Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Trifke рече U najranijim liturgijama nema ni pomena o tome. Tako da me zanima u kojim se oblicima i kada pojavljuje. Mislim dobro bi bilo da mi se ukaze gde bih mogao da procitam nesto o tome. Mrzi me da juurim Nenada Milosevica za to! Нисам баш упућен у ову тематику. Али када кажеш у најранијим литургијама да ли мислиш на рукописе или...? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 часа, Trifke рече @Матусал Znas li ti kada je nastala proskomidija? Не знам, могу видети шта каже Фундулис. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Ведран* рече Нисам баш упућен у ову тематику. Али када кажеш у најранијим литургијама да ли мислиш на рукописе или...? Oce Hipolit rimski .... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Матусал рече Не знам, могу видети шта каже Фундулис. Ajde molim te i ako nadjes reci mi gde si nasao da mogu i ja da citam Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Trifke рече Valjda vi treba mene da castite! Ја стојим наопачке. За мене важе обрнута правила. Isusovo magare and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 9 минута, Trifke рече Oce Hipolit rimski .... Па имаш и пре Иполита, на пример Св Јустин спомиње предложење. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 6 минута, Trifke рече Ajde molim te i ako nadjes reci mi gde si nasao da mogu i ja da citam У ,,литургичке недоумице,, говори о употреби копља и наводи Софронија Јерусалимског VI век, Герман Цариградски VIII век, Теодор Андидон, Теодор Студит,Кавасила.... али не помиње честице Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Па имаш и пре Иполита, на пример Св Јустин спомиње предложење. gde Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 16 минута, Ведран* рече С чиме ће нас частити? Ја нећу сарму, мортаделу, ни кенгуровину. Onda ti ostaju samo preukusni logosi.. Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 часа, Trifke рече @Матусал Znas li ti kada je nastala proskomidija? Имаш на сајту Верујем-Фундулис- О Честицама Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 3 минута, Isusovo magare рече Onda ti ostaju samo preukusni logosi.. možda i on hoće lava, al ne može da ga ulovi Isusovo magare and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 минута, Trifke рече gde http://www.newadvent.org/fathers/0126.htm 65. само кратко помиње приношење хлеба и вина (са водом), описано као што раније напоменух, све заједно са остатком, не као посебан део. Матусал је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 А што не узмеш Тасу да пречешљаш? Има тамо мноштво материјала у сва четири тома. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Ведран* рече А што не узмеш Тасу да пречешљаш? Има тамо мноштво материјала у сва четири тома. Vec sam gledao. nije se on bavio time vec je isao na tekstove i stvari koje su vezane za cesto pricescivanje. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Trifke рече Vec sam gledao. nije se on bavio time vec je isao na tekstove i stvari koje su vezane za cesto pricescivanje. Па није се бавио тиме, али имаш у напоменама доста информација. Ако тражиш историјат онда узми Скабалановича, или оног Аранца. Не знам за ове савременије, шта су они ново открили? Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука