Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

1 hour ago, Кратос рече

Ne,rat je već bio sa šiptarskom terorističkom bagrom...

Да, почео је, али је ,,неко" констатно кочио српску војску и полицију да уништи УЧК. А тај ,,неко" није Америка. Имаш онај документарац у рату на Косову, где један наш полицајац наводи епизоду кад су ухватили неке терористе УЧК, они су им показивали чланске карте СПС-а и тражили да буду ослобођени. И каже после су ослобвођени и опет обукли униформе УЧК.

Е то је овде проблем. Милошевић је само хтео власт, па имао је он велики број Шиптара за своје гласаче, јел знаш ту епизоду? Ти Шиптари су касније многи од њих прешли у УЧК и ктренули у рат против Срба.

Колико год га бранио, има пуно доказа, и аргумената који растурају тај ваш квазипатриотски мит о ,,хероју" Слоби.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Православни Србин рече

Да, почео је, али је ,,неко" констатно кочио српску војску и полицију да уништи УЧК. А тај ,,неко" није Америка. Имаш онај документарац у рату на Косову, где један наш полицајац наводи епизоду кад су ухватили неке терористе УЧК, они су им показивали чланске карте СПС-а и тражили да буду ослобођени. И каже после су ослобвођени и опет обукли униформе УЧК.

Е то је овде проблем. Милошевић је само хтео власт, па имао је он велики број Шиптара за своје гласаче, јел знаш ту епизоду? Ти Шиптари су касније многи од њих прешли у УЧК и ктренули у рат против Срба.

Колико год га бранио, има пуно доказа, и аргумената који растурају тај ваш квазипатриотски мит о ,,хероју" Слоби.

:)) El ti znaš leba ti kolko su dosmanslijska goveda terorista pustili iz zatovra nakon 5. Oktobra?Aje bre ne lupetajte više....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Иначе, ово је кравата Ратка Младића, коју је он обукао јуче, и на њој се виде слова- КПРФ:

attachment.php?attachmentid=465446&d=151

То је Комунистичка партија Руске Федерације. Е зато сам изјавио да се плашим да се он још није одрекао те комунистичке заблуде која је управо Србима највеће зло нанела.

И то је генерално проблем, што политичке елите које су нас водиле деведесетих ништа, али ништа нису схватале. То што су градили имиџ браниоца пропалог совјетског система у тренутку кад су се и сами Руси одрекли тог система. Па пазите, у тренутку кад се комунизам свуда руши, СПС је подржао просовјетски пуч у Москви. Колико треба да будеш луд, неозбиљан, неодговоран и комунизмом затрован да тако нешто радиш? А Милошевић је то радио. И Американци су то видели и рекли су: ,,са овим нема разговора". Не зато што мрзе Србе, већ зато што неће да сарађују са комунистима и то окорелим комунистима.

А Хрвати су градили имиџ ,,националних револуционара" који се боре против ,,српско-комунистичког режима" и нису морали много да се труде, довољно је било да покажу оног Шљивавчанина који се шепурио са петокраком и осталима, на челу са Милошевићем. И то је проблем био наш, што смо уместо да ми први пљунемо пропали систем и да кренемо да се први додворавамо Америма- ми смо се понашали ко браниоци пропалог система.

Али, наравно, лакше је рећи ,,Ма Амери нас патолошки мрзе и оће да нас униште", него увидети и прихватити своје грешкле и заблуде.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

:)) El ti znaš leba ti kolko su dosmanslijska goveda terorista pustili iz zatovra nakon 5. Oktobra?Aje bre ne lupetajte više....

Па зато су говеда. Али од Слобе, код кога су УЧК борци имали чланске карте СПС-а, се ту ништа не разликују.

Мани се ти синко демагогије и мани да хвалиш националне штеточине које су, зарад својих фикс идеја, довели Србе у несрећу. Буди реалан и схвати да ако наставимо са политиком чије је темеље поставио Милошевић, неће добро да буде.

Ако волиш заиста свој народ, схватићеш то. Кратосе, кажеш да си русофил? Ко си руског писца читао? Ево ја сам читао Достојевског и ево сада ћу да ти цитирам једну његову најепшу мисао: ,,Ниједна велика идеја није вредна сузе једног детета".

Кад би схватио суштину ове мисли, схватио би да ниједна идеја, антиглобалистичка, комунистичка, ниједна држава, ниједан патриотизам, национализам, суверенитет, држава, па ни територија нису вредни сузе једног детета, српског, шиптарског, хрватског, било чијег. То је хришћански став. Никаква идеја или суверенитет државе не могу да се оправдају страдањем народа, а поготово деце.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Православни Србин рече

А Хрвати су градили имиџ ,,националних револуционара" који се боре против ,,српско-комунистичког режима"

И зато Хрвати, иако су имали ону творевину од државе у којој су уморили на стотине хиљада Срба, Јевреја и Цигана; иако су били марионетска држава-сарадник нациста; иако су имали неколико пешадијских јединица и читаву зрачну бојну на Источном фронту, где су се поједини пилоти истакли као ваздушни асови оборивши по 30 Руса; и да не дуљим. Такви Хрвати су имали позив и место на Паради победе у Москви 9. маја све време, а Србија је ту пригоду први пут добила у задњој години мандата оног Тадића. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Православни Србин рече

ратосе, кажеш да си русофил?

Ja sam Srbofil

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

И зато Хрвати, иако су имали ону творевину од државе у којој су уморили на стотине хиљада Срба, Јевреја и Цигана; иако су били марионетска држава-сарадник нациста; иако су имали неколико пешадијских јединица и читаву зрачну бојну на Источном фронту, где су се поједини пилоти истакли као ваздушни асови оборивши по 30 Руса; и да не дуљим. Такви Хрвати су имали позив и место на Паради победе у Москви 9. маја све време, а Србија је ту пригоду први пут добила у задњој години мандата оног Тадића. 

Тачно. И додај то да је та иста НДХ била у званичном рату са Америком док смо ми били на страни Америке. И да, па Руси су одликовали Месића за антифашизам. И тако даље.

И није могуће да након свега тога, Амери сад воле Хрвате, а мрзе Србе. Не, него је ствар у томе да велике силе не воле никог, али траже савезнике, оне који хоће да сарађују. У светској политици не влада љубав, већ само интереси. Хрвати су то схватили, Срби нажалост нису.

Остало је историја. Али ми можемо из тога да извучемо неке поуке и закључке, и да искористимо то за будуће догађаје. А ако будемо резоновали као Кратос, неће да ваља.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ja sam Srbofil

Ти си неозбиљан човек изгледа, понашаш се ко да причамо о не знам чему, а причамо о једној врло озбиљној теми, о страдању Срба. А ти се клибериш, игноришеш, тераш своје, уместо да увидиш неке ствари и да схватиш да је чак и одузимање територије мање зло од великог страдања нашег народа.

Игноришеш кључне чињенице које оспоравају Милошевића као ,,српског хероја" и које показују да је твоја одбрана његове катастрофалне политике бесмислена.

У таквој ситуацији ја и не видим смисао неког разговора са тобом.

Подели на овим сајтовима

Miloševića krivim samo zbog jednog,što nije zgazio  krvate   odma do kraja pa posle nek nam uvedu sankcije bar bi znali zašto a mudžosima ne bi ni palo na pamet da se kurče...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Ти си неозбиљан човек изгледа, понашаш се ко да причамо о не знам чему, а причамо о једној врло озбиљној теми, о страдању Срба. А ти се клибериш, игноришеш, тераш своје, уместо да увидиш неке ствари и да схватиш да је чак и одузимање територије мање зло од великог страдања нашег народа.

Игноришеш кључне чињенице које оспоравају Милошевића као ,,српског хероја" и које показују да је твоја одбрана његове катастрофалне политике бесмислена.

У таквој ситуацији ја и не видим смисао неког разговора са тобом.

El za tebe Knez Lazar Srpski Heroj?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Miloševića krivim samo zbog jednog,što nije zgazio  krvate   odma do kraja pa posle nek nam uvedu sankcije bar bi znali zašto a mudžosima ne bi ni palo na pamet da se kurče...

Их, да је бар само то, где би нам крај био. Није требо толико неког да гази колико Србе да сачува.

Подели на овим сајтовима

Pravoslavni Srbine ti bi i majora Gavrilovića krivio što je branio Bg.....po tvojim kriterijumima on bi bio osporavan heroj.....Milošević nije pobegao,bio je tu i stradao je mučenički u Hagu od belosvetskog ološa i smrada i ja kao Srbin iako ga nisam voleo dok je bio na vlasti pre bi se ubio nego da ga pljujem za njih je bio ČOVEK.....LJUDINA....pišam na ametriku i na njihovu demonkratiju i na sav taj licemerni ološ MARŠ bre u TRI PM....

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Православни Србин рече

да се први додворавамо

Nije nam u krvi to Srbine....shvati sopstveni narod i sebe....ako hoćeš....ko voli ulizice i beskičmenjake?Ti smatraš Obrenovića mudrim al narod voli Karađorđa...ta podela i dalje postoji..možeš to da nazoveš sukobom srca i uma,nebeske i zemaljske srbije,svaki običan Srbin čovek izabraće Karađorđa...o tome i narodno predanje svedoči....

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Nije nam u krvi to Srbine....shvati sopstveni narod i sebe....ako hoćeš....ko voli ulizice i beskičmenjake?Ti smatraš Obrenovića mudrim al narod voli Karađorđa...ta podela i dalje postoji..možeš to da nazoveš sukobom srca i uma,nebeske i zemaljske srbije,svaki običan Srbin čovek izabraće Karađorđa...o tome i narodno predanje svedoči....

Kako se kaze, da nije bilo Karadjordja ne bi bilo ni Milosa, ne bi bilo ni majora Gavrilovica i majora Tepica i tako u krug. Ne bi bilo ni generala Mladica kao vojnog komadanta nase vojske u BiH koja je hrabro ratovala protiv mudjahedina i te' satanske i covekomrziteljske filosofije koja je narocito mrzela srpski narod u Bosni. Trebalo je junacki i casno postojati i biti na tom mestu u tom trenutku. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Кратос рече

El za tebe Knez Lazar Srpski Heroj?

Да, јесте. Али, немој ти сад да поредиш неупоредиво-Турци њему тада нису давали никакав избор, они су надирали и само хтели да нас окупирају. И он им се супроставио. То је сасвим друга ситуација.

Овде ми причамо о ситуацији у којој рат није био једина опција и у којој је било избора и шансе да се рат избегне и страдања народа спречи. То је овде поента. Него, кад већ помињеш Цара Лазара, јел знаш ти шта је урадио његов рођени син деспот Стефан Лазаревић? Деспот Стефан  одлази код Бајазита, човека који му је убио оца, понизује се пред њим, нуди му своју сестру, ћерку човека кога је Бајазит убио, и нуду да буде његов вазал и да ратује за њега. Еј, Србине, да ратује за њега. А бити тада вазал Турцима је иста понуда као што је била ова америчка нама деведесетих. Е то је прави пример мудрости, хришћанске љубави и патротизма. Урадио је то да би сачувао српски народ.

Е сад ја тебе питам јел ти мислиш да је он био ,,издајник"?

пре 17 минута, Кратос рече

Pravoslavni Srbine ti bi i majora Gavrilovića krivio što je branio Bg.....

Наравно да не бих. Али опет је поређење дебилно. Мајор Гавриловић је био херој, као што су и јунаци на Кошарама били хероји, као што су српски војници и полиција и народ који су ратовали против НАТО пакта били хероји. Али, и краљ Петар који је био са народом, у рову и на воловским колима делио судбину народа и војске. А Слободан који је био у вили, крио се тамо док је народ страдао и син му се богатио у то време народне катастрофе и несреће нити је херој, нити је бранилац српског народа. Немој да га поредиш са светлим личностима српске историје.

пре 20 минута, Кратос рече

je bio ČOVEK.....LJUDINA...

Та твоја ,,људина" је рекла Милану Марићу, који кад је почела хрватска агресија на Крајину, молио да бар дигне пар авиона српских да дају подршку Крајишницима то глатко одбио и кад га је Мартић питао шта да ради, ,,људина" му је рекла да узме пиштољ и да се убије.

Толико о твојој ,,људини" и ,,хероју" кога ти имаш храбрости да поредиш са Светим Царем Лазаром и мајором Гавриловићем.

пре 12 минута, Кратос рече

Јао, ако је нешто чиста демагогија то је онда ово. Примећујем да многи од вас ,,патриота" у ствари слабо разумеју српаку историју и не знају ништа о српској традицији и предању.

Пре него што почнеш са том демагогијом шта нам је у крви, ево ти само један пример: Стефан Немања је ратовао против Византије. Али, кад је видео да нема шансе против ње, онда је он отишао пред ноге Цару Манојлу, понизио се пред њим, везали су му јарам око главе, понижавали га, вукли везаног кроз град, а онда је он понизно морао да преда цару свој мач и прихвати да буде његов вазал. И био је његов вазал, прихватио је то. То је прави пример једне смирености хришћанске, једне мудрости државничке и једне патриотске жртве за свој народ.  Дакле, понизио се пред њима.

У ствари, Срби имају једну читаву традицију владара који су, кад је требало а да би сачували народ и да би спречили страдање, умели да се понизе пред јачим силама, да се додворе и та традиџција иде од Светих Немањића, деспота Стефана, Обреновића, итд. А то што ти причаш није српска традицији, већ традиција сујетних комуниста који су,. зарад својих идеолошких фиксација, спремни да жртвују цеоп српски народ. А српски владари су знали кад је требало ратовати а кад понизити се пред јачим, додворити се, па чак и пристати и на то да буду вазали, итд. Али да сачувају народ и извуку корист за државу.

Или ти можда мислиш да су Стефан Немања, деспот Стефан или Обреновићи ,,мањи Срби" од Милошевића, Младића или Караџића? Или Шешеља?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...