Матусал Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече Можда не желиш да га разумеш. Мени је био јасан и мислим да је дао довољно објашњења. Наравно, може то и више и боље, али да ли ти стварно желиш то. Наравно нека узме пар реченица и објасни како Максимови цитати подржавају оно што он говори, мада ја не знам јасно ни који он став заузима. Нека за почетак објасни Масимову мисао о пренацртима и праобразима- исључиво својим речима, где се то максим слаже са њим у наведеним цитатима? Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 On 25-01-2018 at 22:56, Svetlana Pecin-Saraguda рече Православна браћо Spoiler , пустите да тема сама престане да интересује читаоце тако што више нећете одговарати на њој. Ако се тема не обнавља новим порукама отићи ће у бестраг. Игноришите сваку такву и њој сличну тему. Ако се суздржите, овакве теме ће врло брзо пасти у заборав и нико неће обраћати пажњу на њих. С обзиром да администрација није реаговала од почетка да је пренесе у Дијалог са браћом римокатолицима, већ се само оградила једним смајлијем отворених уста, схватите да немате подршку администрације. Као што немате подршку администрације форума да вас заштите од увреда којима вас обасипају, иако су увреде међу члановима забрањене при самој регистрацији на форум. Али, ви очигледно нисте од оних који плаћају да би овај форум опстао. Они који плаћају види се, њима је допуштено и да вас вређају, једноставно јер плаћају. Видела сам малопре, прегледајући шта се писало овде на овој теми откад се ја нисам јављала, видела сам да је Зоран мислио да сам ја под другим ником и даље присутна на теми. Обавештавам вас - на овај форум сам одувек била пријављена само под својим именом. Од када сам овај форум, тада назван Живе речи утехе, подигла на интернет, на њему сам писала само као Светлана, Svetlana PS и овако преко фејса сада. Оче Иване, помогла сам вам да поставите свој форум својевремено да би мисионарили. Сада, на њему мисионаре католици, по свему судећи. Да ли и даље имате благослов свог Епископа за његов рад? Је ли је ваш Епископ упознат са оним што се на њему пише? Зашто не опомињете Зорана и његову свиту да је забрањено да вређају друге чланове? Милану администратору, не пожуруј се да ме банујеш, Spoiler већ пренеси моју поруку оцу Ивану. И реци му да се нисам изменила, ја и даље на исти начин браним дело у коме сам сама учествовала и тиме имам одговорност, хтела то или не. Надам се да неће још задуго постојати овај форум, ако овако настави. Јер, мени је жао што сам помогла да се постави. А отац Иван ће разумети о чему говорим. Уосталом, и форум Верујем и други форуми не постоје више, форуми имају рок трајања. Тако да, наћи ће се опет неки нови да се братија састаје и разговара. Док и тај нови не претера. Зоране, надам се да ћеш добити велику наруџбину коју очекујеш и да ћеш форум оставити на миру немајући времена од силног посла. Трифке Ајд, у здравље свима. Gospodjo @Svetlana Pecin-Saraguda vi tri muve muvate jednim udarcem, citirajuci mene! Eto koliko postujete sagovornika i ljude kojima se obracate! Znala sam da cete se dohvatiti najzgodnijih drzavnika na forumu! Mada je meni najzgodniji ovaj psihijatar @Ведран sto ga otac Zoran zove vragolan. Razocarali ste me Saraguda, verovala da ste pomogli pravoslavno BEZUSLOVNO! Budala veruje u svasta. Zoran Đurović, Ведран*, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 On 1/27/2018 at 15:20, dragisa рече Sv. Maxim Ispovednik: Цитат Ово је ваистину коначна тачка (тарад) Промишљања (Божијег) и оних о којима промишља, по којој ће (коначности) бити возглављење у Богу свега што је од Њега створено (Еф. 1,10-11). То је Тајна која обухвата све векове (и светове), и која пројављује наднеизмерно и надбескрајно предпостојећи пре векова Велики Божји Савет ( = вољу, одлуку) (Ис.9,5), којега је Весник постао Сами суштински Логос Божији, поставши човек, и учинивши јавном, ако се тако може рећи, најдубљу дубину Очеве доброте, и у Себи показавши крајњи циљ ради којег су очигледно сва створења добила почетак бића.3) Јер ради Христа, то јест ради Тајне Христове, добили су сви векови и све што је у тим вековима у Христу почетак и крајњи циљ бића. Јер је пре векова предзамишљено (од Бога) сједињење границе (1) и безграничја, и мере и безмерја, и краја и бескраја, и Творца и твари, и стајања и кретања, које је (сједињење) јављено било у Христу у последња времена, дајући собом испуњење Божијег предзнања, да би све по природи покретно стало се око свецело по суштини Непокретнога, иступивши сасвим из покрета према себи и према другима, и искуством примило по енергији (=дејствено) непроменљиво и свагдаисто знање Онога у Коме се удостојило да стане, које (знање) даје њима уживање тога Познатога. Ово је важан детаљ у вези проблема небића у њиховој теорији преегзистенције. Како нешто може да претходи самом себи ако долази из небића? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 4 минута, Матусал рече Наравно нека узме пар реченица и објасни како Максимови цитати подржавају оно што он говори, мада ја не знам јасно ни који он став заузима. Нека за почетак објасни Масимову мисао о пренацртима и праобразима- исључиво својим речима, где се то максим слаже са њим у наведеним цитатима? Pa objasnio je po boksidisi to nije prenacrt, više od nacrta, pre nego moze i da se zamisli da bi se nacrtalo a već postoji, nego su trojica inzinjera seli i nacrtali i onda rekli aj sad da stvorimo, pa cemo u onom delu i sina da rodimo i tako zaklopimo perpetu mobile. Ведран*, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 8 минута, Milan Nikolic рече Ово је важан детаљ у вези проблема небића у њиховој теорији преегзистенције. Како нешто може да претходи самом себи ако долази из небића? "којега је Весник постао Сами суштински Логос Божији, поставши човек, и учинивши јавном, ако се тако може рећи, најдубљу дубину Очеве доброте, и у Себи показавши крајњи циљ ради којег су очигледно сва створења добила почетак бића.3)" Ти си заиста са памећу О чему ти Авва још ти и слика, али те посети хер Шика Павловић те чекићаш и у входу ка Бранковом мосту Бог ти помогао слепом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 9 минута, Гајић рече и у Себи показавши крајњи циљ Nije mu jasno milance Ga drugacije nacrtao. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече @kopitar brate to sto je Isus istiniti Bog I istiniti čovek nema veze sa Marijom, nego sa svima nama, Isusova Licnost nema uzrok u Mariji, Marija je najdostojnije biće na svetu po tome što je nosila i rodila Boga a ne po tome što mu je ona bila majka koja mu je darovala prirodu. Kako ona moze da mu daruje prirodu kad je prirodu dobila kroz Isusa Hrista, ona se sjedinila sa Njim rodivsi Ga kao celog Bogocoveka. Marijino pristajanje da rodi Boga nazivamo da mu je darovala telo jer je to rodjenje od nje bilo istinsko rodjenje. VSB sine dragi...batina trebaš.. Nemoj se pretvarati u zloću Vedrana..nemoj... Znači ja "nekog"nosim u trbuhu i rodim i svojim mlijekom dojim,mijenjam mu pelenice i na kraju on nije ovisio o meni e pa malo morgen. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече VSB sine dragi...batina trebaš.. Nemoj se pretvarati u zloću Vedrana..nemoj... Znači ja "nekog"nosim u trbuhu i rodim i svojim mlijekom dojim,mijenjam mu pelenice i na kraju on nije ovisio o meni e pa malo morgen. To kad budeš rodila Boga onda mi govori. A drugo niko nije spominjao Mariju u takvom negativnom kontekstu. Treće, sve što Hrišćanin dobro uradi, treba da zahvali Bogu jer je to Njegovo delo a mislim da je Marija I na taj način nosila I rodila Boga. I četvrto dete I od oca zavisi takođe ne samo od majke I otkud sad ti socijalni problem ovde na temi opšte. šta je vama? Marija od Boga zavisi u potpunosti I nemojte joj to oduzimati, zato je slavimo kao slavniju od heruvima I serafima koji direktno samo od Boga zavise. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 1 hour ago, Тања1 рече Gospodjo @Svetlana Pecin-Saraguda vi tri muve muvate jednim udarcem, citirajuci mene! Eto koliko postujete sagovornika i ljude kojima se obracate! Znala sam da cete se dohvatiti najzgodnijih drzavnika na forumu! Mada je meni najzgodniji ovaj psihijatar @Ведран sto ga otac Zoran zove vragolan. Razocarali ste me Saraguda, verovala da ste pomogli pravoslavno BEZUSLOVNO! Budala veruje u svasta. A nacrnje povezala mene i tebe iako nismo ni tri reci razmenili na ovom forumu. Mislim! Ведран*, Тања1, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече To kad budeš rodila Boga onda mi govori. A drugo niko nije spominjao Mariju u takvom negativnom kontekstu. Treće, sve što Hrišćanin dobro uradi, treba da zahvali Bogu jer je to Njegovo delo a mislim da je Marija I na taj način nosila I rodila Boga. I četvrto dete I od oca zavisi takođe ne samo od majke I otkud sad ti socijalni problem ovde na temi opšte. šta je vama? Marija od Boga zavisi u potpunosti I nemojte joj to oduzimati, zato je slavimo kao slavniju od heruvima I serafima koji direktno samo od Boga zavise. Ma ne kompliciraj...hoću ti samo reći što ti i kopitar govori,znači Marija je rodila Isusa i čuvala ga je i hranila ko svoje dijete...da nije bas ni mrvicu ovisio o Mariji onda Ga je mogla pustiti odma od par dana nek se sam snalazi...ipak je mrvicu ovisio o Mariji,šta ne?!? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече Ma ne kompliciraj...hoću ti samo reći što ti i kopitar govori,znači Marija je rodila Isusa i čuvala ga je i hranila ko svoje dijete...da nije bas ni mrvicu ovisio o Mariji onda Ga je mogla pustiti odma od par dana nek se sam snalazi...ipak je mrvicu ovisio o Mariji,šta ne?!? Na isti način kao I od mene, kad sam gladnog nahranio, kad sam nejakog obukao, kad sam žedom dao vode, kad sam...... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Na isti način kao I od mene, kad sam gladnog nahranio, kad sam nejakog obukao, kad sam žedom dao vode, kad sam...... мислим да сам себи ускачеш у стомак, о овоме је већ било речи, да ли на овој теми или не, небитно, и да је речено да Исус није био од рођења свестан своје божанске природе, што значи да јесте ипак зависио од Марије. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Снежана рече мислим да сам себи ускачеш у стомак, о овоме је већ било речи, да ли на овој теми или не, небитно, и да је речено да Исус није био од рођења свестан своје божанске природе, што значи да јесте ипак зависио од Марије. А Отац је штрикао џемпер, док је Дух Свети проповедао индијанцима Манитуа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Здраво, Марија, бачи поглед на ову тему да ми је не истролују! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Снежана рече мислим да сам себи ускачеш у стомак, о овоме је већ било речи, да ли на овој теми или не, небитно, и да је речено да Исус није био од рођења свестан своје божанске природе, што значи да јесте ипак зависио од Марије. A od andjela jel zavisio od andjela? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука