Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Iulianus рече Pet meseci i kusur dana sam na ovome forumu i samo za jednu osobu mogu stoprocentno da ustvrdim da propagira "kontroverznu teoriju", naj-naj-najkontroverzniju za koju ikada čuh (slobodan sam da napišen, sumasišavšu teoriju) . Ali, bogumi, ta osoba zacelo nije poštovani Zoran Đurović. Ak` se pogledaš v zrcalo zasigurno ćeš tu osobu identifikovati kao osobu o kojoj govorim (Nama "đuromislećima" takve trt-mrt teorije ne promiču, no ih s krajičkom oketa u roku odma` zapažamo i smeštamo u risajkl bin, gde je i mesto za takve škartove ) Срећан сам што нисам оригиналан! Ја сам само тумач Отаца, ништа више. То ми је професија. Са мном се има прејемство, оно што Црква учи. Другим речима, више профилисано, али исто учење. Ја немам своје Јеванђеље. Само лупам књиге да отресем прашину са њих. Матусал, Ведран*, Iulianus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Da prepobraženi Hristos na Tavoru nije razgovarao sa <ilijom i Mojsijem u slavi o stradanju u Jerusalimu i kad gledamo to sa temporalne strane znači nije se još desilo kako su Ilija i Mojsije opšte mogli obitavati u toj slavi a da vaskrsenje nije atemporalnog karaktera. Za učenike može biti nekima jasno oni su tu temporalno postoje ali kako uklopiti iliju i mojsija? Kakva misterija bi to mogla biti, to bi mogao biti svet van svake Hristove reči koja ne prolazi nikada a ko bi mogao živeti opšte u takvom svetu. Zoran Đurović, Pontifex Emeritus and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече сам Христос је Нова Пасха. али Тајна Вечера није наговештај (игроказ), него реалност. дакле истинска и истинита Жртва, истинско и истинито ломљење Тела и проливање Крви. ипак, гледајући из нашег угла то је догађај пре самог догађаја, нечег што тек треба да се деси (ако се посматра у времену). међутим, у вечности то већ јесте. и Васкрсење већ јесте. и Вазнесење већ јесте. и Есхатон већ јесте. Ali, On je Nova Pasha, tek kada se prolije Njegova krv za mnoge, radi otpustenja greha. To se dogodilo tek na Krstu, za nas ljude. Po, Njegovoj sili i promisli, to se dogodilo i kod pricesca apostola, radi, zamene stare pashe, novom pashom , tj Hristom, koja istinita Zrtva , koju sam Hrist tek treba da prinese za nas ljude... Recimo, kada je iz Njegovog rebra potekla krv i voda, to se tumaci kao, krstenjsko ociscenje grehova ... verom i vodom...itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Pontifex Emeritus рече ово је бесмислено. како може да постоји нешто пре времена? за нас је стварање (постање) почетак свега. за нас не постоји ништа пре почетка, јер почетак је почетак и времену, јер и време је творевина. ајде то покушај некако да схватиш. Stavio sam pre pod znake navoda.Pričamo o Bogu.Da li ti veruješ da sada postojiš u nekoj paralenoj relanosti već ostvaren i obožen u Hristu?Da ili ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече за нас не постоји ништа пре почетка, јер почетак је почетак и времену, јер и време је творевина. ајде то покушај некако да схватиш. Кратосов ум размишља као Њутнов: Време је апсолутна категорија. Он је омађијан том представом и не може да схвати да је време настало са временом, тј. са стварањем. Када би време замислио као обичан предмет, камен, онда би могао да укапира да је то само објект створен као и сви други. Нема моћ апстракције. Када би време заменио неким математичким симболом, онда би могао да се одбрани од Маје која га је омађијала. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 28 минута, Pontifex Emeritus рече Христос је узнео дарове на Тајној Вечери, заблагодарио и преломио рекавши- ово је Тело Моје које се за вас ломи. да ли свештеник на Литургији поново узноси и изнова ломи, или се ради о једном истом атемпоралном догађају у вечности, о једној Тајној Вечери којој и ми присуствујемо на Литургији? јер иначе се поставља питање- колико је Жртава, Једна или безброј? Ne mogu da razumem smisao ovog argumenta. Ako ukazuješ na Liturgiju u budućem carstvu, ona svakako oznavača sabiranje svih. Međutim, potrebno je živeti na katoličanski način. Niko od nas nije stopljen sa drugim, Crkve su mnoge, svaka je puna Crkva. Evharistija jeste jedna, ali treba razumeti u kom smislu. Pogrešno je to koristiti za teoriju o već svršenoj istoriji. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Ali, On je Nova Pasha, tek kada se prolije Njegova krv za mnoge, radi otpustenja greha. To se dogodilo tek na Krstu, za nas ljude. Po, Njegovoj sili i promisli, to se dogodilo i kod pricesca apostola, radi, zamene stare pashe, novom pashom , tj Hristom, koja istinita Zrtva , koju sam Hrist tek treba da prinese za nas ljude... Recimo, kada je iz Njegovog rebra potekla krv i voda, to se tumaci kao, krstenjsko ociscenje grehova ... verom i vodom...itd. Нечовек, да те питам сада: Хр жртва нема никаквог значаја за наше спасење. Јер, ако је он апостоле причестио пре него што је пострадао, онда је жртва бесмислена. Ако пак апостоле није причестио, онда их је зајебавао. Одговори. Матусал, Ведран*, Bokisd and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Stavio sam pre pod znake navoda.Pričamo o Bogu.Da li ti veruješ da sada postojiš u nekoj paralenoj relanosti već ostvaren i obožen u Hristu?Da ili ne? Ako sam zasadjen ovde kao golo zrno koje vaskrsava (postoji) u Carstvu nebeskom, ja jesam i umirem na zemlji ali da postojim samo na zemlji ja ne bi vaskrsao u Carstvu nebeskom jer onda nisam zasadjen odozgo nego odozdo pa ne znam kojim čudom bi se mogao ostvariti kao ista ličnost kao što vi zovete besmrtna duša na drugom mestu ako na tom mestu opšte ne postojim? Pontifex Emeritus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Кратосов ум размишља као Њутнов: Време је апсолутна категорија. Он је омађијан том представом и не може да схвати да је време настало са временом, тј. са стварањем. Када би време замислио као обичан предмет, камен, онда би могао да укапира да је то само објект створен као и сви други. Нема моћ апстракције. Када би време заменио неким математичким симболом, онда би могао да се одбрани од Маје која га је омађијала. Nije svet stvoren kroz Isusa Hrista nego kroz vreme da bi se Isus Hristos mogao ostvariti Pontifex Emeritus, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Stavio sam pre pod znake navoda.Pričamo o Bogu.Da li ti veruješ da sada postojiš u nekoj paralenoj relanosti već ostvaren i obožen u Hristu?Da ili ne? Нечовеку, не постоји паралелна реалност, него постојимо ми који смо продужени из вечности. Само смо једни. Pontifex Emeritus, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече браво! Још када би нечовеку Господ додао и разум, па да се очовечи, онда би укапирао и била би жива душа његова! Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Нечовек, да те питам сада: Хр жртва нема никаквог значаја за наше спасење. Јер, ако је он апостоле причестио пре него што је пострадао, онда је жртва бесмислена. Ако пак апостоле није причестио, онда их је зајебавао. Одговори. A, ko kaze da se nisu pricestili ? Lepo kazem ( gore ), da se pricesce dogodilo i kod apostola, po sili Hristovoj. Ali, da , nije ustanovljeno sa Njih, zbog atemporalnog Vaskrsenja, jer, i sam Hrist kaze, da nece vise piti ovo vino, osim u carstvu ( koje se tumaci kao njegovo buduce vremensko vaskrsenje ). To su, kako da kazem, dve perspektive, ove price. Realno pricesce apostola, i najava , Njegove smrti i Vaskresenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Нечовеку, не постоји паралелна реалност, него постојимо ми који смо продужени из вечности. Само смо једни. Ovde se rađaš,stariš i umireš a tamo?Tamo si već obožen i besmrtan.Pa šta je to nego paralelna realnost,imaš apostola Pavla koji trči da dobije venac a u Hristu atemporalno njemu venac već na glavi... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Нечовеку, не постоји паралелна реалност, него постојимо ми који смо продужени из вечности. Само смо једни. Ma ne mi se odozdo izdužujemo na gore si ti čitao o divovima? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako sam zasadjen ovde kao golo zrno koje vaskrsava (postoji) u Carstvu nebeskom, ja jesam i umirem na zemlji ali da postojim samo na zemlji ja ne bi vaskrsao u Carstvu nebeskom jer onda nisam zasadjen odozgo nego odozdo pa ne znam kojim čudom bi se mogao ostvariti kao ista ličnost kao što vi zovete besmrtna duša na drugom mestu ako na tom mestu opšte ne postojim? "Тако и васкрсење мртвих: сеје се за распадљивост, а устаје за нераспадљивост; Сеје се у срамоти, а устаје у слави; сеје се у слабости, а устаје у сили; Сеје се тело телесно, а устаје тело духовно. Има тело телесно, и има тело духовно." Jeste, seje se zrno, VSB, ...koje, tek, treba svoj plod da ostvari..... tek, treba, ...da ustanemo u slavi i sili..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука