Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Izvini greška. Predodredjenje je Bozje predznanje. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Izvini greška. Predodredjenje je Bozje predznanje. Zašto je Jansenizam osuđen kao hereza ako je naučavao Augustina...možda nam znaju odgovoriti Trifketa i Vedran da ne zamaramo betežnog Avu. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, kopitar рече Zašto je Jansenizam osuđen kao hereza ako je naučavao Augustina...možda nam znaju odgovoriti Trifketa i Vedran da ne zamaramo betežnog Avu. Nisam dublje izucavao Jansenizam ,mada su mi nesto bili simpaticni, ali cini mi se da je problem bio ne toliko u jeresi koliko u drvenosti Rimske hijararhije. Koliko se secam , nis oni toliko odstupali od Avgustina koliko je to bio jedan novi pogled na njega a i nesto mi se cini da je politika bila umesana. Toliko znam. kopitar and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Aha..jeste vidjeli kako je Papa zaustavio cijeli protokol kad je konjić zbacio policajku..i još se sagnuo i poljubio je..joooj predivno.. Ведран*, Trifke, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Папа је показао људскост. kopitar, Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 9 минута, Isusovo magare рече Aha..jeste vidjeli kako je Papa zaustavio cijeli protokol kad je konjić zbacio policajku..i još se sagnuo i poljubio je..joooj predivno.. Koji si ti padobranac. Ti si mirisno cvece nase diskusije! Ведран*, Isusovo magare, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Папа се потрудио да та жена поентира на пеху који јој се десио.Новинари гладни сензације већ су припремали слике за слање,о незгодном паду жене баш у моменту када је папа пролазио.У почетку нико не би желио да буде у њеној кожи,након папиног геста,многи су пожелели да су на њеном месту.Папа је био баш cool ! Trifke, Isusovo magare and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Ведран*, Trifke and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 1 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 1 hour ago, kopitar рече Zašto je Jansenizam osuđen kao hereza ako je naučavao Augustina...možda nam znaju odgovoriti Trifketa i Vedran da ne zamaramo betežnog Avu. Не знам о њима. kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Dok sam citao ovo: Luke 2:52 καὶ Ἰησοῦς προέκοπτεν ἐν τῇ σοφίᾳ καὶ ἡλικίᾳ καὶ χάριτι παρὰ θεῷ καὶ ἀνθρώποις. Luke 2:52 A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi. pade mi na pamet da Bogu nije potreban nikakav napredak niti ikakav rast. Coveku da. Bogocoveku da. Bogocovek zivi u dve dimenzije zajedno sa dve prirode i dve volje. Za Boga nije nikakvo novo iskustvo to sto je utelovljen i vakrsao. Bog nemoze da uci i stice nova iskustva. Ucenje i iskustvo su vezani za coveka u covecanskoj dimenziji. Polazeci sa ovih osnova sve postaje mnogo jasnije. Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 37 минута, Нифада рече Дајте и руге снимке. Магаре, папа вам је у фазону "протокол - шмотокол" kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Dok sam citao ovo: Luke 2:52 καὶ Ἰησοῦς προέκοπτεν ἐν τῇ σοφίᾳ καὶ ἡλικίᾳ καὶ χάριτι παρὰ θεῷ καὶ ἀνθρώποις. Luke 2:52 A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi. pade mi na pamet da Bogu nije potreban nikakav napredak niti ikakav rast. Coveku da. Bogocoveku da. Bogocovek zivi u dve dimenzije zajedno sa dve prirode i dve volje. Za Boga nije nikakvo novo iskustvo to sto je utelovljen i vakrsao. Bog nemoze da uci i stice nova iskustva. Ucenje i iskustvo su vezani za coveka u covecanskoj dimenziji. Polazeci sa ovih osnova sve postaje mnogo jasnije. Сећаш се да смо о томе већ причали? Тада су на мене дивљали Кратос и Николић. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Da se nadovezem na ono sto poceh gore. Bogocovek Hristos nije nikakvo novo iskustvo za Boga . Bog ne stice iskustva, Bog ne uci, Bog me sazmaje, Bog ne predvidja. Bogocovek dakle nije nista novo za Njega. Mislim da je tu kljuc svemu. пре 2 минута, Ведран* рече Сећаш се да смо о томе већ причали? Тада су на мене дивљали Кратос и Николић. Moguce ali sam ja to zaboravio. Krecana radi. Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Ведран* Nego, jesi li primetio da kada sam naveo par citata iz Liturgije da niko od talibana nije ni primetio da sam to napisao. Nesto me mrzi ali moze da mi padne na pamet da uzmem sluzebnik i izcitiram ovde ili na nekoj novoj temi sve te tekstove. kopitar and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 59 минута, Ведран* рече Не знам о њима. Јансенисти су себе сматрали следбеницима Августиновог учења и желели су да се зову Августиновци.Но,из Католичке цркве су их и звали Јансенисти,да би и на тај начин указали на њихово погрешно разумевање и тумачење Августиновог учења.Толерисали су их једно време јер су се свештеници и они који су живели у манастирима одликовали високом моралношћу,а иначе заступали су став да ће се само ретки спасити,имали су ригорозне критерије у том смислу.Но,њих ретко ко помиње. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука