Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pacov ne shvata da se čovek darom odozgo, nestvorenim i bespocetnim energijama, nesliveno nedeljivo ima biće koje postaje koje se radja bespocetno.

Ne shvatam ni ja 75% toga što pišete i jedni i drugi... zato sam i reagovao, jer Dragiša naziva ovo o vremenu naučnom fantastikom, a to je jedini deo u vašoj raspravi koji ima veze sa naukom... ostalo je (za mene) fantastika ;)

Nego, kad već meni repliciraš, molio bih da ne koristiš takve izraze... mnogo ste preterali svi sa nivoom međusobne komunikacije i nemoj mene da uvlačiš u to... Dragiša je čovek... u čemu god da se ne slažete, zaista ne vidim potrebu da ga nazivaš pacovom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 33 минута, Zoran Đurović рече

Које 2 природе је узела "Личност Сина Божијег"?!

GOSPOD ISUS HRISTOS NESLIVENO I NERAZDELNO SJEDINJUJE DVE PRIRODE BOŽIJU I ČOVEČIJU!!!!

jel treba 100x da napipšem

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Ne shvatam ni ja 75% toga što pišete i jedni i drugi... zato sam i reagovao, jer Dragiša naziva ovo o vremenu naučnom fantastikom, a to je jedini deo u vašoj raspravi koji ima veze sa naukom... ostalo je (za mene) fantastika ;)

Nego, kad već meni repliciraš, molio bih da ne koristiš takve izraze... mnogo ste preterali svi sa nivoom međusobne komunikacije i nemoj mene da uvlačiš u to... Dragiša je čovek... u čemu god da se ne slažete, zaista ne vidim potrebu da ga nazivaš pacovom...

opaska je ok zbog ugleda foruma i samih forumaša, meni lično uopšte ne smeta, čak su mi simpatični.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, dragisa рече

GOSPOD ISUS HRISTOS NESLIVENO I NERAZDELNO SJEDINJUJE DVE PRIRODE BOŽIJU I ČOVEČIJU!!!!

jel treba 100x da napipšem

Не хистериши. Ти ниси одговорио на питање. Ако те ја питам да ли си добро спавао, не можеш да ми одговориш да си пио кока колу. 

Објасни како нема никакве промене у Логоса а он сједињује са собом другу природу. Дакле, није се сјединио.   

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Isusovo magare рече

Vedrane,dušo,što tebi fali da se "skatoličiš"??

Jel to nešto hoćeš reći loše?!sFun_bat

To! Primeni inkviziciju na njega! Hocemo  auto de fe!  :navijanje:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, dragisa рече

sigurno ne fizičkom preegzistencijom. Ličnost je zasnovana na relaciji. Dakle relacija njega prema Ocu njega čini Sinom! u tu relaciju smo svi pozvani I NARAVNO DA TA RELACIJA NEĆE PRETRPETI IZMENU

Лупеташ у галактичким разменама. Јер ако улазе неке друге особе у релацију, ситуација се мења. Јер каква је разлика у заједници Отац-Син без других особа, и после са другим особама? Опет се враћамо да негираш оваплоћење и васкрсење. Јер ако је све исто као и пре, никакве особе нису додате Тројици.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Лупеташ у галактичким разменама. Јер ако улазе неке друге особе у релацију, ситуација се мења. Јер каква је разлика у заједници Отац-Син без других особа, и после са другим особама? Опет се враћамо да негираш оваплоћење и васкрсење. Јер ако је све исто као и пре, никакве особе нису додате Тројици.  

šta reći na ove reči....

sam Isus Hristos apostrofira tu relaciju i kaže da je TA RELACIJA odnosno LIČNOST način i vrata našeg spasenja. Više o ovome pročitaj u Jovan 17

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, dragisa рече

šta reći na ove reči....

Свака даља дискусија завршена. Ти немаш ни мозга ни поштења да расправљаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Avocado рече

Nego, kad već meni repliciraš, molio bih da ne koristiš takve izraze...

Ne, čovek, svako stoji iza svojih reči, niko normalan ne bi pomislio da sam replicirajući tebi a označavajući avatar dragiše mogao I tebe da uvučem ili da  barem ti odobravaš takve kvalifikacije.

U Crkvi postoje pravila, ako nekoga optužuješ da krši dogmate I da je jeretik, to moraš da činiš pod svojim imenom I prezimenom.

Da se predstaviš I da ispovediš pravilno dogmate I da ukažeš u kom delu je tvoja optužba osnovana.

Pacov na avataru nije hteo da promeni avatar, da se predstavi, da kaže svoje ime I prezime, da promeni sliku na avataru nego I dalje je misteriozni pacov sa avatara.

Pri tom optužuje kanonskog sveštenika I sve nas da ispovedamo jeres a on se nalazi na braniku pravoslavne veroispovesti.

To prosto ne može tako, nek napiše kao I ja. Ja sam Marko Mikić iz Beograda, pripadam parohiji Sv.Luka I onda možemo da razgovaramo o dogmatima vere.

Dakle niko ne bi trebalo da pomisli da te ja uvlaćim u komunikaciju ali rečnik će mi I dalje ostati isti, kome god da repliciram a da se tiče dogmata naše vere.

To su jednostavno pravila u Crkvi, zakon mi ne dozvoljava drugačije a bonton ne kršim ja, jer ovo nije samo forum nego pravoslavni Crkveni forum, forum koji je deo misionarskog odelenja SPC.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, dragisa рече

opaska je ok zbog ugleda foruma i samih forumaša, meni lično uopšte ne smeta, čak su mi simpatični.

Pacove dragiša.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...