Jump to content

Vaš stav o ulasku Srbije u EU

Оцени ову тему

Кратос

Da li ste za ulazak Srbije u EU?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za ulazak Srbije u EU?

Препоручена порука

Ама бре,не треба људима у Србији приступ шенгену и несметаном раду у другој држави,већ овде да живимо и радимо,достојно човека...

Ко хоће да пали,може то и сад урадити,већина људи хоће овде живети и приређивати,ако ће томе  ЕУ да припомогне,онда ок,ако им је интерес да покупе све што ваља,а ми овде да будемо јефтина радна снага иностраним фирмама,који ће ми (аустријски канцелар) :)))

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

ЕУ пасош је одлична ствар за грађане. Неким људима отвара нове могућности, а никоме ништа не одузима. На пример, наши пилоти би могли да раде за далеко већи број европских компанија. И не само пилоти. Баш скоро видех оглас за неко "sales" радно место у фирми Iveco. Радно место је у Србији, а услов је српски као матерњи језик и европски пасош. Другим речима, тренутно само отприлике Срби рођени у Хрватској долазе у обзир.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Кратос рече

Sem DSS-Dveri i SRS  sve ostale parlamentarne stranke su proeuropske,tako da je to najmerodavnije mada je sasvim druga priča kad se čoveku pitanje postavi direktno kako bi se izjašnjavali....

Додај на то чињеницу да је можда 20-30% гласача СНС-а отворено против ЕУ, а да су остали ђене-ђене или за ЕУ.

Тачно се види да се више не гласа по ЕУ линији. Некако ми је и драго због тога.

пре 42 минута, Милан Ракић рече

Па шта фали да то све што си поменула учинимо и у ЕУ? 

Јер су нас бомбардовали. Буди у току! :smeh1:

пре 27 минута, Икар Губелкијан рече

U svakoj EU zemlji postoji i stvar koja se zove izbori za europarlament.

Е знаш шта је проблем са тим аргументом? Што Европски Парламент ништа не може да уради. Законе предлаже Европска Комисија, што ти је нешто попут владе, усваја Европска Комисија и то је то. Парламент једино даје сагласност на предложени буџет и може изгласати неповјерење Комисији и једино ту доноси било какву одлуку која има смисла.

Тако да је оно "да нада мном у ЕУ влада недемократска неизабрана бирократска олигархија!?" је апсолутно тачно. Док ЕП не добије право законодавне иницијативе ( да предлаже законе ) и док не буде потребан пристанак ЕП-а за доношење нових указа, директива, избори за европарламент су слаб аргумент. Ето, иронично одговор за унапријеђење ЕУ јесте "више демократије". 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Зосима рече

Ама бре,не треба људима у Србији приступ шенгену и несметаном раду у другој држави,већ овде да живимо и радимо,достојно човека...

Ко хоће да пали,може то и сад урадити,већина људи хоће овде живети и приређивати,ако ће томе  ЕУ да припомогне,онда ок,ако им је интерес да покупе све што ваља,а ми овде да будемо јефтина радна снага иностраним фирмама,који ће ми (аустријски канцелар) :)))

Управо сада, Juanito рече

ЕУ пасош је одлична ствар за грађане. Неким људима отвара нове могућности, а никоме ништа не одузима. На пример, наши пилоти би могли да раде за далеко већи број европских компанија. И не само пилоти. Баш скоро видех оглас за неко "sales" радно место у фирми Iveco. Радно место је у Србији, а услов је српски као матерњи језик и европски пасош. Другим речима, тренутно само отприлике Срби рођени у Хрватској долазе у обзир.

Заборавих да напоменем да је плата 1800 евра нето. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 минута, Зосима рече

Meni ne treba jer je moja buduća domovina preko Atlantika, ali dosta mojih drugara je zainteresovano baš za EU, pogotovo prijateljice medicinarke.

Подели на овим сајтовима

Znači u suštini Mićko je prozorljiv.....

Rezultat slika za megatrend pali

Znači i europejci su svesni da priča o boljem životu u Srbiji je šarena laža a ustvari svi čekaju da mogu da zapale a ko ostane u Srbiji poslednji nek ugasi svetlo....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ја стварно не капирам,значи једина сврха уласка у ЕУ,јесте да се лакше запали одавде...спомињете медицинаре,кажу да у Румунији више нема ко да лечи народ,доктори им сад лече немачке бабе по Шварцвалд клиникама...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Znači u suštini Mićko je prozorljiv.....

Rezultat slika za megatrend pali

Znači i europejci su svesni da priča o boljem životu u Srbiji je šarena laža a ustvari svi čekaju da mogu da zapale a ko ostane u Srbiji poslednji nek ugasi svetlo....

Аман, људи, европски пасош није добар само за ”паљење”. Што рече Зосима, није ни сад толико тешко запалити. Много је кориснији људима који би да живе у Србији, а раде за ЕУ компаније. Директно за ЕУ компаније, не за субвенционисана робовласничка ”представништва”. 

Подели на овим сајтовима

Bugarska i Rumunija su članice EUrope već ako se ne varam 13 godina a standard im je nešto bolji od našeg....da ne navodimo to što ne ispunjavaju tkzv standarde o koji ova naša politikanstka goveda ovde serendaju već 17 godina...što je ustvari više nego jasan dokaz da je stvar prijema čisto političko pitanje...građani mogu da žive ko stoka EU brokraciju to ne zanima sve dok se uklapa u njihovu političku agendu(Vučićevo ,,prihvatanje realnosti,, oko KiM)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Juanito рече

Још једна можда добра ствар је што ће можда (али само можда, ово кажем уз велику скепсу) наши политичари морати да барем неке елементарне и здраворазумске ствари доведу у ред. Ту мислим на техничке и бирократске идиотлуке који отежавају свакодневни живот и пословање грађанима, рецимо катастрофални прописи о девизном пословању Народне бнаке, или ужасно неефикасно судство и одсуство владавине права у пракси. Ако ће се то макар мало померити унапред, онда сам за.

Možda hoće malo ali ne mnogo. Iskustva iz komšiluka pokazuju da političari mogu samo da isfoliraju donošenje novih propisa (tako da u istima ostave rupe koje mogu da zloupotrebljavaju) tek toliko da formalno ispune uslove za prijem... a naročito nakon prijema se mnoge stvari vrate na staro... džaba ti propisi ako imaš određeni mentalitet... ne postoji pravni institut koji evropljani mogu da izmisle, a da mi ne umemo da ga pri prepisivanju potpuno izvitoperimo... ne izbegava nemački političar da npr. namesti tender zato što ima bolji zakon o javnim nabavkama od našeg, nego zato što bi ga Nemci najurili govnjivim motkama ako provale da je namestio tender... oni i imaju takav zakon jer nemaju poverenja da će političar bez takvih pravila da pošteno organizuje nabavku i tender, a ne zato što im je takav zakon trebao da bi ih neko primio u nešto... tako da, može naša skupština da usvoji kakav god hoćeš zakon, ako prosečan Srbin misli da je taj zakon samo nepotrebna formalna smetnja genijalnom i prepoštenom Vučiću da dovede najboljeg investitora za Air Serbia ili za Beograd na vodi, jednostavno će suspendovati taj zakon i svi će da mu aplaudiraju kako je mudro i pamerno napravio dobar posao i bez tendera...

Primena većine zakona zapravo zavisi od javnog mnjenja tj. od reakcije javnog mnjenja na zloupotrebe tih zakona od strane vlasti... a kod nas je to katastrofalno te nikakvi zakoni neće pomoći. Ovde se rutinski aplaudira kršenju i smisla zakona, pa i slova zakona ako taj neko misli da je kršenjem urađena "prava stvar"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ћириличар рече

Додај на то чињеницу да је можда 20-30% гласача СНС-а отворено против ЕУ, а да су остали ђене-ђене или за ЕУ.

Тачно се види да се више не гласа по ЕУ линији. Некако ми је и драго због тога.

Јер су нас бомбардовали. Буди у току! :smeh1:

Е знаш шта је проблем са тим аргументом? Што Европски Парламент ништа не може да уради. Законе предлаже Европска Комисија, што ти је нешто попут владе, усваја Европска Комисија и то је то. Парламент једино даје сагласност на предложени буџет и може изгласати неповјерење Комисији и једино ту доноси било какву одлуку која има смисла.

Тако да је оно "да нада мном у ЕУ влада недемократска неизабрана бирократска олигархија!?" је апсолутно тачно. Док ЕП не добије право законодавне иницијативе ( да предлаже законе ) и док не буде потребан пристанак ЕП-а за доношење нових указа, директива, избори за европарламент су слаб аргумент. Ето, иронично одговор за унапријеђење ЕУ јесте "више демократије". 

Sve to super, ali u centrizmu, i nekoj trezvenosti postaneš ti na nekoj tački toliki legalista, ili još i bolje formalista, da od drveta šume ne vidiš, ma koliko se time dičio  - politički pritisak se naime ne vrši samo tako što, eto, postoji EK i to je to. Tu je jedan izborni val dovoljan, da se pritisak vrši na sasvim drugi način, jer bi time i želje za promenama očigledno došle od ljudi samih. Stoga, nije baš da se ne glasa. Ali neću da se uvlačim više, da ne bude ko onomad sa nacistima, gde nisi mogao drugo do da citiraš rečnik.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Милан Ракић рече

Па шта фали да то све што си поменула учинимо и у ЕУ? 

Fali. Ne mozes ti svom dzelatu odredjivati nacin na koji ce te ubiti, ili sefu kod kojeg radis, odredjivati pravila, vec ces da igras kako on svira.

Druga stvar,vecina zemalja iz EU su davno prestale biti hriscanske, tako sto su zamenile Boga za novac.Ovde u NL se crkve zatvaraju.Praznici kao sto su Bozic i Vaskrs, se praznuju jedenjem,pijenjem i kupovinom i poklonima, nema Hrista.Sve se komercijalizovalo, znaci samo novac.

E sad, pre nego sto kazes lako je tebi, ili sto ti zivis tu i slicno, obuj prvo moje cipele i prohodaj u njima unazad barem 20 godina, onda mi mozda to vise neces govoriti.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ћириличар рече

Тако да је оно "да нада мном у ЕУ влада недемократска неизабрана бирократска олигархија!?" је апсолутно тачно. Док ЕП не добије право законодавне иницијативе ( да предлаже законе ) и док не буде потребан пристанак ЕП-а за доношење нових указа, директива, избори за европарламент су слаб аргумент.

I dok ne dobije jednog europskog fuhrera kao nekad ajn rajh,ajn valutenzi bite,ajn folk ajn fuhrer EU uber ales

:smeh1:

Vizionar je bio Adolf...ljubi ga Angelina :ani_biggrin: 

Подели на овим сајтовима

Rezultat slika za Eu hitler

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...