Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Palama čini mi se da govori. nije tačno da je sama suština Boga bespočetna i beskonačna, no su to i nestvorene energije kojima smo mi po blagodat=priroda pričesnici, te smo tim energijama bespočetni i beskrajni kao one same u svojoj suštini. Bolje da ne komentarisem ovo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Bokisd рече Bolje da ne komentarisem ovo... Pa i nemoj. A kako komentarišeš biblijsku priču da je stari adam stvoren za večnu zajednicu sa Bogom? Gde je tu blagodat vs priroda? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Bolje da ne komentarisem ovo... Drugo, treba pogledati kako Palama odvaja suštinu usiju od nestvorenih energija pri tom im ne dajući vremensku razliku u odvajanju nego pojmljivu različitost. Jer kako da uvedeš vreme u stvaranju odjednom u Božanskoj promisli? Nikako zato vreme u stvaranju ne postoji postoji, razlika između suštine i nestvorenih energija je u pojmu a ne u vremenu, jer vreme je stvorenje upravo stvorenje tih energija a ne suštine Božje. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa i nemoj. A kako komentarišeš biblijsku priču da je stari adam stvoren za večnu zajednicu sa Bogom? Gde je tu blagodat vs priroda? Pa, jer nije mogao da zivi vecno , bez drveta zivota ? Eto, sam kazes, Adam stvoren. Znaci, ima svoj pocetak i kao takav, da bi vecno ziveo, mora da bude u zajednici sa Bogom. Bez Bozije svedrziteljske sile nista ne bi opstalo. Kako smo onda mi bespocetni i nestvoreni ? Da li to znaci da mozemo da i sami sebe odrzavamo u postojanju bez Bozije sile i volje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 часа, Матусал рече Кога ти видиш распетога на крсту? Тај кога видиш он је пострадао, не треба превише мудровати, Бог се открива смиренима. Tako ja prije par dana prilikom blagoslova obitelji,stavih kriz(raspelo)kakogod na stol,i dođe moj sinčić Marko nepune 3g i pocne sa pitanjima:"ko je to mama"reko' Isus.."a ha Isus" "a zasto su mu plobijene lukice"?-rekoh mu "ljudi su ga ubili i razapeli na kriz"-sad cu ljubit pa ce bit bolje..ljubi i veli "i nogice" i ljubi " i tibuh" i na kraju veli "ja zevim ići kod njega" ja upitah "na križ" veli "da na kiž". Prisjede mi blagoslov "kuća" taj dan.(majka) Ведран*, Матусал, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, jer nije mogao da zivi vecno , bez drveta zivota ? Дечко, ти си приглуп и лењив. Врати се уназад и прочитај текст где Палама говори о томе да је човек беспочетан. Дакле, пре него што те је ухватила сраћкалица. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, jer nije mogao da zivi vecno , bez drveta zivota ? Eto, sam kazes, Adam stvoren. Znaci, ima svoj pocetak i kao takav, da bi vecno ziveo, mora da bude u zajednici sa Bogom. Bez Bozije svedrziteljske sile nista ne bi opstalo. Kako smo onda mi bespocetni i nestvoreni ? Da li to znaci da mozemo da i sami sebe odrzavamo u postojanju bez Bozije sile i volje ? Ti bi od mene instant kurs od Palame. Pa upravo ti Palama govori kako si bespočetan i beskonačan u tim nestvorenim energijama kao pričesnik po blagodati a ne po svojoj nedeljivoj Ipostasi, pri tom pojmovno razdvaajajući usiju od energija a ne vremenski jer je nezamisivo da je Bog potrošio vreme ako je to isto vreme obično stvorenje u stvaranju. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Drugo, treba pogledati kako Palama odvaja suštinu usiju od nestvorenih energija pri tom im ne dajući vremensku razliku u odvajanju nego pojmljivu različitost. Jer kako da uvedeš vreme u stvaranju odjednom u Božanskoj promisli? Nikako zato vreme u stvaranju ne postoji postoji, razlika između suštine i nestvorenih energija je u pojmu a ne u vremenu, jer vreme je stvorenje upravo stvorenje tih energija a ne suštine Božje. Da, u principu se slazem. Ali, kako kazu oci, ipak je postojalo vreme, trenutak , situacija kada nije postojalo nista, ( secam se, nesto smo pricali o tome ) , kada Bog stvara iz nicega. Oci su vodili misleni i intelektualni rat sa filosofima i celom antikom, da bi dokazali da ne postoji nista, ( niti ce postojati ) niti tvarno, niti duhovno ili misleno, sto je savecno sa Bogom. I, logicno je da ne postoji, ko moze da se izjednaci sa Tvorcem ? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Bokisd рече Ali, kako kazu oci, ipak je postojalo vreme Идиоте, иди на текст! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Хајде мало да вежбамо славословно исповедање: "Царство Твоје, Христе, Боже, Царство всјех вјеков, и владичество Твоје во всјаком родје и родје,....образ слави Отчија, СИЈ, и ПРЕЖДЕ СИЈ, и возсијави от дјеви Боже, помилуј нас" Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, kako kazu oci, ipak je postojalo vreme, trenutak , situacija kada nije postojalo nista, The Good The bad пре 1 минут, Bokisd рече Da, u principu se slazem. Ali, kako kazu oci, ipak je postojalo vreme, trenutak , situacija kada nije postojalo nista, ( secam se, nesto smo pricali o tome ) , kada Bog stvara iz nicega. Oci su vodili misleni i intelektualni rat sa filosofima i celom antikom, da bi dokazali da ne postoji nista, ( niti ce postojati ) niti tvarno, niti duhovno ili misleno, sto je savecno sa Bogom. I, logicno je da ne postoji, ko moze da se izjednaci sa Tvorcem ? Vidiš kako ti uvodiš vreme u Božje stvaranje, jer kažeš Bogu je trebalo vreme da od ni iz čega stvori nešto a upravo ono što je Bog stvorio kao stvorenje a ne kao svoju suštinu mi nazivamo vreme. Ajde prvo da razjasnimo da li je vreme stvorenje ili Božja suština pa je morao da potroši vreme da bi stvorio? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече The Good The bad Vidiš kako ti uvodiš vreme u Božje stvaranje, jer kažeš Bogu je trebalo vreme da od ni iz čega stvori nešto a upravo ono što je Bog stvorio kao stvorenje a ne kao svoju suštinu mi nazivamo vreme. Ajde prvo da razjasnimo da li je vreme stvorenje ili Božja suština pa je morao da potroši vreme da bi stvorio? Ne uvodim vreme, nego takav nacin izrazavanja. Kako objasniti stvar da je postojala situacija kada nista nije postojalo , osim Boga ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ne uvodim vreme, nego takav nacin izrazavanja. Kako objasniti stvar da je postojala situacija kada nista nije postojalo , osim Boga ? Stvarno ću upotrebiti rečnik o.Zorana. Pitanje za tebe glasi: Da li je vreme suština nestvorenih energija Božjih ili je vreme obično stvorenje kao što su to recimo andjeli Božji pre vremena? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Stvarno ću upotrebiti rečnik o.Zorana. Pitanje za tebe glasi: Da li je vreme suštine nestvorenih energija Božjih ili je vreme obično stvorenje kao što su to recimo andjeli Božji pre vremena? I, da li su andjeli bespocetni ili pocetni ? I, to pre vremena ? Da li je opste poznata cinjenica da je sve stvoreno iz nicega ? Tamo u Jovan. 1,1,.... u pocetku bese.... oci su vezivali za sutuaciju kada je postojao samo Bog i za stvaranje svega iz nicega. Nista ne postoji osim Boga u nekom trenutku ...... Ono, kada pitaju, pa sta je radio Bog kada je bio sam.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Bokisd рече I, da li su andjeli bespocetni ili pocetni ? I, to pre vremena ? Da li je opste poznata cinjenica da je sve stvoreno iz nicega ? Tamo u Jovan. 1,1,.... u pocetku bese.... oci su vezivali za sutuaciju kada je postojao samo Bog i za stvaranje svega iz nicega. Nista ne postoji osim Boga u nekom trenutku ...... Ono, kada pitaju, pa sta je radio Bog kada je bio sam.... Moraću da koristim rečnik o.Konana. Idiote! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука