Ведран* Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 часа, Матусал рече мада ја не знам јасно ни који он став заузима. Па контра тебе! (смајлићи не раде) Trifke, Матусал, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije mu jasno milance Ga drugacije nacrtao. Виђесмо те слике! Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 часа, Trifke рече A nacrnje povezala mene i tebe iako nismo ni tri reci razmenili na ovom forumu. Mislim! Сви сте ви исти! Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 8 минута, Ведран* рече Па контра тебе! (смајлићи не раде) Па он има неку половичну теорију о логосима једноставно стаје на пола пута не иде до краја јер ће неминовно доћи до овога о чему говоримо, и онда постави стих који говори супротно његовом мишљењу и са њиме као брани свој став. Ево овај например: "Стога Бог зна и крај сваке ствари у складу са њеним кретањем. У ствари, нема времена ни вечност, које би се ставило између Бога и пресекло то знање; у Богу не постоји ништа ново, већ су све будуће ствари у њему, утолико што су присутне у њему. Напротив времена и векови показују, не Богу, него нама, ствари које су у Богу, а када видимо да Бог даје постојање нечему, не смемо мислити да је онда почео да га познаје." Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Zato što se znamo ne vrtim te nebulozama, nego ti otvaram vidik da vidiš šta inplicira reč ovisan o nekome. Dakle Marija je bila ovisna od Boga u svemu, pristala je da rodi Boga sa rečima: Evo sluškinje tvoje.... Dakle u svemu je bila pokorna Božjoj volji I rodila je Isusa Hrista I brinula se o Njemu kao o Božanskom Detetu, koji je I njen sin, te ga hranila, povila, nahranila I brinula se o njemu kao svaka majka. To što se o njemu brinula ne znači da Sin Božji zavisi od bilo kog bića ali to očigledno ovde nekome nije jasno, pogotovo ne od bića uzvišenog kao što je Marija, najuzvišenijeg rekao bi ispravnije, od svih stvorenih biča, koja je sav svoj život posvetila Boga da se Bog brine o njoj I da Bogu služi, te je takvog Boga I rodila I brinula se o njemu na način na koji se I mi brinemo o svojim čedima po sopstvenim ljudskim mogućnostima. Nije zavisio Bog od nje nego ona od Boga, što dokazuje ona sama I ja joj to pravo ne želim da uskratim. Nadam se da sam bio sada dovoljno dugačak u tekstu I da to nisu nebuloze a voleo bi da mi ukažeš na nebulozu. Мени разлог ваша расправе није јасан. Лепо кажеш да Маријине речи "ево слушкиње Господње" јесу њена покорност вољи Божијој (читај:зависност). Али уопште не видим да када кажу да је мали Исус зависио од Мајке да су рекли нешто страшно. Израз "зависио" јесте можда груб и непрецизан, али Копитар је од почетка био јасан да га користи за потврду истинског човечанства Христовог. Као свако дете потребовао је и храну и одело и љубав (то да ви као "психић" речем). kopitar, Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Мени разлог ваша расправе није јасан. Лепо кажеш да Маријине речи "ево слушкиње Господње" јесу њена покорност вољи Божијој (читај:зависност). Али уопште не видим да када кажу да је мали Исус зависио од Мајке да су рекли нешто страшно. Израз "зависио" јесте можда груб и непрецизан, али Копитар је од почетка био јасан да га користи за потврду истинског човечанства Христовог. Као свако дете потребовао је и храну и одело и љубав (то да ви као "психић" речем). то да је Марија слушкиња господња нико не спори, она је рекла "да" Богу и то је то, нико не спори да је била зависна од њега, као што смо сви ми, зар не? али ако причамо, а причамо о Исусу дететету овде, зашто је немогуће да као Богочовек није од рођења био свестан своје божанске природе, и ко би други, до мајка, пренело своју веру и знање о Оцу на Сина. kopitar, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Снежана рече то да је Марија слушкиња господња нико не спори, она је рекла "да" Богу и то је то, нико не спори да је била зависна од њега, као што смо сви ми, зар не? али ако причамо, а причамо о Исусу дететету овде, зашто је немогуће да као Богочовек није од рођења био свестан своје божанске природе, и ко би други, до мајка, пренело своју веру и знање о Оцу на Сина. Nije moguce jer je Bogocovek a ne covek i nemozemo odvajati njegove prirode jer to vodi u Nestorijanstvo. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 13 минута, Ведран* рече Мени разлог ваша расправе није јасан. Лепо кажеш да Маријине речи "ево слушкиње Господње" јесу њена покорност вољи Божијој (читај:зависност). Али уопште не видим да када кажу да је мали Исус зависио од Мајке да су рекли нешто страшно. Израз "зависио" јесте можда груб и непрецизан, али Копитар је од почетка био јасан да га користи за потврду истинског човечанства Христовог. Као свако дете потребовао је и храну и одело и љубав (то да ви као "психић" речем). Ne znam, objasnio sam sve. Ne znam koja je bila poenta da se opšte povede kontra argument da je Isus Hristos kao Sin Božji od bilo koga zavisio, kad je moj argument da svi zavisimo od Sina Bozjeg Isusa Hrista. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Nije moguce jer je Bogocovek a ne covek i nemozemo odvajati njegove prirode jer to vodi u Nestorijanstvo. нико не одваја његове природе, васпитање и узрастање није одвајање, одвајање би било управо ово што ти причаш, ако је био свестан своје божанске природе онда је дошао да нам глуми човека. kopitar and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече On već kao dete ima svest da je Sin Božji ali u zrastu za to dete.... Такав је био и закљчак када смо о томе разговарали. Само ови антипротивни су се ругали. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Снежана рече нико не одваја његове природе, васпитање и узрастање није одвајање, одвајање би било управо ово што ти причаш, ако је био свестан своје божанске природе онда је дошао да нам глуми човека. Vec sam o tome pisao i da ti ne ponavljam vrati se nekoliko stranica nazad i procitaj. Dokle god tako postavljas stvari ti zaboravljas da je njegova licnost Bogocovecanska. Kao takva ne podleze nasoj logici i mogucnosti saznanja. Po blagodati , jednoga dana cemo i mi imati tu licnost pa cemo onda razumeti a do tada ne odvajaj dve njegove prirode jer nas to uce i sabori i oci. Seti se da je kao dete poducavao u sinagogi. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Vec sam o tome pisao i da ti ne ponavljam vrati se nekoliko stranica nazad i procitaj. Dokle god tako postavljas stvari ti zaboravljas da je njegova licnost Bogocovecanska. Kao takva ne podleze nasoj logici i mogucnosti saznanja. Po blagodati , jednoga dana cemo i mi imati tu licnost pa cemo onda razumeti a do tada ne odvajaj dve njegove prirode jer nas to uce i sabori i oci. Seti se da je kao dete poducavao u sinagogi. не управо ти заборављаш на његов део човечанске природе и представљаш га само и само као бога, знам ја да је он подучавао у синагоги, али је требало доћи до те синагоге. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam, objasnio sam sve. Ne znam koja je bila poenta da se opšte povede kontra argument da je Isus Hristos kao Sin Božji od bilo koga zavisio, kad je moj argument da svi zavisimo od Sina Bozjeg Isusa Hrista. Можда сам погешно запазио,али чин ми се да си ти дао контрааргумент на Копитареву тврдњу и да е тако почело. П.С. Људи покисох. Магаре радуј се Volim_Sina_Bozjeg and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Такав је био и закљчак када смо о томе разговарали. Само ови антипротивни су се ругали. To mi je recimo Sneza spocitala kao skakanje samom sebi u stomak, ali ja nisam ni spominjao Isusovu svest u kontekstu zavisnosti, nego Marijinu svest da je Dete od Boga i da je Božje. Mariju od pre začeća, pa i posle rodjenja Isusovog prate andjeli, kako nju tako i celu Bozansku porodicu da se tako izrazim. Porodica je imala svest da je Dete od Boga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Снежана рече не управо ти заборављаш на његов део човечанске природе и представљаш га само и само као бога, знам ја да је он подучавао у синагоги, али је требало доћи до те синагоге. Snezo procitaj objasnjenja koja sam vec dao. Ne volim da se ponavljam. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука