Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 35 минута, Bokisd рече Zar nije stav 'moje' strane, da je Hristos pre vremena u prostoj ipostasi Logosa ( bez tela ). El eshaton bespocetan? Dakle gde je goli Logos? Eshaton nije samo beskrajan, nego i bespocetan, dakle gde je goli Logos? Ведран*, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Јој овај опет лупета! То што говори значило би да је пре времена (тј. у вечности) бестелесни Логос, а у времену оваплоћени. Што би значило да ни Христос није васкрсао телесно. Јер као васкрснут Он улази у вечност, у којој овај вели да је бестелесан. А онда се то ваљда и уклапа са оним његовим мишљењима око васкрслог тела које није у ствари тело. Почиње да ме нервира! А нисам ни прочитао ништа осим ових последњих пар порука. Где се научио тој вери у бестелесног Логоса да ми је знати? Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Где се научио тој вери у бестелесног Логоса да ми је знати? Ne znam. To bi značilo da negira, da je Isus seo sa desne strane Oca, jer je u uspinjanju negde izgubio telo. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече El eshaton bespocetan? Dakle gde je goli Logos? Eshaton nije samo beskrajan, nego i bespocetan, dakle gde je goli Logos? Pa, zar nije, sam taj Logos eshaton. Zar nismo vec pricali o prostoj ipostasi Logosa ? ( i slozenoj posle ovaplocenja ) Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Seo sa desne strane Oca, znači da je seo na dupe, jer ima telo. Dakle opšte nije slučajno i figurativno oznacavanje sedenja. Jasan znak za telo. Sin covecji koji se vazne na nebo a da je pre toga bio na nebu, nam govori o Njegovoj bespocetnosti, na način na koji mi govorimo, dakle realno u telu je bespocetan. Istorija važi kako se i desila i ona ne menja tu ništa, vaistinu se ovaplotio od Duha Svetoga i Marije djeve. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, zar nije, sam taj Logos eshaton. Zar nismo vec pricali o prostoj ipostasi Logosa ? ( i slozenoj posle ovaplocenja ) Lupio bi ti šamar za ovo. Hristos reci ili se ne nazivaj pravoslavnim. Ведран*, Zoran Đurović and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 koji metoli "... e seo je => na sta je seo => pa na dupe!!!" koji argument... da bas je seo....cccc Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 2 минута, dragisa рече koji metoli... e seo je!!! koji argument... da bas je seo....cccc Mentol su bonbone. Seo je, upravo zato da se ti zagrcnes kad ispovedas simvol vere. Prorokujem ti da ces imati knedlu do kraja zivota u grlu kad budes izgovarao simvol, dok god se ne pokajes za ovo. Seo je znaci da ima telo. Pocepaj diplomu slobodno. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 e moj brale ja se uvek malo proderem kod dela:" I ovaplotio se od Marije djeve i postao Čovek!!!" to je toliko bitan trenutak za ovu kuglu na kojoj živimo da je možda i važniji i veći od samog Vaskrsenja, a vi bi da to relativizujete. Bog je iz nama nepojmljive ljubavi i hrabrosti uzeo telo i sve što ide sa tim a vi bi da to gurnete u neku preegzistenciju. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Seo sa desne strane Oca, znači da je seo na dupe, jer ima telo. Dakle opšte nije slučajno i figurativno oznacavanje sedenja. Jasan znak za telo. Sin covecji koji se vazne na nebo a da je pre toga bio na nebu, nam govori o Njegovoj bespocetnosti, na način na koji mi govorimo, dakle realno u telu je bespocetan. Istorija važi kako se i desila i ona ne menja tu ništa, vaistinu se ovaplotio od Duha Svetoga i Marije djeve. Ali, VSB, u vezi ovoga za Sina Covecijeg. Ima ovde neka tumacenja : http://bible.optina.ru/new:in:03:13 https://sites.google.com/site/aquinasstudybible/home/gospel-of-john-commentary/catena-aurea-on-john/chapter-2/chapter-3 U sustini, govori se o Njemu koji je kao Bog na nebu i silazi i javlja se u telu, kao Sin Coveciji. Avgustin kaze : "And He goes on: And no man has ascended into heaven, but He that came down from heaven, the Son of man who is in heaven. Behold, He was here, and was also in heaven; was here in His flesh, in heaven by His divinity; yea, everywhere by His divinity. Born of a mother, not quitting the Father. Two nativities of Christ are understood: one divine, the other human: one, that by which we were to be made; the other, that by which we were to be made anew: both marvellous; that without mother, this without father. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Управо сада, dragisa рече e moj brale ja se uvek malo proderem kod dela:" I ovaplotio se od Marije djeve i postao Čovek!!!" to je toliko bitan trenutak za ovu kuglu na kojoj živimo da je možda i važniji i veći od samog Vaskrsenja, a vi bi da to relativizujete. Bog je iz nama nepojmljive ljubavi i hrabrosti uzeo telo i sve što ide sa tim a vi bi da to gurnete u neku preegzistenciju. Nešto tuplje od ovoga skoro nisam pročitao. Mi ne relativizujemo, mi nemamo prava na to, niti da se deremo na ono što mi smatramo najbitnijim ili više bitnim, nama je sva večnost Isusa Hrista bitna, bespočetna i beskrajna podjednako. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, VSB, Nema više ali... Boksid završili smo za sva vremena dok ne potpišeš Pavla i Pismo koje kaže da je sve kroz Isusa Hrista postalo. Ti ćeš meni da je goli Logos eshaton... more.... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Bolje se vrati na Midića jer je stvarno dobar nego li sto ovde blejiš Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 6 минута, dragisa рече Bog je iz nama nepojmljive ljubavi i hrabrosti uzeo telo i sve što ide sa tim a vi bi da to gurnete u neku preegzistenciju. Ipak je, druga prica u vezi preegzistencije. Niko ovde nije ni pomislio da neko odrice ovaplocenog Hrista. Nadam se da razumes, sta hocu da kazem, malo si bio preostar. ( verovatno ni ne mislis bas tako , kako si i napisao ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Управо сада, dragisa рече Bolje se vrati na Midića jer je stvarno dobar nego li sto ovde blejiš Ja sam sve to našao kod Midića, mada nisam završio knjigu do kraja. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука