Trifke Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 On 1/24/2018 at 10:26, dragisa рече ne ne tako nisu to sličice i predznaci nego simvoli a oni pod vidom hleba i vina daju istinsko telo i krv Hristovu On 1/24/2018 at 10:41, Trifke рече Кавасила 28 3. Пошто свештеник све ово учини и изговори, тиме се целина свештенослужења испуни и изврши; Дарови су освештани, жртвоприношење је окончано, а велики жртвени Принос, свештено Јагње које је заклано за свет, почива пред нашим очима на светој Трпези. Јер, Хлеб више не представља обличје Тела Господњег, нити дар представља образ истинскога Дара, нити он, као на каквој слици, собом изображава спасоносна страдања Христова - то је само Пресвето Тело Владике Христа, које је истински поднело све оне патње, увреде и ране; које је распето и заклано; које је посведочило пред Понтијем Пилатом добро исповедање; које је шибано, злостављано, које је подносило пљувања, окусило жуч. Исто тако, и Вино постаје сама Крв која је истекла кад је Тело било прободено. 4. Ово је Крв и ово је Тело, које је зачето од Духа Светога, рођено од Блажене Девице Марије; које је погребено, које је устало у трећи дан, узнело се на небеса и село са десне стране Оца. Ljudi sto ja volim koncerte ! Ovo je specijalno pripremljen koncert za @dragisa ! Naziv je uspavanka za jednog malog misa! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 41 минута, dragisa рече Pitam se samo kako je moguće da dogmat crkve o neslivenosti i nerazdeljnosti Hristove Ličnosti gazite kao da ste popili svu pamet ovoga sveta. Pacov dragiša. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 ako vas baš zanima kako stvoreno ne menja ništa u nestvorenom treba znati da je sva tvorevina uzrokovana voljom božijom odnosno svojim Logosom. njihovim osušestavljavanjem ne dolazi ni dokakve promene jer njihov začetak i jeste u Logosu Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 1 hour ago, dragisa рече Zaista sam fasciniran. Ličnost Sina Božijeg nije doživela nikakvu izmenu time što je sobom uzela dve neslivene prirode! Ja sam izuzetno fasciniran ovom izjavom. Ovo ce uci u anale teologije. Ovo moze da se uzme kao dodatak na predhodnu kompoziciju za malog misa. Ako nastavis ovako bice i za sinfoniju. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 4 минута, dragisa рече ako vas baš zanima kako stvoreno ne menja ništa u nestvorenom treba znati da je sva tvorevina uzrokovana voljom božijom odnosno svojim Logosom. njihovim osušestavljavanjem ne dolazi ni dokakve promene jer njihov začetak i jeste u Logosu Rekao sam ja , bice ovde za sinfoniju! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 možda ovako bude lakše za sažvakati ako vam ava nije izbio sve zube: Ličnost kao zadata kategorija, uzlaženjem od Obraza do Podobija, NE UNOSI BILO KAKVU PROMENU U VEČNU KATEGORIJU LIČNOSTI Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Jaka ova coca cola... Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Džej jedno pitanje za tebe, jel možeš ti da učestvuješ u Bogu? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Управо сада, dragisa рече Džej jedno pitanje za tebe, jel možeš ti da učestvuješ u Bogu? Možeš li molim te da postaviš pitanje sa prirodama, da bi znao I prirodu tvog pitanja. Ja mogu samo da nagadjam šta me pitaš. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 nisam ja od vas šmekera pa da ću te vatam za zarez (ili čak izmišljeni ili pretpostavljeni zarez), opusti se ... slobodno odgovori pa će mo se razumeti nekako Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 сат, dragisa рече Zaista sam fasciniran. Ličnost Sina Božijeg nije doživela nikakvu izmenu time što je sobom uzela dve neslivene prirode! Naravno. U smislu, da je to ista Licnost Sina Bozijeg i pre i posle ovaplocenja. Onda, nema nikakve promene, ista Licnost Sina Bozijeg je bila i pre i posle ovaplocenja. Meni deluje, da si na ovo mislio. Sad, problem jeste, za drugu 'stranu', sto oni sad, insistiraju da postoji promena ( bar tako deluje ). Ja sam vec navodio i pricali smo vec o tome , da je Ipostas Sina Bozijeg pre ovaplocenja 'prosta' ( ogoljena ), dok posle ovaplocenja ista Ipostas Sina Bozijeg postaje 'slozena', jer je u sebe primila nasu prirodu i telo i to je ta' promena. O tome je pisao Damaskin i drugi oci. Tako da, i ti si Dragisa u pravu i ovi nasi prijatelji. Samo, sto, ako zaista prihvataju da je bila promena u Licnosti Sina Bozijeg pre i posle ovaploicenja, onda, preegizstencija Isusa ne postoji 'realno' po telu, nego je mozemo verovati i sozercavati na neki drugi nacin. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Управо сада, dragisa рече nisam ja od vas šmekera pa da ću te vatam za zarez (ili čak izmišljeni ili pretpostavljeni zarez), opusti se ... slobodno odgovori pa će mo se razumeti nekako Prvo postavi pitanje šta me pitaš. Ako ti sada nedostaje neki zarez namerno sam ga izostavio. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 ok nastavi sa aplaudiranjem Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Управо сада, dragisa рече ok nastavi sa aplaudiranjem Nema ljutnje, pacov ostaje pacov. Ti ne umeš pitanje da postaviš. Šta ti znači pitanje da li ja mogu da učestvujem u Bogu. Na koji način da učestvujem, da li ja blagodatno mogu postati ličost Božja, da od stvorene prirode nekako se rodim kao Sin Božji po prirodi jer to što sam živeo ne važi jer sam živeo matriks nepostojeći život itd... A ako me pitaš, da li u meni mogu boraviti nestvorene energije, Svetlost koja obuzima sve a koja sama ostaje neobuzeta, I da li se blagodatno sjedinjujem sa tim nestvorenim I bespočetnim energijama, koje postaju moje istinsko biće nesliveno nedeljivo, onda svakako da. Ti nastavi da pacovišeš. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 o spasenju koje je u Ličnosti Sina Božijeg (o relacija Sin<>Otac u koju smo svi prizvani (u Ličnosti..)): ovan 14,6 Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me. Jovan 14,7 Ka biste mene znali onda biste znali i oca mojega; i otsele poznajete ga, i vidjeste ga. Jovan 14,8 Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca i biće nam dosta. Jovan 14,9 Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca? Jovan 14,10 Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela. Jovan 14,11 Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni; ako li meni ne vjerujete, vjerujte mi po tijem djelima. &: Jovan 17,5 I sad proslavi ti mene, oče, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade. Jovan 17,6 Ja javih ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta; tvoji bijahu pa si ih meni dao, i tvoju riječ održaše. Jovan 17,7 Sad razumješe da je sve što si mi dao od tebe. Jovan 17,8 Jer riječi koje si dao meni dadoh im; i oni primiše, i poznadoše istinito da od tebe iziđoh, i vjerovaše da si me ti poslao. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука