Нифада Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd zaboravi stvorenu blagodat, mi smo želja Bozja a ne Božja misao. Bog postoji nezavisno od tvorevine, postoji slobodno u Trojici. Tvorevina nije Božja misao savecna Bogu, tvorevina je Božja želja dakle Njegovo slobodno delovanje. Bog ne stvara iz suštine svoje, nego željom i energijama te želje. Zato tvorevina nije savecna Bogu. Творевина није савечна Богу али је призвана ,назначена за вечност.Овде нам се отвара тема о Божјој милости и човековој слободној вољи. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 20 минута, Bokisd рече Jednostavno, nemam volje i zelje i namere da se pravdam, na neke pogresne interpretacije ( mojih reci ). To je , to. Нико није очекивао да се правдаш нити хтео да полемише с тобом, нити је било речи о интерпретацијама, него ти је понуђено да исповедиш неупитно Православан став. Не желиш. Твоја ствар. Отписан си. Volim_Sina_Bozjeg and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 6 минута, Milan Nikolic рече Нађи тумачења ако желиш нечије мишљење, ја ти не могу одмах износити своје мишљење. То су толико дубоке теме да захтевају озбиљан приступ, а не у оваквим добацивањима. Recimo, evo, jedno tumacenje : "4. How, then, shall we not be with Christ where He is, when we shall be with Him in the Father in whom He is? On this, also, the apostle is not without something to say to us, although we are not yet in possession of the reality, but only cherishing the hope. For he says, If you be risen with Christ, seek those things which are above, where Christ sits on the right hand of God: set your affections on things above, not on things on the earth. For you have died,he adds, and your life is hid with Christ in God. Here, you see, our life is meanwhile in faith and hope with Christ, where He is; because it is with Christ in God. That, you see, is as if already accomplished for which He prayed, when He said, I will that they also be with me where I am; but now only by faith. And when will it be accomplished by actual sight? When Christ, he says, [who is] your life, shall appear, then shall you also appear with Him in glory.Colossians 3:1-4 Then shall we appear as that which we then shall be; for it shall then be apparent that it was not without good grounds that we believedand hoped we should become so, before it actually took place. He will do this, to whom the Son, after saying, That they may behold my glory, which You gave me, immediately added, For You loved me before the foundation of the world. For in Him He loved us also before the foundation of the world, and then foreordained what He was to do in the end of the world." Od Avgustina..... although we are not yet in possession of the reality, but only cherishing the hope..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 5 минута, Milan Nikolic рече Царство је у личносном односу Тројице. То је Царство које је већ сада и које ће доћи. a ovo uzneo si nas Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Мајендорф каже: ,,Пре оваплоћења, Христос као божански Лoгoc прожимао je космос и био присутан у њему као Творац. Али, обукавши сe у тело, Oн je васпоставио један нови однос cа творевином; и целокупној твари, као сасуду Духа, дао je нову снагу.'' Значи, пре оваплоћења настао је свет. Пре оваплоћења, Логос је створио космос. Пре оваплоћења, Логос је прожимао космос као Творац. Међутим, тек када се Логос обукао у тело, васпостављен је један нови однос са творевином, итд. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd bezboznik si ako ne napises. Kroz Isusa Hrista je sve postalo. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 9 минута, Milan Nikolic рече Не бих рекао да је поента свега у преегзистенцији какву ви замишљате. Па ти не знаш ни шта ти замишљаш, камоли да знаш шта други замишљају. Trifke and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 19, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 31 минута, Bokisd рече U misli i ljubavi,....i, u sveznanju Bozjem postojimo pre svih vekova. Inace, ako postojimo sustinski, ili, nekako drugacije, ....nece, da valja,.... Recimo, i ovako govori starac Porfirije : "Оваплоћењем Јединороднога Сина Божјег опет је људима откривен предвечни план Божји о спасењу човека. О томе Апостол пише: "И заиста, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се у свету, вазнесе се у слави" (1.Тим. 3,16). Речи апостола Павла јесу речи препуне смисла, божанствене, небеске речи." I, Porfirije pominje , predvecni plan Bozji o spasenju coveka,.... koji je ovaploceni Jedinorodni Sin Boziji. Не дао Бог да верујем Бога и човека посматрам призмом измишљених митарстава! Толико си прочитао, а не верујеш?! Тужно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Па ти не знаш ни шта ти замишљаш, камоли да знаш шта други замишљају. Па брате, какав ти је то одговор? Ако не желиш више разговор са мном, отпиши и мене. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Нифада рече Творевина није савечна Богу али је призвана ,назначена за вечност.Овде нам се отвара тема о Божјој милости и човековој слободној вољи. Marija Djeva je ispovedila slobodnu volju i dala pristanak Bogu za sjedinjenje recima: evo sluskinje tvoje... Dakle Bog je tek nakon pristanka slobodnog čoveka uipostazirao i tvarnu prirodu. Ali je ta sloboda covekova projavljena preko Marije kao potpuna odvisnost od Boga, potpuna zajednica u Božjoj volji i želji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 4 минута, Trifke рече a ovo uzneo si nas Свака Евхаристија је узношење у то Царство. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 5 минута, Bokisd рече Kroz Isusa Hrista je sve postalo. Amin. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Гајић рече Не дао Бог да верујем Бога и човека посматрам призмом измишљених митарстава! Толико си прочитао, а не верујеш?! Тужно! A, sta da kazem,..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Па брате, какав ти је то одговор? Ако не желим више разговор са мном, отпиши и мене. Знаш какав? Глуп. Исто као и твоја тврдња која имплицира да разумеш шта се овде прича. Јер си показао много пута да немаш појма, да ли намерно или искрено, небитно. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 19, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 8 минута, Bokisd рече A, sta da kazem,..... Који кипи од "свога" знања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука