Trifke Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 6 часа, Trifke рече On 1/24/2018 at 10:26, dragisa рече ne ne tako nisu to sličice i predznaci nego simvoli a oni pod vidom hleba i vina daju istinsko telo i krv Hristovu On 1/24/2018 at 10:41, Trifke рече Кавасила 28 3. Пошто свештеник све ово учини и изговори, тиме се целина свештенослужења испуни и изврши; Дарови су освештани, жртвоприношење је окончано, а велики жртвени Принос, свештено Јагње које је заклано за свет, почива пред нашим очима на светој Трпези. Јер, Хлеб више не представља обличје Тела Господњег, нити дар представља образ истинскога Дара, нити он, као на каквој слици, собом изображава спасоносна страдања Христова - то је само Пресвето Тело Владике Христа, које је истински поднело све оне патње, увреде и ране; које је распето и заклано; које је посведочило пред Понтијем Пилатом добро исповедање; које је шибано, злостављано, које је подносило пљувања, окусило жуч. Исто тако, и Вино постаје сама Крв која је истекла кад је Тело било прободено. 4. Ово је Крв и ово је Тело, које је зачето од Духа Светога, рођено од Блажене Девице Марије; које је погребено, које је устало у трећи дан, узнело се на небеса и село са десне стране Оца. пре 6 часа, Trifke рече Zaista sam fasciniran. Ličnost Sina Božijeg nije doživela nikakvu izmenu time što je sobom uzela dve neslivene prirode! пре 6 часа, Trifke рече ako vas baš zanima kako stvoreno ne menja ništa u nestvorenom treba znati da je sva tvorevina uzrokovana voljom božijom odnosno svojim Logosom. njihovim osušestavljavanjem ne dolazi ni dokakve promene jer njihov začetak i jeste u Logosu Evo opet koncerta za malog misa! @dragisa Posle nemoj da kazes da ti pitanja nisu postavljena. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 @Trifke argumenti Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 7 минута, dragisa рече Ličnost preegzistira пре 2 минута, dragisa рече пре 3 минута, Ведран* рече Како се тај зове? Hristos Дакле "Христос преегзистира". Сад само још и поверуј у ово што си исповедио и биће добро. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Можда ово што Драгиша каже о сливању природа, када је реч о вашој теорији, треба разумети као сливање вечности и времена. Не би било лоше да то појасните. Како бисте избегли такву примедбу? Као што Жарко Гавриловић објашњава, а далеко сам од слагања с њим, вечност као да прави круг са временом, као да обе ове категорије - вечност и време - утапају једна у другу. То би било оно што теологија назива сливањем. У вези с тим поставио бих питање. Да ли ваша теорија подразумева да у Есхатону увек остаје реалност времена и историје? Другим речима, да ли се вечно Царство подразумева у бављењу историјом, оним реалним бављењем, а не замишљено и томе слично? Хоће ли икада престати реалност историје? Ако кажете да је Царство већ у потпуности остварено са свим спашенима до краја историје, да ли то значи да ће увек постојати нека реалност историје као што је сада ова наша? Надам се да су ми примедбе и питања звучали коректно, не бих желео да испадне као провокација. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Čovek ladno Jedinorodnog, obeležava kao stvorenje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Trifke argumenti Evo citirah mu. Gledaj sada: sledi cutanje jedno vreme a onda prica koja nema veze sa temom i onda opet Jovo nanovo. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Јавио се као опонент, а сад је исповедио наслов теме против које се јавио. Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Управо сада, Trifke рече Evo citirah mu. Gledaj sada: sledi cutanje jedno vreme a onda prica koja nema veze sa temom i onda opet Jovo nanovo. Чекајте. Прво пише негацију овога што је сад исповедио. Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Evo opet koncerta za malog misa! @dragisa Posle nemoj da kazes da ti pitanja nisu postavljena. ok dakle ovde imamo nekakve tri tvrdnje kojima mi navodno ukazujete na moje greške. prva: što se nje tiče i ovog tvog citata ja zaista ne vidim nikakvu razliku. i u jednom i u drugom se kaže jedno isto. izvolte katihizis da ne bude da ja izmišljam i slobodno me i dalje smatrajte ne pravoslavnim: Епископ Николај Д. Велимировић Вера Светих Катихизис Источне Православне Цркве Шта је света тајна причешћа? То је света тајна у којој побожни хришћани под видом хлеба и вина примају истинито тело и крв Господа нашег Исуса Христа. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Хоће ли икада престати реалност историје? Neće, jer za razliku od Jedinorodnog ti u istoriji ostvarujes blagodatni dar rodjenja odozgo, koji je van vremena i koji za razliku od vremena nema ni pocetak ni kraj. Medjutim upravo što taj dar nije od ovog sveta, on po svojoj prirodi predpostoji svetu, te ti buduci u svetu a da nisi od ovoga sveta, svoje realno biće sagledavas pre ovog pocetka istorije i posle kraja, bespocetno i beskrajno u odnosu na istoriju. Hristos kao vrata Carstva, daje ti Carstvo, kao sto je dao i učenicima i Avraamu podjednako. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 минут, dragisa рече Шта је света тајна причешћа? То је света тајна у којој побожни хришћани под видом хлеба и вина примају истинито тело и крв Господа нашег Исуса Христа. И од овога ти вадиш ово "под видом" и од тога правиш симболологију... Па да како је него под видом? Зато што нисмо канибали. Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 14 минута, Trifke рече ako vas baš zanima kako stvoreno ne menja ništa u nestvorenom treba znati da je sva tvorevina uzrokovana voljom božijom odnosno svojim Logosom. njihovim osušestavljavanjem ne dolazi ni dokakve promene jer njihov začetak i jeste u Logosu Ali, zar ovako nekako i mi ne pricamo ? Kroz Logos se sve stvara. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, zar ovako nekako i mi ne pricamo ? Kroz Logos se sve stvara. Kroz Isusa Hrista ali znamo za tebe, ti se kliberis samo. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 drugo: ovo je navodna moja greška пре 17 минута, Trifke рече aista sam fasciniran. Ličnost Sina Božijeg nije doživela nikakvu izmenu time što je sobom uzela dve neslivene prirode! izvolte prvu rečenicu orosa: Халкидонски орос Дакле, следујући божанственим оцима, сви ми једногласно учимо да би требало исповедати Једног и истог Сина, Господа нашег Исуса Христа, као Савршеног по Божанству, и Њега истог Савршеног по човештву; истинитог Бога и Њега истог истинитог човека: из разумне душе и тела, као Једносуштног Оцу по Божанству и Њега истог једносуштног нама по човештву. Подобног нама у свему, осим у греху. Пре свих векова рођеног од Оца по Божанству, а у последње дане Њега истог, ради нас и ради нашега спасења рођеног по човештву од Дјеве Марије Богородице. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Kroz Isusa Hrista ali znamo za tebe, ti se kliberis samo. Sta se ovo desava sa temom ? Odakle odjednom toliki animozitet prema drugoj 'strani' ? Pogledaj lepo, vidis da i kod njega ( Trifke ), pise, da je uzrok tvorevine Logos ? Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука