Ведран* Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 4 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече priča kad mu treba a kad krene svoja mitarstva он је наше митарство. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 4 часа, Bokisd рече пре 4 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd Kad je Logos odlučio da se ovaploti? Kad se to desilo, kad je to zaželeo? Pa, zazeleo je pre vremena i postanka stvari. To je ono, da je ovapkocenje Isusovo bilo predodredjeno i pre vremena. Vec smo negde pricali da bi se ovaplotio i da nije covek pogresio. Да ли је то било само пре времена или је било и после времена? Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 7 часа, Justin Waters рече Lajkovao si nikolicev post gdje on kaze da ljudska priroda nikad neće postati nestvorena, sad Vedranu kažeš da prihvataš da će ljudska priroda postati nestvorena. Si ozbiljan ili ne? Већ рекосмо ја и Ведран враголан да су Бокситове мисли као јесење лишће које носи ветар... Николић барем отворено негира Паламу и лепо му каже да лупа кад тврди да ће свеци постати беспочетни и нестворени. Боксит негира обожење, то је сасвим јасно, а приведох и Паламу кад се препирао са његовом будалом, Акиндином, коме су све ствари везане за енергију биле кобајаги. Тако кад Боксит каже: светац постаје беспочетан (углавном изоставља нестворен, јер за њега беспочетан није термин који означава беспочетност као за сваку здраву памет, него ко зна шта), додај и кобајаги, па ће ти бити јасно. Кад он каже да постоји обожење, додај кобајаги. Милана, стару змију, који се још зове и ВиГдовита Зорка, извукао сам из јазбине и проб'о трозупцем, тако да сада отворено прича против Паламе, али је то за поштовање, иако је хула на свеце. Паметнима пак показах да је Боксит кобајаги хришћанин, јер негира сједињење природа. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 2 часа, Ведран* рече Јер нико на тај начин не говори о Божијој природи (опет распарчавање). Јесте, Евномије Кизички тако говори. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 1 сат, Ведран* рече он је наше митарство. И Чистилиште! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 6 часа, Bokisd рече Pa, Bozija priroda i sustina je, kako se kaze, jedina bespocetna , Bog nema svoj pocetak, oduvek je postojao. I, zbog te svoje odlike , kao onaj koji nije nicim uzrokovan i cije bice je apsolutno nezavisno, On je i uzrocnik i stvoritelj svih bica. Евномије, немој да баљезгаш. Већ су ти Кападокијци запушили уста! Ако је неузрокованост Божија природа, онда Син и Дух Свети нису Бог јер су узроковани. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 8 часа, Justin Waters рече Mijenja se!!! I priroda i suština. Naša je suština sada da smo smrtni i propadljivi, kada postanemo besmrtni, bićemo i nepropadljivi i nestvoreni, i bespočetni, ali to i dalje ostaje ljudska suština...tako kada kažemo da je obožen čovjek nestvoren i bespočetan, onda se misli i na izmjenjenu ličnost i izmjenjenu prirodu, ali to i dalje ne znači da je čovjek postao Bog po suštini, ne već bog po blagodati. Pusti Milana i njegovo tumačenje Palame. Pa kad se ne bi mijenjalo nista to bi onda značilo da sa ovom pameti idemo u Nebo..nedaj Bože. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Али "по природи" можеш све јер ти је Бог у природу усадио да можеш да будеш његов Причасник. Da, to govore i Maksim i Palama. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече један је Бог; но, беспочетност или нерођеност није природа Беспочетног. Наиме, природа се не одређује тиме шта она није, него тиме шта она јесте; она је, наиме, стање, а не одрицање постојећег. И Начело, тиме што је начело не одваја се од Беспочетног: за њега бивање начелом не представља природу, као што и за првог бивање беспочетним; из простог разлога што се ово само односи на природу, а не представља саму природу. " Čudi me, pošto je i Boksid čitao isti tekst kao ti i ja koliko vidim, da jednu takvu repliku Svetitelja nije video, jer je upravo to bila osnova kompletnog polemičkog teksta. Kao da je imao polemiku sa Boksidom, pa se Boksid naljutio na svetitelja, kao što se naljuti na nas i namerno ne vidi šta mu se govori. Čudno zaista. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 3 часа, Zoran Đurović рече Евномије, немој да баљезгаш. Већ су ти Кападокијци запушили уста! Ако је неузрокованост Божија природа, онда Син и Дух Свети нису Бог јер су узроковани. I ovo je bio osnov tog polemičkog teksta svetitelja i opet se čudim ako nama ne veruju, zašto ne veruju svetiteljima. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Разлика између Бога и човека је у томе што природа Бога не претходи Његовој личности, заправо ништа не претходи ничем, али код човека имамо природу која претходи његовој личности. Када се човекова личност сједини са Богом, тачније са Његовом личношћу, односно када ступи у однос и сједињење са Светом Тројицом, са Три Личности, тада човекова личност, испразнивши себе од пуког природног покрета, препушта Богу да просијава. Како је то просијавање из конкретног човека, из његове природе и његовог логоса, идентитет самог тог човека не нестаје. Тако човек постаје учесник беспочетности и нестворености, иако је својом природом са почетком и настанком. Није исто примати нестворене енергије у историји, и примати их, како чекамо, у коначном наднебесном Царству Божијем. Сада их примамо у кретању творевине и кроз нашу природу, причешћем са Телом Господњим, које нам даје енергије од пуноће божанства, а у коначном Царству примаћемо те енергије тако што ће наше природно кретање бити заустављено у бесконачном динамизму Божије љубави. Треба да размотримо на богословски начин, тачније Тријадолошки начин, каква кретања и обитавања у Богу можемо имати. Знамо да се, како апостол каже, већ крећемо и да обитавамо у Богу, али ово није коначно битије које тек треба доћи. Можемо објаснити разлике тог обитавања, оног какво је сада од оног какво ће бити у коначном, есхатолошком Царству. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 40 минута, Milan Nikolic рече Тако човек постаје учесник беспочетности и нестворености, иако је својом природом са почетком и а да размотримо на богословски начин, тачније Тријадолошки начин, каква кретања и обитавања у Богу можемо имати. Пази мина, неко је све то већ иштрикао Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече I ovo je bio osnov tog polemičkog teksta svetitelja i opet se čudim ako nama ne veruju, zašto ne veruju svetiteljima. Брате, добро ли ти је? - Како ти паде напамет да Боксит чита наведене текстове? - Ја сам се одсекао кад видех да није ни чуо за Евномија, јер није укапирао ону парАЛЕЛУ СА НЕрођеношћу и још ме пита где је то он рекао! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Брате, добро ли ти је? - Како ти паде напамет да Боксит чита наведене текстове? - Ја сам се одсекао кад видех да није ни чуо за Евномија, јер није укапирао ону парАЛЕЛУ СА НЕрођеношћу и још ме пита где је то он рекао! U pravu si, on samo citira po osećaju. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 54 минута, Milan Nikolic рече Тако човек постаје учесник беспочетности и нестворености Не, јер свеци пишу: Постаје беспочетан и нестворен по благодати. Ти сада узе Бокситову тезу да је то кобајаги... Кад нећеш да те ми са свецима учимо, ето ти га Боксит Кобајаши! Ведран*, kopitar and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука