Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 10 минута, Trifke рече Znaci nismo pali nego je to pesnicka figura. Nije nas podigao nego je to pesnicka figura. Nije da nije prestao da sve cini nego je to pesnicka figura? Ne, istinski smo pali nasom covecanskom prirodom i Hristos je nasu prirodu ( koju je uzeo u sebe ) iscelio i uzneo na nebo o desnu Oca. I, mi, cemo' biti tamo verom i nasim vaskrsenjem tela. Kako kaze Avgustin,...'Here, you see, our life is meanwhile in faith and hope with Christ, where He is; because it is with Christ in God. That, you see, is as if already accomplished for which He prayed, when He said, I will that they also be with me where I am; but now only by faith.'..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Objasni ljubavi otkud duša Bogu? to je citat iz liturgije Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ne, istinski smo pali nasom covecanskom prirodom i Hristos je nasu prirodu ( koju je uzeo u sebe ) iscelio i uzneo na nebo o desnu Oca. I, mi, cemo' biti tamo verom i nasim vaskrsenjem tela. Kako kaze Avgustin,...'Here, you see, our life is meanwhile in faith and hope with Christ, where He is; because it is with Christ in God. That, you see, is as if already accomplished for which He prayed, when He said, I will that they also be with me where I am; but now only by faith.'..... Greska u koracima ali sada po ko zna koji put. Ne kaze se u molitvi nasu palu prirodu nego NAS. Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече to je citat iz liturgije Znam hoću da mi objasni kako čita ovo, ima da se i ti tjudis. Trifke, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Trifke Ево о чему се ради: Ја сам прочитао фини број књига о литургији, а нисам наишао на тумачење какво ви износите. Ако можеш да ми пронађеш (у учењу Цркве) нешто од тога што подржава ваше ставове, замолио бих те да ми покажеш. Разумео сам ваша објашњења како је та ваша теорија само једно откривење већ постојане истине, као што је било по разним питањима у учењу Цркве. Међутим, само желим да то размотримо. Ја имам своје становиште које је супротно од вашег, али нисам направио неку форму тог мишљења, него природно имам такав став из свега што сам могао да разумем из учења Цркве. Ми који се противимо вашој теорији преегзистенције, само показујемо на појединости које су у нескладу са вашом теоријом. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Bokisd Evo ti opet citat da malo razmislis pre nego sto napises. U prvom delu molitve se kaze a kada smo otpali podigao si nas (to je jasno) i nisi odusta da sve cinis (i ovo je jasno) dok nas nisi uzneo na nebo i darovao nam Carstvo tvoje buduce. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Kroz veru u buduceg Spasitelja. Osenjivao ih je verom u Njega kao Boga i Spasitelja svih ljudi. Ako je blagodat Hristova vec bila, onda bi svi pravednici bili vec spaseni na nebu u carstvu. Ali, ipak su svi bili u tamnicama. " Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници. ( 1 Petr. 3, 19m ). "U grobu telesno,u adu sa dusom kao Bog, u Raju sa razbojnikom i na prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjavajuci Neograniceni." ( molitva sa Proskomidije ). "Таким образом, Он и в аду проповедовал, чтобы освободить тех, которые должны были уверовать, как если [бы] Он пришел к ним, воплотившись во время их жизни. Ибо они и в аду в совершенстве познали Его." ( sv. Kiril Aleksandrijski ) Znaci, verom su i prepoznali Hrista, kako u proslosti, tako i tada, u tamnicama. Све испуњавајући неограничени.. значи и просторно и временски јер разбојника већ видимо у рају а васкрсење у времену још не би објављено, значи и силазак у ад је атемпорални догађај или Христос лаже када говори да умре Лазар и анђели га однесоше у наручје Аврамово, или зашто каже Аврам би рад да види дан мој и виде и обрадова се. Објасни ми још једну ствар како су стари силом крста чинили чуда када Христос још не беше разапет и тајна крста показана. Мојсије подиже змију у пустињи и који погледа на њу би излечен од уједа отровница. Како делује благодат крста пре распећа? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 9 минута, Trifke рече Ja stvarno ovo nisam do sada doziveo! Covek mrtav ladan naziva poezijom cistu prozu i negira sve istine vere da bi odbranio ono u sta veruje. Pade mi napamet ono od Betovena: tatatata mislim da je to iz 9 simfonije ili 5 te zaboravio sam. Ma, ne. Nego, onaj deo,.....da nas je uzneo na nebo i da nam je darovao Carstvo svoje buduce.... To je tacno, ali, ne znaci, da smo svi, kao pojedinci i licnosti i individue, vec uzneti ( telesno ) na nebo. ( vec sam objasnio svoje misljenje ). Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 10 минута, Trifke рече Nasao sam je ! Ovo je prava muzika za ovu temu! Кад већ смо већ код уметности и преференција. Мени је Гријег прикладнији за тему: Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Bokisd рече Ma, ne. Nego, onaj deo,.....da nas je uzneo na nebo i da nam je darovao Carstvo svoje buduce.... To je tacno, ali, ne znaci, da smo svi, kao pojedinci i licnosti i individue, vec uzneti ( telesno ) na nebo. ( vec sam objasnio svoje misljenje ). Cekaj, ko ne govori istinu ti ili pisac Liturgije? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Objasni ljubavi otkud duša Bogu? генијално! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Cekaj, ko ne govori istinu ti ili pisac Liturgije? Само је питање, како ти знаш да смо већ узнети у телу? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Кад већ смо већ код уметности и преференција. Мени је Гријег прикладнији за тему: Joj napisacu ja sinfoniju od muke! Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече @Bokisd Evo ti opet citat da malo razmislis pre nego sto napises. U prvom delu molitve se kaze a kada smo otpali podigao si nas (to je jasno) i nisi odusta da sve cinis (i ovo je jasno) dok nas nisi uzneo na nebo i darovao nam Carstvo tvoje buduce. Jeste, ali, opet moram da pitam. Da li to znaci, da smo , posle upokojenja u carstvu buducem ? Ovo , carstvo buduce, gledam kao eshatolosku stvarnost. Ne, znam, da li ti msilis, da je to eshatolosko cartsvo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Само је питање, како ти знаш да смо већ узнети у телу? Pa eto napisa pisac Litugije. Sta ce covek, bio u zabludi nije znao. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука