Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Fotina444 рече

I ako citam, citam sa telefona sa sajta "Svetosavlje", pa za slucaj da majka udje u sobu da misli da sam na fejsbuk?...

joooj

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Много ми је тешко да се концентришем на молитву, али, исто тако знам да ми молитва ништа не значи ако своје мисли не посветим истој, већ, ''лутам'' разноразним, другим, мисаоним ''пределима''. Сматрам да човек не треба да прича о свом молитвеном правилу, осим, својој будућој супрузи која треба да буде упозната са животом свога будућег мужа. То не значи да сам мишљења да у Браку треба наставити са истим молитвеним правилом, напротив, ако жена и није толико побожна, али, па ипак жели да живи са побожним мужем, сматрам, у том случају, муж треба да се договори са својом женом шта ће читати од молитава, а све да јој побожност у Браку не буде сувише велико оптерећење. Јер, како каже Свети апостол Павле у посланици Јеврејима: ''Јер, Ви који би по годинама требало да сте учитељи, опет треба да се учите почетним основама ријечи Божијих и такви постадосте да вам треба млијеко, а не јака храна. Јер, који год се храни млијеком, неискусан је у знању праведности, јер је дијете. А јака храна је за савршене, чија су чула навиком извјежбана за разликовање и добра и зла''. Муж је дужан својој жени да снисходи из Љубави, а не да себе сматра за бићем које је узвишеније и да се горди због своје побожности. Него, да заједно узрастају. Ето, још једном, сматрам да је молитвено правило нешто лично :) Праштајте ми ако погреших али ми није намера да спутавам и друкчија мишљења, супротна од овога.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Плаво Небо рече

Ето, још једном, сматрам да је молитвено правило нешто лично :) Праштајте ми ако погреших али ми није намера да спутавам и друкчија мишљења, супротна од овога.

Naravno da je licno. :) To jeste odnos iz medju molitvenika i Gospoda, ali ovaj nas razgovor o sopstvenom molitvenom  pravilu ne smatram praznoslovljem, zato sto na taj nacin, mozda, pomognemo jedni drugima u priblizavanju Gospodu, u spoznaji da se i drugi bore sa slicnim iskusenjima, medjusobnoj podrsci u istrajavanju i negovanju hriscanskih vrlina.....Eto, svako ima svoje vidjenje, ali je najbitnije da je Hristos posredi nas, brate . :) 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Ма сви пролазимо кроз исто, верујте.

Оваквим разговором храбримо једни друге.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

14. - ста страница ми се не посвађасмо. Чудо једно.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Лидија Миленковић рече

ali ovaj nas razgovor o sopstvenom molitvenom  pravilu ne smatram praznoslovljem

Не, не, не :) наравно да не сматрам за празнословљем. Чак сам и на другим темама, ајд да кажем, на основу личног искуства ''саветовао'' око читања неких молитава, тј начина како је мени лакше, кад читам и тако слично. Управо да колико могу помогнем другима. А када сам раније говорио (не на форуму) о свом молитвеном правилу, ревности (ако је уопше поседујем) имао сам осећај као да изгубим благодат, ако је уопште и имам.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

14. - ста страница ми се не посвађасмо. Чудо једно.

Pu,pu,pu        Kuc,kuc,kuc :))

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Плаво Небо рече

Не, не, не :) наравно да не сматрам за празнословљем

Ne brini ,bratac, ukapirala sam odmah, nego sam samo iznela svoje vidjenje. :drugarstvo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Лидија Миленковић рече

zato sto na taj nacin, mozda, pomognemo jedni drugima u priblizavanju Gospodu

Знам само да ће ми се свака па и најмања молитва и те како рачунати Једнога Дана. Свако одустајање од тога да испоштујем молитвено правило такође ће ми се и те како рачунати. Оправдања.. да ли ће ми се узети у обзир, то не знам, то је већ у домену Божје милости. А да ли сам ја милостив? То је велико питање, а још мањи и беднији одговор.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Брка Жарковачки рече

@Danijela где си, побожњаци су ти преотели тему?! :D

Отишла је да се моли о всјех и за всја! Just_Cuz_19

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Лидија Миленковић рече

Takodje mi se desava da mi odlutaju misli

У том случају, а ти читајући молитву понављај у себи ''Христе помози''. Подај Христу свој терет, како и каже Свето Писмо, да те одмори мало.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Брка Жарковачки рече

Тишина, ти си коловођа.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Брка Жарковачки рече

Е ;) немо' да ти обријемо бркове :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...