Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

da li se vi svi uvek negde osamite kada se molite...? imate li neki svoj kutak gde ste sami sa Gospodom...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Neko vreme sam u svojoj Crkvi bio misterija. Pronalazili su često čokolade ili bonbone pored ikone Bogorodice sa Detetom Hristom. Kasnije je neko video da ja to tamo stavljam a ja sam tako uspostavljao odnos sa Hristom i molitve su mi bile doista srčane i nikad proforme radi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, JESSY рече

da li se vi svi uvek negde osamite kada se molite...? imate li neki svoj kutak gde ste sami sa Gospodom...?

To je kutak u odnosu sa Njim, recimo učiniš delo milosrđa i ne kažeš da si ti to učinio, nego istinski zablagodaris Bogu da je to On ucinio kroz tebe.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

recimo učiniš delo milosrđa i ne kažeš da si ti to učinio

ok, to...ali sam mislila bukvalno kada izgovarate reci molitve, da li potrebno da budete sami...?  izgovarate li ih naglas...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Neko vreme sam u svojoj Crkvi bio misterija. Pronalazili su često čokolade ili bonbone pored ikone Bogorodice sa Detetom Hristom. Kasnije je neko video da ja to tamo stavljam a ja sam tako uspostavljao odnos sa Hristom i molitve su mi bile doista srčane i nikad proforme radi.

Ја кад сам био мали остављао сам Господу парче торте на прозор, али сам му објашњавао зашто желим да поделим са Њиме торту. Причао сам тако с Њим. :)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, JESSY рече

ok, to...ali sam mislila bikvalno kada izgovarate reci molitve, da li potrebno da budete sami...?  izgovarate li ih naglas...?

Kako kad u molitvi je najbolje biti jurodiv Hrista radi a ako je On stalno sa tobom, po nekad neka molitvena hvala i glasno izadje pred drugima.

Ali klet je najbolja da se ne bi pogordili.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Ја кад сам био мали остављао сам Господу парче торте на прозор, али сам му објашњавао зашто желим да поделим са Њиме торту. Причао сам тако с Њим. :)

Ko taj period i kao veliki nije prosao i zauvek mu ostao i nije neki Sin. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

ok, to...ali sam mislila bukvalno kada izgovarate reci molitve, da li potrebno da budete sami...?  izgovarate li ih naglas...?

Ја избегавам да ме други виде да се молим. Чак и укућани, иако су побожни. Некако ми је тако најприродније. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, JESSY рече

Мени је неопходна самоћа и тишина али ретко налазим такву атмосферу. Стога су се оци молили ноћу када све утихне и када су чула неометана али нажалост нисам достигао до таквога труда. Лепо је слушати о молитви и примати поуке чак је и ирод радо слушао Јована али није творио дела вере.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Када те Бог узме, када видиш и живиш суд, све само иде, останеш ли без вере, само нарочита благодат те спасава од безнађа! Али у човеку постоји велика неискреност и лаж, нека би нас страх од истих потерао Њему у загрљај!

Уверен сам да је у комуникацији веома битно да се успемо апсолутно отворити пред Њим-разголитити. 

Молитве из молитвеника су велика школа. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, JESSY рече

Osim onih u crkvi , za pevnicom, sve su mi molitve u glavi i uglavnom iz srca. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Матусал рече

Мени је неопходна самоћа и тишина али ретко налазим такву атмосферу.

da, i meni je to problem...a i kada se udaljim recimo u drugu prostoriju, udje muz da me nesto pita i sl....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Danijela рече

Izvini, bilo mi smesno ovo za fotografiju.

Ma razumem te. Meni je isto izgledalo smesno. No seti se kako komuniciras sa ljudima. Nekada bez ijedne reci. Samo uradis nesto za njih ili sto znas da se njima dopada. Bog voli tvoje fotografije. Zasto nebi neku posvetila njemu?  :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

koliko sam shvatila, nemate svoje posebno mesto i vreme za molitvu, i ne obavljate je uvek bukvalno citanjem ili izgovaranjem...

msm, molitva u sirem smislu reci je cinjenje dobrih dela, razgovor sa Gospodom i sl...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече
пре 9 минута, Ведран* рече

Ko taj period i kao veliki nije prosao i zauvek mu ostao i nije neki Sin. :)))

Једино не могу да се сетим да ли сам торту пре тога "кадио", или сам кадио за време других "богослужења". Оваква чигра привезана на шпаг ми је била кадионица (јер је звецкала), а имао сам и тамно плаву мантију. :))

588NNYTn6EiRjVuIWpzyF9Z65i7x3aCQVsJhCL1Q

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...