Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Гајић рече Ко у опроштај не верује, тај не зна ни Љубав, нити прашта, а ни Правду неће упознати, јер Љубави нема, аналогно томе је безбожник! Da ali oproštaj koji će tebi biti POJMLJIV kao istinitom čoveku u Duhu Svetome, duhovnom telu u Carstvu Nebeskom tako da ćeš moći oprostiti i gledati na onoga ko ti je učinio zlo kao na svog rođenog, odnosno kao na Hrista u tim Oboženim energijama. Ali to nimalo neće razlikovati tvoje čoveštvo onako kako ga sada shvataš, primera radi da se Hitler nikada ne pokaje nikada mu ne bi ni mogao oprostiti jer je oprost vezan za pokajanje. To mnogima nije jasno ako govorimo da Bog oprašta samo onima koji se kaju... Pa će ateista reći da Bog uslovljava, ne videći tu ljudsku i prirodnu osobnu u samome sebi da i on uslovljava svoj oproštaj, nečijim pokajanjem.. Jer đaba ti je da oprostiš ako se taj neko ne kaje. Mislim da sm sada obradio dovoljnu ovu temu. Priroda je to. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Paradoksologija рече Ni ja ne verujem u pakao. Nije valjda da je najgore sto si pretrpeo to da ti neko pomene da postoje zrtve strasnih zala koje ne mogu da prestanu da se plase mucitelja? Samo ne bih da se vise od zlotvora osudjuju oni koji ni svoje mucitelje ne osudjuju i ne zele im propast, ali se ipak plase da se suoce sa njima. Пројектујеш! У другом пасусу Љубав не видим, а то није хришћанство! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 минута, Paradoksologija рече Ni ja ne verujem u pakao. Nije valjda da je najgore sto si pretrpeo to da ti neko pomene da postoje zrtve strasnih zala koje ne mogu da prestanu da se plase mucitelja? Samo ne bih da se vise od zlotvora osudjuju oni koji ni svoje mucitelje ne osudjuju i ne zele im propast, ali se ipak plase da se suoce sa njima. Lično ja mislim da ovo ima neke veze sa onim Hristovim rečima na kojima mnogi lome zube: Bože moj, Bože moj zašto me ostavi.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 18 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da ali oproštaj koji će tebi biti POJMLJIV kao istinitom čoveku u Duhu Svetome, duhovnom telu u Carstvu Nebeskom tako da ćeš moći oprostiti i gledati na onoga ko ti je učinio zlo kao na svog rođenog, odnosno kao na Hrista u tim Oboženim energijama. Ali to nimalo neće razlikovati tvoje čoveštvo onako kako ga sada shvataš, primera radi da se Hitler nikada ne pokaje nikada mu ne bi ni mogao oprostiti jer je oprost vezan za pokajanje. To mnogima nije jasno ako govorimo da Bog oprašta samo onima koji se kaju... Pa će ateista reći da Bog uslovljava, ne videći tu ljudsku i prirodnu osobnu u samome sebi da i on uslovljava svoj oproštaj, nečijim pokajanjem.. Jer đaba ti je da oprostiš ako se taj neko ne kaje. Mislim da sm sada obradio dovoljnu ovu temu. Priroda je to. Где је ту Љубав? Више ми личи на рачунаљку! Ко сам ја да преиспитујем Премудрост и Промисао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 4 минута, Гајић рече Где је ту Љубав? Више ми личи на рачунаљку! Vidi neopisiva i bezrezervna ljubav, ljubav kao apsolut ako govorimo o Ličnostnom svetu mora da ide u barem dva ili tri pravca. Sama ljubav za sebe ma koliko voleo subjekt, ne može biti ličnostna ako nije u dva pravca najmanje. Jer subjekt je sam za sebe ali tek posle ODNOSA subjekt postaje ličnost, tj. tek kad imaš odnos ti si Ličnost. A odnos ne poznaje opraštanje bez rođenja onoga kome si oprostio, a taj neko mora da se rodi svojim pokajanjem. Ne znam gde nisam jasan osim da grešim u potpunosti ali barem jasno grešim. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 минута, Paradoksologija рече Bludni sin nije imao moc nad ocem i bratom, pa tu moc zloupotrebio tako sto ih je u detinjstvu godinama drzao zatvorene dok ih je tukao i silovao. Da je to cinio, mislim da bi bilo razumljivo da neko pri njegovom povratku, ako jos uvek ima moc, koju u paraboli decidno nema, kaze "Nemamo nista protiv tebe, svako ti dobro zelimo, molimo se za tebe, evo ti nesto novca da se snadjes, ali molim te, nemoj nas vise dirati". Всб ме добро разуме, јар ја млатим битанге као вола у купусу. Нема гратис праштања. То је чак богохулно. Личи донекле на ситуацију где је жена жртва мужа насилника и не може да се освести, овај је редовно гази, она му прашта јер је то као тобоже, хришћански. Не, то је болесна ситуација коју би свако морао пријавити полицији или социјалној служби. Та жена не може сама да се ослободи тог садисте, јер је упала у паукову мрежу. зато је бесмислено позивати се: Свако је слободан. Она је изгубила слободу, ако ју је икада и имала. Ми се не рађамо са слободном вољом. То је ствар која се осваја са временом, као и личност што се развија. Зато ја не верујем у апокатастазу, јер тиме бисмо уништили људску слободу. Нисам баш будала као они који су говорили како ће се праведници додатно радовати гледајући како се кретени муче у паклу, тако да ми је најприхватљивије решење рећи за неке да су абортус природе. Другим речима, ми не можемо да будемо ни праведнији од Бога, нити пак више да волимо друге но што их он воли. Зато је старо друштво било праведније јер је имало и смртну казну. Она је човечнија јер ставља тачку на муку онога кога мучи савест, а кога не мучи праведно га уклања са овог света. Једини би изговор био ако рачунамо покајање, али ко ће измерити покајање? Педофиле бих стављао на колац. За хомосексуалце бих задржао казне које су канонски прописане као за блуднике. Овде мислим на хомиће који мењају партнере, не некога ко живи цео живот са истом особом. Не бих им дозволио бракове него регистрацију која би једнако имала последице као и сваки други брак, тако да би их брзо прошла жеља за брачним захтевима, свештенству их не бих припуштао. Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidi neopisiva i bezrezervna ljubav, ljubav kao apsolut ako govorimo o Ličnostnom svetu mora da ide u barem dva ili tri pravca. Sama ljubav za sebe ma koliko voleo subjekt, ne može biti ličnostna ako nije u dva pravca najmanje. Jer subjekt je sam za sebe ali tek posle ODNOSA subjekt postaje ličnost, tj. tek kad imaš odnos ti si Ličnost. A odnos ne poznaje opraštanje bez rođenja onoga kome si oprostio, a taj neko mora da se rodi svojim pokajanjem. Ne znam gde nisam jasan osim da grešim u potpunosti ali barem jasno grešim. Ово је општење :-) Потоње се дешава рађање нашим садејством! Да бисмо били једно у Христу Исусу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidi neopisiva i bezrezervna ljubav, ljubav kao apsolut ako govorimo o Ličnostnom svetu mora da ide u barem dva ili tri pravca. Sama ljubav za sebe ma koliko voleo subjekt, ne može biti ličnostna ako nije u dva pravca najmanje. Jer subjekt je sam za sebe ali tek posle ODNOSA subjekt postaje ličnost, tj. tek kad imaš odnos ti si Ličnost. A odnos ne poznaje opraštanje bez rođenja onoga kome si oprostio, a taj neko mora da se rodi svojim pokajanjem. Ne znam gde nisam jasan osim da grešim u potpunosti ali barem jasno grešim. Ja bolje od ovog ne mogu, lično a subjektivno potpisao bi nekog svetitelja ispod ovih reči. ;)) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 11 минута, Zoran Đurović рече Всб ме добро разуме, јар ја млатим битанге као вола у купусу. Нема гратис праштања. То је чак богохулно. Личи донекле на ситуацију где је жена жртва мужа насилника и не може да се освести, овај је редовно гази, она му прашта јер је то као тобоже, хришћански. Не, то је болесна ситуација коју би свако морао пријавити полицији или социјалној служби. Та жена не може сама да се ослободи тог садисте, јер је упала у паукову мрежу. зато је бесмислено позивати се: Свако је слободан. Она је изгубила слободу, ако ју је икада и имала. Ми се не рађамо са слободном вољом. То је ствар која се осваја са временом, као и личност што се развија. Зато ја не верујем у апокатастазу, јер тиме бисмо уништили људску слободу. Нисам баш будала као они који су говорили како ће се праведници додатно радовати гледајући како се кретени муче у паклу, тако да ми је најприхватљивије решење рећи за неке да су абортус природе. Другим речима, ми не можемо да будемо ни праведнији од Бога, нити пак више да волимо друге но што их он воли. Зато је старо друштво било праведније јер је имало и смртну казну. Она је човечнија јер ставља тачку на муку онога кога мучи савест, а кога не мучи праведно га уклања са овог света. Једини би изговор био ако рачунамо покајање, али ко ће измерити покајање? Педофиле бих стављао на колац. За хомосексуалце бих задржао казне које су канонски прописане као за блуднике. Овде мислим на хомиће који мењају партнере, не некога ко живи цео живот са истом особом. Не бих им дозволио бракове него регистрацију која би једнако имала последице као и сваки други брак, тако да би их брзо прошла жеља за брачним захтевима, свештенству их не бих припуштао. Meni je dosta da ne osudjujemo one koji su se neslobodni rodili, koji su zrtve jezivih zlocina od rodjenja, vise od njihovih mucitelja, jer mozda nisu savrseno oprostili. Znam zenu koju je otac na razne nacine maltretirao od rodjenja, ona cutela, trpela i prastala. Kada je hteo njenu decu da krene na slicne nacine da maltretira, prekinula je veze s njim. Neki joj svestenici ne daju da se pricesti jer nije oprostila/nije u opstenju s nekim 'bliznjim'. Meni je to neprihvatljivo, jer je ona postupila po svojoj savesti u odbrani svoje dece, kad vec nije sebe smatrala vrednom odbrane, mira i spokoja. A apokatastazu znam da bi Bog mogao da uredi kako treba, ali ne moraju i zrtve strasnih stvari da mogu da je unapred savrseno zamisljaju. I imam vise razumevanja za zrtvu koja bi radije nestala nego se opet suocila sa muciteljem nego za mucitelja. Драшко, Жика, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Paradoksologija рече A apokatastazu znam da bi Bog mogao da uredi kako treba, ali ne moraju i zrtve strasnih stvari da je unapred savrseno zamisljaju. Meni bi apokastaza bila na sablazan ali uvek ostavljam mogućnost u Božju svemogućnost, samo ne znam kako da je uskladim sa Božjim dosadašnjim otkrovenjem o Sebi Samome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ja bolje od ovog ne mogu, lično a subjektivno potpisao bi nekog svetitelja ispod ovih reči. ;)) Као што је вера вољна радња, тако је и Љубав вољна радња, а проистиче из вере која производи знање. Неретко је и невиђена суровост Дар! Но о томе куцати би била саблазан многим! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Гајић рече Као што је вера вољна радња, тако је и Љубав вољна радња, а проистиче из вере која производи знање. Неретко је и невиђена суровост Дар! Но о томе куцати би била саблазан многим! Ne verujem da je surovost dar i da se ti kroz taj dar nanešen ti od drugih spasavaš. Ali ja pijem rakiju i motam duvan Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne verujem da je surovost dar i da se ti kroz taj dar nanešen ti od drugih spasavaš. Ali ja pijem rakiju i motam duvan Онда је Исус Христос луд Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 минута, Гајић рече Онда је Исус Христос луд Nije i On je bio čovek pijanac i izjelica, te surovost nanešena mu od drugih nije nazivao dar od Oca A sam je nije pokazivao. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Имаш мој дубоки Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука