Isusovo magare Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 46 минута, Zoran Đurović рече Ја овог Гибона видим по први пут... Kako je to moguće..a on je dušica isto kao i vi..samo on pjeva a vi slikate.. Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Вечност је као права линија која се простире кроз цело замисливо време и кроз сав замишљен простор, који као, ражањ кроз животињу коју сте натакли и припремили за печење, те тако та замишљена права линија чини круг без почетка и краја свога времена. Вечност нанизује све тренутке времена и све тачке простора у један једини и цео простор, време збивања, у један континуум стављен на „длан“ човечије мисли. Простор и време су пуно име и презиме вечности, једна иста стварност посматрана с лица и наличја, реверс и аверс једног лика, и то: време као кретање, а простор као збивање. Наш живот је мали део – исечак вечности – који почиње и пре почетка нашег појављивања (рађања) на земљи и који траје и после нашег скончања (смрти) овде на земљи; нешто слично као титраји зраке сунца на истоку, пре његовог изгревања, и у сутону после његовог заласка. Вечност је као права линија која се простире кроз све време и цео простор, те на тај начин чини круг без почетка и краја. Па, ако та линија има свој почетак и крај, онда се они додирују а не искључују, онда је крај „путовања вечности“ истовремено и њен почетак и почетак њен крај, јер се у вечности ови крајеви додирују и дотичу. Вечност је, дакле, права линија без почетка и краја, јер се не може имагинацијом замислити њен крај ни почетак. Наш овоземаљски живот је исечак вечности, омеђен почетком, средином и крајем. Жарко Гавриловић dragisa је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 58 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Poznato mi je tvoje poznavanje estrade Nego nisi video pitanje, da li je ono od Markovog jevanđelija na Bogojavljanje sa fb, tvoje delo ili od Suz.? Pošto sam našao tekst kod pisuma a on preuzeo od suz. suzi Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Мк 1:1 Почетак јеванђеља Исуса Христа Сина Божјег. Мк 1:2 Као што стоји у пророку: Ево ја шаљем анђела свог пред лицем Твојим, који ће приправити пут Твој пред Тобом. Мк 1:3 Глас је оног што виче у пустињи: Приправите пут Господњи, поравните стазе Његове. Мк 1:4 Појави се Јован крстећи у пустињи, и проповедајући крштење покајања за опроштење греха. Мк 1:5 И излажаше к њему сва јудејска земља и Јерусалимљани; и крштаваше их све у Јордану реци, и исповедаху грехе своје. Мк 1:6 А Јован беше обучен у камиљу длаку, и имаше појас кожан око себе; и јеђаше скакавце и мед дивљи.Мк 1:7 И проповедаше говорећи: Иде за мном јачи од мене, пред ким ја нисам достојан сагнути се и одрешити ремен на обући Његовој. Мк 1:8 Ја вас крштавам водом, а Он ће вас крстити Духом Светим. Мк 1:9 И у то време дође Исус из Назарета галилејског, и крсти Га Јован у Јордану,Мк 1:10 И одмах излазећи из воде виде небо где се отвори, и Дух као голуб сиђе на Њега. Мк 1:11 И глас дође с неба: Ти си Син мој љубазни који је по мојој вољи. Мк 1:12 И одмах Дух изведе Га у пустињу. Мк 1:13 И би онде у пустињи дана четрдесет, и куша Га сотона, и би са зверињем, и анђели служаху Му. Мк 1:14 А пошто предадоше Јована, дође Исус у Галилеју проповедајући јеванђеље о царству Божјем Možda bi nam Žika mogao o Jovanu nešto više reći, pošto je Jovan bio od onih judejaca koji su dobro poznavali učenje o Mesiji koje je dato kroz proroke. Zašto je i ovaj detalj bitan, kao i detalj, da se nebo nije otvorilo nego se poderalo kao što smo mogli videti iz teksta koji sam postavio, bitnost je u tome da Isus Hristos nije bio samo : Melhisedek, nego i Mesija koji je sam Sin Božji. Јев 7:1 Јер овај Мелхиседек беше цар салимски, свештеник Бога Највишег, који срете Авраама кад се враћаше с боја царева, и благослови га; 2 Коме и Авраам даде десетак од свега. Прво дакле значи цар правде, потом и цар салимски, то јест цар мира: 3 Без оца, без матере, без рода, не имајући ни почетка данима, ни свршетка животу, а испоређен са сином Божијим, и остаје свештеник довека. Jovan je znao za Melhisedeka koji ima oca i majku a Isus Hristos beše Sin Božji, zato Jovan kad je bio u tamnici, pita, (po mom shvatanju), znam da si sveštenik koji je Duhom pre i posle svih nas ali da li si i Mesija Bog kojeg smo stidljivo svi mi i očekivali? Hristos mu odgovora preko učenika,: Recite Jovanu ono što vidite, da hromi hode, slepi gledaju, bolesni se isceljuju i mrtvi oživljuju.. Tako je Isus Hristos postao Mesija, onaj Božanski Logos ,Sin Božji, kojeg su očekivali oni koji su Zakon i držali od Mojsija i nisu ga prepravljali na zemaljsko Carstvo, nego su očekivali Mesiju Boga, Mesiju Sina Božjeg, koji će uspostaviti Nebesko Carstvo. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Još jedno moje zapažanje. Jovan Preteča, je isto verovao što i o.Zoran. Jovan je stigao do samog Sina Božjeg, dalje nije mogao, nije mogao jer ni Jovanu niti ijednom čoveku ni anđelima nije dato da znaju i poznaju Hristovu Tajnu, već da veruju u nju, u Tajnu koja je sam Hristos i koji daje svoje Telo i Krv. Zato je Jovan kad je video Svetoga Duha da silazi na Sina video i Melhisedeka a kasnije video i punoću Slave i Sile Sina Božjeg. Koja je ponavljam za Jovana kao i za nas neshvatljiva ali nam je jasno odakle dolazi, da je to Sila i Slava Sina koju ima u Ocu, potpuna i jasna otkrivena Vaskrsenjem i Životom večnim. Bog nam se otkriva, jer je pre nas, tako i Isus Hristos, nam se otkriva, ono što Isus Hristos uradi sada, za Njega je to već vanvremeno. jer stvara sve vanvremeno. Zato je Tajna Hristova Nebeska i nama neshvatljiva, nije u našoj volji u našem trudu da je sazdamo, nego je dar Boga Živoga, dar Isusa Hrista sa Ocem i Svetim Duhom. Kad je mi dobijemo, ona već postoji, zato što je bespočetna i beskonačna, jednom rečju večna. kopitar, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Мислим да је Жарко Гавриловић имао схватање као ви. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Večnost nije pojava, koja može da se nacrta i objasni, večnost je Tajna Hristova. Otac je stvarao kroz Isusa Hrista u večnosti, Isus Hristos je vrata večnosti, koja se ne lomi, ne savija, ne povija, niti gde ulazi da bi izlazila. Zašto, zato što je čovek stvoreno biće, tvorevina, tj. tvar je privedena iz nebića u biće, kada bi biće krenulo na put od početka do kraja, završilo bi na kraju u nebiću, jer je tvorevina, tj, tvar okružena nebićem, tj.ništavilom. Zato su vrata u Telu i Krvi u Drugom večnom Živom biću a ne u stvorenoj tvari. Zato bez celog Bogočoveka i bez bespočetnih i nestvorenih energija, biće ne može biti pričesnik večnosti, jer bi onda morao da bude u večnoj tvari a to je apsurd jer večna tvar ne postoji. Zato kad za Hrista Isusa kažemo, da je Svetlost od Svetlosti, to znači da mi moramo biti pričesnici Svetlosti, tj., ne možeš biti pričesnik večnog ako tvoje biće nema večno u sebi. Zato mi ne jedemo kruha i vina, jer to jedemo kući, nego jedemo Telo i Krv Isusa Hrista, celog Bogočoveka, dobijajući tako Njegove nestvorene bespočetne energije koje se nalaze u Njegovom Telu i Krvi, tj. biću. Dakle, zaboravite na crtanje materije, jer materija niti vreme ne obezbeđuje večnost, nego biće. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 25, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 14 минута, Milan Nikolic рече Мислим да је Жарко Гавриловић имао схватање као ви. Зато што мислиш, ништа и не видиш!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 1 сат, Milan Nikolic рече Мислим да је Жарко Гавриловић имао схватање као ви. Проблем је што ја не могу да разумем тебе шта си ти схватио код Жарета. Он се темељио на филозофији Кнежевића. Имам још тешку маглу у тиквини, тако да не расуђујем. Појасни шта си мислио. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 45 минута, Zoran Đurović рече Проблем је што ја не могу да разумем тебе шта си ти схватио код Жарета. Он се темељио на филозофији Кнежевића. Имам још тешку маглу у тиквини, тако да не расуђујем. Појасни шта си мислио. Тек тада ћеш видети шта је магла у тиквини. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Мк 1:1 Почетак јеванђеља Исуса Христа Сина Божјег. Мк 1:2 Као што стоји у пророку: Ево ја шаљем анђела свог пред лицем Твојим, који ће приправити пут Твој пред Тобом. Мк 1:3 Глас је оног што виче у пустињи: Приправите пут Господњи, поравните стазе Његове. Мк 1:4 Појави се Јован крстећи у пустињи, и проповедајући крштење покајања за опроштење греха. Мк 1:5 И излажаше к њему сва јудејска земља и Јерусалимљани; и крштаваше их све у Јордану реци, и исповедаху грехе своје. Мк 1:6 А Јован беше обучен у камиљу длаку, и имаше појас кожан око себе; и јеђаше скакавце и мед дивљи.Мк 1:7 И проповедаше говорећи: Иде за мном јачи од мене, пред ким ја нисам достојан сагнути се и одрешити ремен на обући Његовој. Мк 1:8 Ја вас крштавам водом, а Он ће вас крстити Духом Светим. Мк 1:9 И у то време дође Исус из Назарета галилејског, и крсти Га Јован у Јордану,Мк 1:10 И одмах излазећи из воде виде небо где се отвори, и Дух као голуб сиђе на Њега. Мк 1:11 И глас дође с неба: Ти си Син мој љубазни који је по мојој вољи. Мк 1:12 И одмах Дух изведе Га у пустињу. Мк 1:13 И би онде у пустињи дана четрдесет, и куша Га сотона, и би са зверињем, и анђели служаху Му. Мк 1:14 А пошто предадоше Јована, дође Исус у Галилеју проповедајући јеванђеље о царству Божјем Možda bi nam Žika mogao o Jovanu nešto više reći, pošto je Jovan bio od onih judejaca koji su dobro poznavali učenje o Mesiji koje je dato kroz proroke. Zašto je i ovaj detalj bitan, kao i detalj, da se nebo nije otvorilo nego se poderalo kao što smo mogli videti iz teksta koji sam postavio, bitnost je u tome da Isus Hristos nije bio samo : Melhisedek, nego i Mesija koji je sam Sin Božji. Јев 7:1 Јер овај Мелхиседек беше цар салимски, свештеник Бога Највишег, који срете Авраама кад се враћаше с боја царева, и благослови га; 2 Коме и Авраам даде десетак од свега. Прво дакле значи цар правде, потом и цар салимски, то јест цар мира: 3 Без оца, без матере, без рода, не имајући ни почетка данима, ни свршетка животу, а испоређен са сином Божијим, и остаје свештеник довека. Jovan je znao za Melhisedeka koji ima oca i majku a Isus Hristos beše Sin Božji, zato Jovan kad je bio u tamnici, pita, (po mom shvatanju), znam da si sveštenik koji je Duhom pre i posle svih nas ali da li si i Mesija Bog kojeg smo stidljivo svi mi i očekivali? Hristos mu odgovora preko učenika,: Recite Jovanu ono što vidite, da hromi hode, slepi gledaju, bolesni se isceljuju i mrtvi oživljuju.. Tako je Isus Hristos postao Mesija, onaj Božanski Logos ,Sin Božji, kojeg su očekivali oni koji su Zakon i držali od Mojsija i nisu ga prepravljali na zemaljsko Carstvo, nego su očekivali Mesiju Boga, Mesiju Sina Božjeg, koji će uspostaviti Nebesko Carstvo. Melhisedek nije Hristos. Nisam sada raspolozen za detaljniju analizu teksta ali mozda sutra ti i napisem. Cisto da malo dopunim tvoje citate: John 1:30 Ovo je onaj za koga ja rekoh: za mnom ide čovjek koji preda mnom postade, jer prije mene bješe. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 9 минута, Trifke рече Melhisedek nije Hristos. Nisam sada raspolozen za detaljniju analizu teksta ali mozda sutra ti i napisem. Cisto da malo dopunim tvoje citate: John 1:30 Ovo je onaj za koga ja rekoh: za mnom ide čovjek koji preda mnom postade, jer prije mene bješe. Znam da nije, rekao sam već da se starozavetni citati o Melhisedeku razlikuju od novozavetnih, jer u starozavetnim je Melhisedek od roda, oca i majke a u novozavetnim nema rod zemaljski, nego mu je uzrok Božanski i ostaje svestenik. Zato sam naveo deo gde Jovan, pita po svojim učenicima Hrista, da li je samo svestenik ili Mesija Koji je Božanske prirode. Reče mu jesi ti taj ili drugog da čekamo. Melhisedek nije bio dovoljan u dotadasnjim saznanjima. Ovo je novozavetni citat koji sam postavio. Zoran Đurović, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Namerno sam koristio Marka, zbog poderanog neba, neba koji se ne otvara više i ne zatvara nego je poderano, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 28 минута, Ведран* рече Тек тада ћеш видети шта је магла у тиквини. Ми не бисмо дошли до 400 страна да ови немају психичких проблема и да умеју да разговарају. Каже мени Гроси, јер се ја распричао о једној теми, не знаш ти то... Ја стадох и размислих, и рекох: Заиста не знам! Нисам узео да убеђујем чичу, иако је било неких аргумената, али тамо где је он штапао, нећу ја да шијем. И ту нема никакве љутње, јер смо ми научници и разумемо се у 2 реченице. Он мени рече једном: Сада ми од тебе учимо! Замисли, људи који су целог живота читали Августина! И сада види ове наше свезналице, који благе везе немају, а хоће да нам буду професори! Као да ми измишљамо егзибиционизма ради неке егзотичне теорије, јер, ваљда, немамо ништа паметније у животу да радимо! Мора смирење да би се дошло до знања, јер Бог се гордима противи! Trifke, Жика, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Он мени рече једном: Сада ми од тебе учимо! Замисли, људи који су целог живота читали Августина! Није ми тешко да то замислим. Али јесте прилично тешко да замислим једног просечног српског професора да то каже. У академским круговима у свету ретко где се среће таква умишљеност као код нас. Зато смо најнапреднија земља на свету. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука