стих: " Све што ти се догађа примај као добро, знајући да без Бога ништа не бива. "

Дакле, ја верујем да је све лоше што нам се догађа, добро. Осим греха.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, goranger рече

Glupa priča. Žena je bezveze jer neće da zna ko je dobročinitelj. 

Sto bi znala, verovala je svojoj reči i potpisu dobrocinitelja.

Potpis je na kraju ipak Božji, vera joj tako daje pravo.

Priču inače nikad ne bi ispričao, tužno svedočenje vere.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Џуманџи рече

Rezultat je bitan, ne namera.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...