Jump to content

Убијен Оливер Ивановић! Допуна вести: изјаве владике Теодосија и арх. Саве

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Поуке.орг инфо рече

Ovaj snimak je tako providna, klasicna namestaljka. Nivo klinaca iz osnovne skole. Zar postoji neko ko bi poverovao u ovo?!

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Вреди прочитати. Није тајна да Милан Ивановић нема симпатија према СНС режиму, најблаже речено, а опет ни у једном одговору нема ни инсинуације да су ово урадили Срби.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Рада Трајковић, Владика Атанасије, људи са Косова - сви они немају појма :0212_rolleyes:

Страшно је ово СНС испирање мозга ...

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Брка Жарковачки рече

Рада Трајковић, Владика Атанасије, људи са Косова - сви они немају појма :0212_rolleyes:

Страшно је ово СНС испирање мозга ...

Сад ме нахрани сендвичем па настави да се бавиш дневном политиком и пусти ове озбиљне ствари.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, RYLAH рече

Вреди прочитати. Није тајна да Милан Ивановић нема симпатија према СНС режиму

Kako bre nema? Otkad to?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, RYLAH рече

Вреди прочитати. Није тајна да Милан Ивановић нема симпатија према СНС режиму, најблаже речено, а опет ни у једном одговору нема ни инсинуације да су ово урадили Срби.

Мислим да није поента у томе дал је злочинац србин или албанац. Треба сви да се договоримо, цело друштво, медији, сви, да злочинци немају националност. Онда ће мислим свима бити лакше да сагледамо ситуацију.

1) Да се убиство десило на теритирији коју контролише Приштина, имали би консезус да је Приштина одговорна због лоше безбедоносне ситуације, и што није заштитила људски живот.

2) Убиство се десило на територија која није под контролом Приштине, него под контролом Београда. Дакле, Београд је одговоран.

Најгора ми је Вучићева изјава како неће допустити да ово убиство искористи Приштина, како би преузела потпуну контролу над севером КиМ, који је насељен српским живљем. Шта да ради народ на северу КиМ, него да се исели. Београд му не гарантује безбедност, и не осећа се одговорним за безбедоносну ситуацију, а такође не дозвољава Приштини да преузме север КиМ.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, RYLAH рече

Сад ме нахрани сендвичем па настави да се бавиш дневном политиком и пусти ове озбиљне ствари.

Него како?! Нема ништа слађе од тога.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, ana čarnojević рече

vazno je i to ko je narucio ubistvo i ko je ubio.

ali priznajte da se i sami iznenadite koliko dugo niste videli te ljude...Rada, dr. MIlan Ivanovic, Trajkovic. umesto njih sada je jedino vazan i pitan komesar za Kosovo neki tamo Marko Djuric koji je bio valjda u obdanistu kada su oni bili lideri nasim ljudima na tom prostoru dok su nase vladike sakupljale mrtve.

i tuzno i strasno. grozno.

Био у "Отпору", па преумио ваљда...

Подели на овим сајтовима

Својеврсни омаж Оливеру на новосадском Богојављенском концерту... И након реситала, косовска "Не ломите ми багрење"...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ко је убио Оливера?

1414429895-Veljko-Lalic28. јануар 2018.

Све ово већ почиње полако да вређа интелигенцију.

Једни знају да су Оливера Ивановића убили Американци, други да су то урадили Руси.

И једнима и другима је потпуно нормално да су провалили две највеће светске силе, да знају шта су њихови стратешки интереси, да су ЦИА или ФСБ - нормално - заборавили од кога су купили ауто који је пронађен након пола сата, као и на камере испред странке Оливера Ивановића.

Једино изгледа није логично да су Оливера убили криминалци?! И то они који су му годинама претили. Они изгледа једини размишљају стратешки.

И сад нема везе на шта је све време упозоравао Оливер Ивановић? Нема везе шта каже његова супруга. Нема везе ни што је у северном делу Косовске Митровице, која има становника као три солитера на Новом Београду, за годину дана запаљено 200 аутомобила. Замислите ви да испред ваше зграде експлодирају два.

И онда се испостави да се оптужују Срби? А какве то везе има са Србима? Зар није најгори део Амфилохијевог говора на Ђинђићевом гробу био када је причао о братској крви? Каква смо ми црна браћа? Браћа с онима који пале цркве?! Или убијају децу?!

Није брат убио Оливера Ивановића, нити дечаке у "Панди".

Ко ће да одговори ожалошћенима? А ожалошћени смо сви ми.

Зашто је власт пропустила прилику да се обрачуна с криминалцима који тероришу нашу праву браћу на Косову, све да су га убили и Финци, а није да направи нови митинг на месту убиства?

Зашто опозиција није изашла макар на заједничку конференцију за штампу, кад јој већ све ово није било окидач да заједно изађе на изборе?

Чија је ово игра? Зар ми сви заједно не видимо куда све ово води?

Да ли ће косовизација закуцати ускоро и на наша врата? Или је већ ту, само аутомобили још не горе.

Мафија нема милости. Довољно је да један предложи неко убиство, и онда се они утркују у својој лудости, за коју мисле да је храброст.

Зар то нисмо већ видели са убиством Зорана Ђинђића?

То може да опрости Амфилохије, по служби оноземаљској, али овоземаљска Србија не може.

То су те две Србије које није успео да направи Зоран Ђинђић.

Израел је настао на правилу: Бог ће ти опростити, али држава Израел неће никад.

А шта је данас то што ти Србија неће никада опростити? Да ли је то убиство Оливера Ивановића? Невиних дечака у "Панди"?

Или пљачке несрећних људи у чије име све радимо?

Шта смо урадили за људе на Косову у које се све време заклињемо? Како је дошло до тога да данас морамо у ТВ преносу уживо да им поклањамо тракторе?

Да ли је тачно да сваке године из буџета двеста милиона евра иде на Косово? Да ли су раније званично одлазиле милијарде?

И где су тачно те паре?

Не морате да будете економиста да срачунате наш патриотизам.

Колико има Срба тачно на Косову? Сто, сто педесет хиљада. Је ли то око 30.000 породица? Колико је онда да свакој породици која живи на Косову дате на рачун 50.000 евра? Да ли је то тачно милијарду и по?

Да ли је онда 100.000 тачно три милијарде? Да ли за сто хиљада евра на Косову можете да направите кућу као на Дедињу за три милиона?

Па што онда тим људима не дамо паре? Зашто не направимо од севера Косова Швајцарску, уместо да ови који им помажу праве рачуне у Швајцарској.

Зашто за 15 година у којима смо званично потрошили десет милијарди евра нисмо направили социјалне карте за сваког од њих? Зашто данас не знамо сваког коме треба бојлер или му се покварио шпорет?

Па зато што са Богом можемо некако и да се договоримо, а за Србију ионако немамо шта да бринемо.

Шалом.

Вељко Лалић (Недељник)

http://www.srbi.org.mk/sr/otvoreno/2726-ko-je-ubio-olivera

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Tri meseca od ubistva Ivanovića, grafiti u Mitrovici

Prošlo je tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

https://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2018&mm=04&dd=16&nav_id=1381745

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Dve paralelne istrage, ali nema novosti o ubistvu Ivanovića

Navršilo se tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a do danas je ostalo nepoznato ko su ubice i njihovi nalogodavci. Kosovske službe i nadležne službe Srbije vode nezavisne istrage a, uprkos obećanjima, novosti o tom slučaju Ivanovićeva porodica, saradnici i javnost ne saznaje.

Nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih, niti se išta više o zločinu zna, od onoga što se saznalo neposredno posle ubistva Olivera Ivanovića.

Tri meseca kasnije, grafiti sa njegovim likom osvanuli su u Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Nišu, Kruševcu.  

"Taj print na zidovima je opomena, tako građani u najvećoj meri razumeju, kao opomenu da se i dalje čeka informacija ko je ubica i ko je nalogodavac.To je poruka za institucije u Prištini i u Beogradu, podsećam da se sve vreme vode dve paralelne istrage", kaže Tatjana Lazarević, urednica portala KoSSev.  

U stranci Olivera Ivanovića kažu da Specijalno tužilaštvo iz Prištine, koje je u martu preuzelo slučaj, poziva iste one svedoke koje su, neposredno posle ubistva, zvali i istražitelji iz Mitrovice.

"Do današnjeg dana, nažalost nemamo nikakvu informaciju, stiče se utisak da se stvari vraćaju na početak, nelogično je da pozivate svedoke da posle tri meseca dešavanja kažu šta se desilo tog dana, na primer jedna od njih sam i ja koja sutra u 9 sati treba da se javim u svojstvu svedoka", kaže Ksenija Božović.  

Poslednja najava da će se bar nešto oko tog ubistva rasvetliti stigla je iz Beograda, pre mesec dana.  

"Nisam želeo ja danas da mi neko ne kaže da zloupotrebljavam dvomesečnu tragediju. Službe po tom pitanju će da govore, za dve nedelje. Ne mislim da će se mnogi iznenaditi. Iznenadiće se oni koji su znali krivca unapred", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 17. marta 2018.  

Ipak, ni službe ni predsednik u obećanom roku nisu se oglasili.

Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević smatra da bi Beograd trebalo da insistira da istragu preuzme međunarodna komisija.  

"Trebalo bi insistirati da se formira međunarodna nezavisna komisija, zastrašujuće je što međunarodna zajednica ćuti, evo i Euleks ćuti", rekao je Rakočević.

Kako slučaj ne bi pao u zaborav saradnici Ivanovića najavljuje i peticiju da pešačka zona u Mitrovici ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.  

http://rs.n1info.com/a380277/Vesti/Tri-meseca-od-ubistva-Olivera-Ivanovica.html

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...