Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 6 минута, Bokisd рече Ali, zar se ne kaze, da su se pravednici SZ opravdali verom, ne blagodacu ? ( Rimlj. 3 ) " 28 Мислимо дакле да ће се човек оправдати вером без дела закона. 30 Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером A, blagogadat se daje samo : " 23 Јер сви сагрешише и изгубили славу Божију, 24 И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа." Pa, i pravednici SZ su odlazili u tamnice, tek, sa blagodacu Njegovom su bili, otkupjeni Isusom Hristom. Jesi li ti svestan svoje nesvesti? Jesi li svestan sta si napisao? Jesi li ti to namerno izvukao citate iz njihovog konteksta? Rom 3:21 A sad se bez zakona javi pravda Božija, posvjedočena od zakona i od proroka; Rom 3:22 A pravda Božija vjerom Isusa Hrista u sve i na sve koji vjeruju; jer nema razlike. Rom 3:23 Jer svi sagriješiše i izgubili slavu Božiju, Rom 3:24 I opravdaće se zabadava blagodaću njegovom, otkupom Isusa Hrista. Rom 3:25 Kojega postavi Bog očišćenje vjerom u krvi njegovoj da pokaže svoju pravdu oproštenjem pređašnjijeh grijeha; Rom 3:26 U podnošenju Božijemu, da pokaže pravdu svoju u sadašnje vrijeme da je on pravedan i da pravda onoga koji je od vjere Isusove. Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, zar se ne kaze, da su se pravednici SZ opravdali verom, ne blagodacu ? ( Rimlj. 3 ) " 28 Мислимо дакле да ће се човек оправдати вером без дела закона. 30 Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером A, blagogadat se daje samo : " 23 Јер сви сагрешише и изгубили славу Божију, 24 И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа." Pa, i pravednici SZ su odlazili u tamnice, tek, sa blagodacu Njegovom su bili, otkupjeni Isusom Hristom. Одакле је закон добијао своју пуноћу? Од голог Логоса( не разумеш да ми не познајемо голог Логоса) или од будућих ствари? Којом вером су се оправдали, вером у онога који ће доћи, јер га издалека видеше и поздравише, и он их је осењивао из будућности тј. вечности. Како би праобраз могао постојати када не би било самог образа који га надахњује. Одговори ми на питање кроз кога и чијом благодаћу су говорили свети Божији људи из Старог Завета? Зашто Христос назива Бога, Богом живих Аврама, Исака, Јакова? Да ли Христос извео из пакла Мојсија да се јави на Тавору? Ведран*, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Треба видети како схватамо Евхаристију. Bravo! Zato ti i postavih pitanje iz Liturgije. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Матусал рече Да ли Христос извео из пакла Мојсија да се јави на Тавору? Како не схваташ да је на Тавору био биоскоп на отвореном? Опен синема ... бело платно на сунчан дан... од тога је све бљештило. Trifke, Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 8 минута, Milan Nikolic рече Треба видети како схватамо Евхаристију. Evo ti tema za razmisljanje: kako je to Hristos dao apostolima svoje telo i krv kada jos nije bio zrtvovan na poslednjoj veceri i kako su svi apostoli dobili celog Hrista te veceri? Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Trifke рече Dobro objasni mi kako sam to bio uznet na nebo i kako mi je darovano carstvo buduce? U prvom delu molitve se kaze a kada smo otpali podigao si nas (to je jasno) i nisi odusta da sve cinis (i ovo je jasno) dok nas nisi uzneo na nebo i darovao nam Carstvo tvoje buduce. Crveno mi objasni. Ali, Trifke, zar nije Carstvo buduce, posle vaskrsenja tela ? Molitva, takva je odlika ove pesnicke umetnosti, nije to tacna, jasna i precizna dogmatska omilija ili oros vere. Ima , tamo kod Damaskina, da se uznosenje nase na nebo, odnosi na zajednicku nasu covecansku prirodu koju je Hristos uzeo u sebe i uzneo na nebo, ....i, da se ne govori o nasem licnosnom i pojedinacnom uznosenju na nebo. Avgustin kaze,....'How, then, shall we not be with Christ where He is, when we shall be with Him in the Father in whom He is? On this, also, the apostle is not without something to say to us, although we are not yet in possession of the reality, but only cherishing the hope......For he says, ( apostol Pavle ) If you be risen with Christ, seek those things which are above, where Christ sits on the right hand of God: set your affections on things above, not on things on the earth. For you have died, he adds, and your life is hid with Christ in God. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 opet smo hot 5600 odgovora Volim_Sina_Bozjeg, Лазар Нешић and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, Trifke, zar nije Carstvo buduce, posle vaskrsenja tela ? Molitva, takva je odlika ove pesnicke umetnosti, nije to tacna, jasna i precizna dogmatska omilija ili oros vere. Ima , tamo kod Damaskina, da se uznosenje nase na nebo, odnosi na zajednicku nasu covecansku prirodu koju je Hristos uzeo u sebe i uzneo na nebo, ....i, da se ne govori o nasem licnosnom i pojedinacnom uznosenju na nebo. Avgustin kaze,....'How, then, shall we not be with Christ where He is, when we shall be with Him in the Father in whom He is? On this, also, the apostle is not without something to say to us, although we are not yet in possession of the reality, but only cherishing the hope......For he says, ( apostol Pavle ) If you be risen with Christ, seek those things which are above, where Christ sits on the right hand of God: set your affections on things above, not on things on the earth. For you have died, he adds, and your life is hid with Christ in God. Znaci nismo pali nego je to pesnicka figura. Nije nas podigao nego je to pesnicka figura. Nije da nije prestao da sve cini nego je to pesnicka figura? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Ali, Trifke Objasni ti sad mom braci Trifketu, kako je kroz ovaplocenog Logosa Isusa Hrista sve postalo. Posto si veru ispovedio, objasni mu. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Evo ti tema za razmisljanje: kako je to Hristos dao apostolima svoje telo i krv kada jos nije bio zrtvovan na poslednjoj veceri i kako su svi apostoli dobili celog Hrista te veceri? Хоћеш ја да ти одговорим? ...За ово је потребан тријадолошки приступ евхаристијској тајни. То нећемо моћи да урадимо уколико се најпре не позабавимо богословском тројицом у иманентном контексту. И морамо постићи одређени баланс, како између икономијске и богословске тројице, тако и кроз не претеривање када је у питању Христологија... Матусал, Trifke, Лазар Нешић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Znaci nismo pali nego je to pesnicka figura. Nije nas podigao nego je to pesnicka figura. Nije da nije prestao da sve cini nego je to pesnicka figura? Ил је поезија, ил је нека уметност све до седме, ал уметност јесте... Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Ведран* рече Ил је поезија, ил је нека уметност све до седме, ал уметност јесте... Ja stvarno ovo nisam do sada doziveo! Covek mrtav ladan naziva poezijom cistu prozu i negira sve istine vere da bi odbranio ono u sta veruje. Pade mi napamet ono od Betovena: tatatata mislim da je to iz 9 simfonije ili 5 te zaboravio sam. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 9 минута, Матусал рече Одакле је закон добијао своју пуноћу? Од голог Логоса( не разумеш да ми не познајемо голог Логоса) или од будућих ствари? Којом вером су се оправдали, вером у онога који ће доћи, јер га издалека видеше и поздравише, и он их је осењивао из будућности тј. вечности. Како би праобраз могао постојати када не би било самог образа који га надахњује. Одговори ми на питање кроз кога и чијом благодаћу су говорили свети Божији људи из Старог Завета? Зашто Христос назива Бога, Богом живих Аврама, Исака, Јакова? Да ли Христос извео из пакла Мојсија да се јави на Тавору? Kroz veru u buduceg Spasitelja. Osenjivao ih je verom u Njega kao Boga i Spasitelja svih ljudi. Ako je blagodat Hristova vec bila, onda bi svi pravednici bili vec spaseni na nebu u carstvu. Ali, ipak su svi bili u tamnicama. " Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници. ( 1 Petr. 3, 19m ). "U grobu telesno,u adu sa dusom kao Bog, u Raju sa razbojnikom i na prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjavajuci Neograniceni." ( molitva sa Proskomidije ). "Таким образом, Он и в аду проповедовал, чтобы освободить тех, которые должны были уверовать, как если [бы] Он пришел к ним, воплотившись во время их жизни. Ибо они и в аду в совершенстве познали Его." ( sv. Kiril Aleksandrijski ) Znaci, verom su i prepoznali Hrista, kako u proslosti, tako i tada, u tamnicama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Nasao sam je ! Ovo je prava muzika za ovu temu! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече ,u adu sa dusom kao Bog, Objasni ljubavi otkud duša Bogu? Матусал, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука