Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 7 минута, Trifke рече @Milan Nikolic Hoces li da mi das tumacenje teksta iz liturgije koji sam naveo? Kada to das imam jos citata. Зашто не потражиш тумачења па да отворимо и ту причу? Није теологија од данас и није почела од нас. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Bokisd zaboravi stvorenu blagodat, mi smo želja Bozja a ne Božja misao. Bog postoji nezavisno od tvorevine, postoji slobodno u Trojici. Tvorevina nije Božja misao savecna Bogu, tvorevina je Božja želja dakle Njegovo slobodno delovanje. Bog ne stvara iz suštine svoje, nego željom i energijama te želje. Zato tvorevina nije savecna Bogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Bokisd kazi onda kroz ovaplocenog Logosa Isusa Hrista je sve postalo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 ... a kada smo otpali podigao si nas opet, i nisi odustao da sve to cinis dok nas nisi uzneo na nebo, i dao nam Carstvo svoje buduce. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Зашто не потражиш тумачења па да отворимо и ту причу? Није теологија од данас и није почела од нас. Nema potrebe za novom temom samo mi objasni kako ti to shvatas. Mozes da mi i citiras nekoga. U medjuvremenu stigao je i drugi citat. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече ... a kada smo otpali podigao si nas opet, i nisi odustao da sve to cinis dok nas nisi uzneo na nebo, i dao nam Carstvo svoje buduce. Tako je, jer je njegova želja vecnost za nas, zeli nas tom zeljom u vecnoj zajednici. Zato sam navodio da se slava Bozja projavljuje i kad se covek razvija u grehu, dakle kontra od Boga i onda ga Bog zaustavi da ne pogine. Naveo sam Savla koji postade Pavle. Savle, Savle zasto me gonis? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd kazi onda kroz ovaplocenog Logosa Isusa Hrista je sve postalo. Naravno, slazem se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Nema potrebe za novom temom samo mi objasni kako ti to shvatas. Mozes da mi i citiras nekoga. U medjuvremenu stigao je i drugi citat. Нађи тумачења ако желиш нечије мишљење, ја ти не могу одмах износити своје мишљење. То су толико дубоке теме да захтевају озбиљан приступ, а не у оваквим добацивањима. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Нађи тумачења ако желиш нечије мишљење, ја ти не могу одмах износити своје мишљење. То су толико дубоке теме да захтевају озбиљан приступ, а не у оваквим добацивањима. Ja sam citao objasnjenja i ne treba da ih nalazim a i imam malo mozga (makar mislim da imam) da i sam nesto razumem jer ovo nije pisano samo za visokoumne ljude. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Bokisd kaži, napiši ispovedi i onda verujem. Napiši ispovedi kao ja. Kroz Isusa Hrista je sve postalo. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Trifke Ако мислиш да имаш право тумачење, да правилно разумеш смисао текстова, онда свака част, то је твоје уверење. Међутим, ја бих био опрезан по том питању. Не бих рекао да је поента свега у преегзистенцији какву ви замишљате. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече @Trifke Ако мислиш да имаш право тумачење, да правилно разумеш смисао текстова, онда свака част, то је твоје уверење. Међутим, ја бих био опрезан по том питању. Не бих рекао да је поента свега у преегзистенцији какви ви замишљате. Dobro reci mi kako nas je to uzneo i darovao nam i carstvo svoje buduce? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Царство је у личносном односу Тројице. То је Царство које је већ сада и које ће доћи. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd kaži, napiši ispovedi i onda verujem. Napiši ispovedi kao ja. Kroz Isusa Hrista je sve postalo. Naravno, slazem se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Bokisd bezboznik si ako ne napises. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука