Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 19 минута, Ведран* рече

Мож бити да је претпазнство ипак важније.  :)

Па има предпразнство и попразнство где се служе и бденија, мислим да то нема везе могло је да се уклопи, нисам закерало али такав приступ показује еклисиолошки поремећену свест.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Ведран* рече

Данијела, да ли су написали негде пуну молитву Оче наш и Богородице Дјево. Питам зато што видим на првој страни само Оче наш (1 пут) и Богородице Дјево (10 пута). А не зна свако ко купи књижицу шта то значи. 

Ми смо у Цркви имали за певницом старију жену која од младости иде у Цркву па једном приликом кад је читала молитве каже "Слава и сада, Господе помилуј дванаест пута" :))

Jesu :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Па има предпразнство и попразнство где се служе и бденија, мислим да то нема везе могло је да се уклопи, нисам закерало али такав приступ показује еклисиолошки поремећену свест.

Не бих се сасвим сложио за ово о свести. 

Има много "нелогичности" у прослављању светих. И није то случајно. Што на пример један Св Василији чудотвори, а ми имамо и мошти оних који су, по нашем суду, већи од њега па не чудотворе тако. И око богослужења што би било разлике?  

Ту су Божији прсти умешани. Јер је његов коначан Суд о слави светих, а нама је дато што нам је потребно. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Danijela рече

Jesu :)

Алилуја! :navijanje: три пута! 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ведран* рече

Не бих се сасвим сложио за ово о свести. 

Има много "нелогичности" у прослављању светих. И није то случајно. Што на пример један Св Василији чудотвори, а ми имамо и мошти оних који су, по нашем суду, већи од њега па не чудотворе тако. И око богослужења што би било разлике?  

Ту су Божији прсти умешани. Јер је његов коначан Суд о слави светих, а нама је дато што нам је потребно. 

Или смо ми умешали своје прсте, темељи цркве су апостоли и мора им се дати предност јер по Павлу тако постави Бог у цркви. Значи цар Константин је по тој логици већи од апостола? Ја не бих рекао,а где су тек остали велики оци, но мени боде очи само ово за апостоле....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Матусал рече

Или смо ми умешали своје прсте, темељи цркве су апостоли и мора им се дати предност јер по Павлу тако постави Бог у цркви. Значи цар Константин је по тој логици већи од апостола? Ја не бих рекао,а где су тек остали велики оци, но мени боде очи само ово за апостоле....

Не. Нема ту такве логике. Рекох и зашто.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Cula sam od nekih da svakodnevno, pored molitvenog pravila, rade i velike metanije uz Isusovu molitvu. Sta mislite o tome?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Не  ми се ради гимнастика ван Великог поста. :D

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

и бре Данијела ал си навалила,са голицљивим питањима.....и овако ђаша само спутава још треба да му дамо на тацни овако поверљиву информацију...нек се мучи мало и он кад нам ионако задаје неке муке :)

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...