Paradoksologija Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Сада разумем шта си хтела да кажеш. Мада има крваво место у Блејка, да парафразирам, пошто сам излапео: Боже, кад си такав фрајер, и све добро створио, сиђи мало овамо... Да види из близа како је то. Tyger, tyger... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 8 минута, Paradoksologija рече Porođaj je nasilna pojava Па добро, онда ћемо да редефинишемо реч насиље јер је не можемо користити за две различите ствари. Заиста никада нисам чуо да неко користи реч насилно за нешто што је нужно тешко, болно и слично. Или за природне катастрофе рећи да су насилне, то први пут чујем. Једино свесна бића могу чинити насиље. Ал ајде, променићемо значење речи да не бисмо за порођај и пљачку користили исту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Ja:Ima ljudi koji ne vole Boga. Milos 8god.: Kako je to moguće kad vide šta im je sve stvorio ? Ja: Ne znam i ja se pitam. Milos: Možda im smetaju komarci... Ja: ??????????? Лазар Нешић, Zoran Đurović, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Управо сада, Juanito рече Па добро, онда ћемо да редефинишемо реч насиље јер је не можемо користити за две различите ствари. Заиста никада нисам чуо да неко користи реч насилно за нешто што је нужно тешко, болно и слично. Или за природне катастрофе рећи да су насилне, то први пут чујем. Једино свесна бића могу линито насиље. Ал ајде, променићемо значење речи да не бисмо за порођај и пљачку користили исту. Koju bi našu reč koristio kao pridev u ovom kontekstu? Engleska reč 'violent' ne implicira nikog kao krivca, nešto je prosto vezano za silovitost i povređivanje, bol, snažnu povređujuću silu spolja...? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 23, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Интермецо: сузе ми удариле на очи. На фејсу поменух школском, Драгу Остојићу да сам га данас поменуо на литурђији. - Он ме пита: А што? - Па да те Бог чува, за добро. - Наватали се људи страха! Бићу једини светац кога су молили да их не помиње! ronin, Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Интермецо: сузе ми удариле на очи. На фејсу поменух школском, Драгу Остојићу да сам га данас поменуо на литурђији. - Он ме пита: А што? - Па да те Бог чува, за добро. - Наватали се људи страха! Бићу једини светац кога су молили да их не помиње! Meni kad si jednom rekao da si mi nešto dobro video, prvo palo na um "Smrt? Skora i teška smrt? Mučenička smrt?! Ko zna šta je njemu 'dobro!!!'" Nisam ništa dalje komentarisala Volim_Sina_Bozjeg, Жика, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Danas sam prisustvovao jednom Krštenju, pa sam uspeo ipak malo da vas kibicujem... Sa vama treba da se radi ljudi moji. ????? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 23, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 1 минут, Paradoksologija рече Meni kad si jednom rekao da si mi nešto dobro video, prvo palo na um "Smrt? Skora i teška smrt? Mučenička smrt?! Ko zna šta je njemu 'dobro!!!'" Nisam ništa dalje komentarisala Е, али је било добро. А ти жива и здрава! Paradoksologija, Жика, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 2 минута, Paradoksologija рече Koju bi našu reč koristio kao pridev u ovom kontekstu? Engleska reč 'violent' ne implicira nikog kao krivca, nešto je prosto vezano za silovitost i povređivanje, bol, snažnu povređujuću silu spolja...? Силовито може, мада звучи превише поетски и драматично. Ја бих најпре рекао болно. Јер је у овом случају то суштинa. И порођај и неко нормално гибљење невиности су просто болни. Некако ми је тешко да им прикачим придев силовито, без да замишљам разне бизарне сцене. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 9 минута, Paradoksologija рече Engleska reč 'violent' ne implicira nikog kao krivca Прогуглах “violent birth” баш да видим да ли га било ко користи у значењу без кривца. Ово је први резултат: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29469554/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Управо сада, Juanito рече Силовито може, мада звучи превише поетски и драматично. Ја бих најпре рекао болно. Јер је у овом случају то суштинa. И порођај и неко нормално гибљење невиности су просто болни. Некако ми је тешко да им прикачим придев силовито, без да замишљам разне бизарне сцене. Mislim da je to nešto u tvojoj glavi. Porođaj može u delovima biti silovit a ne preterano bolan - recimo, kad se provali vodenjak i izleti beba s plodovom vodom kao kad pukne brana. Sila je to sve, nekad strašna, nekad lepa, ono što u ovom obliku zovemo prirodnim. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 1 минут, Juanito рече Прогуглах “violent birth” баш да видим да ли га било ко користи у значењу без кривца. Ово је први резултат: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29469554/ Ja sam doktorirala književnost, ne medicinu. Blejk, Šekspir, Jejts, Džojs, Eliot, Konrad, ne PubMed Juanito and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 23, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Звекнуо нас сада земљотрес! Буквално, не зајебавам се. Моји ће да сиђу испод зграде. Vladan :::. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 Управо сада, Zoran Đurović рече Звекнуо нас сада земљотрес! Буквално, не зајебавам се. Моји ће да сиђу испод зграде. Ponesi tjebe i štednu knjižicu. ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 23, 2019 Пријави Подели Написано Јун 23, 2019 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Звекнуо нас сада земљотрес! Буквално, не зајебавам се. Моји ће да сиђу испод зграде. Mi smo krivi, pričamo o silovitosti prirode... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука