Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Претендујеш на трон, зато. Да неће "једина истина" да те постави за руског патријарха сад кад су одлучили да је време русе спасти од незнабоштва. Eto vidis i softver na forumuje prepoznao tvoju subverzivnu delatnost. A sto se tice "jedne istine" ja sam mu naslednik tako da ovo patrijarh je sitna riba za mene. Samo je jedna istina.... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 9 минута, Trifke рече A sto je meni zeleno a tebi crveno oko slicice? Па и ти анти-патријарх Ави!:))) Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Управо сада, Trifke рече Eto vidis i softver na forumuje prepoznao tvoju subverzivnu delatnost. A sto se tice "jedne istine" ja sam mu naslednik tako da ovo patrijarh je sitna riba za mene. Samo je jedna istina.... Е онда ћеш и ти добити мученичку црвену и општи тропар мученички. Јер ћеш проћи кроз крвави хорор епископа (плурал) који су наследници. Јавља ми се. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Pax vobiscum! 1 I s' duhom tvojim! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 2 минута, Ведран* рече Е онда ћеш и ти добити мученичку црвену и општи тропар мученички. Јер ћеш проћи кроз крвави хорор епископа (плурал) који су наследници. Јавља ми се. Sitna si ti riba! Jeretice pokaj se i stani pod sveti omfor. Jedna je istina....! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Па и ти анти-патријарх Ави!:))) Jedna je istina.....! Pokaj se pa da te primimo pod onfor naseg svetog valdike! Jedna je istina....! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 9 минута, Trifke рече Jedna je istina.....! Pokaj se pa da te primimo pod onfor naseg svetog valdike! Jedna je istina....! Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 11 минута, Trifke рече Jedna je istina.....! Pokaj se pa da te primimo pod onfor naseg svetog valdike! Jedna je istina....! Dokle ćeš tako nepravilno. Kaže se, istina je samo jedna! Vladika Artemije! Trifke је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Dokle ćeš tako nepravilno. Kaže se, istina je samo jedna! Vladika Artemije! E dobro sada si se makar otkrio! Uspela mi diverzija! Nisam ja za dzabe 007! My name is Bond, James Bond! @Zoran Đurović Misija je uspesna sada ynamo kome pripada tvoj glavni oponent ovvde! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 44 минута, Trifke рече E dobro sada si se makar otkrio! Uspela mi diverzija! Nisam ja za dzabe 007! My name is Bond, James Bond! @Zoran Đurović Misija je uspesna sada ynamo kome pripada tvoj glavni oponent ovvde! Милан се шали и то је јасно и добро. Као да се виде знаци испуњења моје немогуће мисије. Боксит исприча све оно што ми говоримо, тако да се показа да није он глуп па не капира што причамо, него неће да прихвати. То је други онда проблем. Духовни. Милан порече неке своје ставове, али су они као Хидра па никад ниси начисто шта прихватају а шта одбијају. Милану бацам коску: Бог ствара без времена, у вечности и то је актуелно у њему; тврдимо да је Логос добио тело у времену, али да га поседује одувек у атемпоралној димензији. Када Бог ствара без времена, и сва бића одједном, како нам веле Василије, Нисенац, Августин и други, сасвим је разумно што ми тврдимо са овим Оцима да је Ис Хс створио свет, јер нема разликовања на пре и после. Бића јесу у Богу, како вели Максим, а кроз време се показује нама шта су и која су та бића и у нашој димензији имају хронологију. Али, она јесу. Фундаментална димензија коју Милан не качи је да Бог држи свет у постојању. Да он није ван њега. Јер, када би свет био ван Бога, онда би сам Бог био одређен временом, како вели Милан и био роб времена, и могао би само да предвиђа ствари. Као кад ја пишем књигу а не знам све речи из те књиге. То за мене није Бог. Него онај који држи свет у постојању и гарантује нам биће. Не постоји пронија, предвиђање или предестинација. Има само знање кроз које нас Бог држи у постојању. Промисао или предмисао је само логичка категорија, никако временска и она је условљена нашом логиком где ми најпре нешто осмислимо па направимо. Код Бога тога нема. Он чини. Рече. И та реч је наша ипостас, ипокименон, наше подлежеће, биће, назовите како год. Ми постојимо кроз Божију вољу. Само зато што нас Бог види ми постојимо. И то је оно реално, објективно. После тога иде само Суд. Да ли нас види или познаје. Са десне ће бити они које познаје. Али је постојање дао једнако и добрима и злима. Ни једни ни други не би постојали да он затвори на моменат поглед. Када Павле говори да смо предодређени пре постања света и века, он не говори ништа супротно од овога о чему ја казујем. Јер када ме је познао пре него што сам се зачео у утроби мајчиној, он је видео мене, али мене који јесам, а не неку слику. Бог не гледа иконе, него види оно што јесте, како лепо сведочи наш Јустин. Жика, ikrasil, Ведран* and 7 осталих је реаговао/ла на ово 5 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Милан се шали и то је јасно и добро. Као да се виде знаци испуњења моје немогуће мисије. Боксит исприча све оно што ми говоримо, тако да се показа да није он глуп па не капира што причамо, него неће да прихвати. То је други онда проблем. Духовни. Милан порече неке своје ставове, али су они као Хидра па никад ниси начисто шта прихватају а шта одбијају. Милану бацам коску: Бог ствара без времена, у вечности и то је актуелно у њему; тврдимо да је Логос добио тело у времену, али да га поседује одувек у атемпоралној димензији. Када Бог ствара без времена, и сва бића одједном, како нам веле Василије, Нисенац, Августин и други, сасвим је разумно што ми тврдимо са овим Оцима да је Ис Хс створио свет, јер нема разликовања на пре и после. Бића јесу у Богу, како вели Максим, а кроз време се показује нама шта су и која су та бића и у нашој димензији имају хронологију. Али, она јесу. Фундаментална димензија коју Милан не качи је да Бог држи свет у постојању. Да он није ван њега. Јер, када би свет био ван Бога, онда би сам Бог био одређен временом, како вели Милан и био роб времена, и могао би само да предвиђа ствари. Као кад ја пишем књигу а не знам све речи из те књиге. То за мене није Бог. Него онај који држи свет у постојању и гарантује нам биће. Не постоји пронија, предвиђање или предестинација. Има само знање кроз које нас Бог држи у постојању. Промисао или предмисао је само логичка категорија, никако временска и она је условљена нашом логиком где ми најпре нешто осмислимо па направимо. Код Бога тога нема. Он чини. Рече. И та реч је наша ипостас, ипокименон, наше подлежеће, биће, назовите како год. Ми постојимо кроз Божију вољу. Само зато што нас Бог види ми постојимо. И то је оно реално, објективно. После тога иде само Суд. Да ли нас види или познаје. Са десне ће бити они које познаје. Али је постојање дао једнако и добрима и злима. Ни једни ни други не би постојали да он затвори на моменат поглед. Када Павле говори да смо предодређени пре постања света и века, он не говори ништа супротно од овога о чему ја казујем. Јер када ме је познао пре него што сам се зачео у утроби мајчиној, он је видео мене, али мене који јесам, а не неку слику. Бог не гледа иконе, него види оно што јесте, како лепо сведочи наш Јустин. Ma znam ja da se on sali i to je pozitivno samo neznam zasto ovo sto napisa napisa meni? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 16 минута, Zoran Đurović рече Али је постојање дао једнако и добрима и злима. Ни једни ни други не би постојали да он затвори на моменат поглед. ...не отврати лица Твојего, од отрока Тојего... Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 29, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 3 часа, Иван ♪♫ рече a sta je tacno rekao? Исто што и високопоштовани Авва Римски, а и Свети Оци (ха имам и велико слово, а и слово "Ш" ) -Бог највише презире превелико људско самопоуздање, а такође и превелику веру у Њега, исто доводи до дезинтеграције бића, а последице истога живимо сви тугедр, али све то нема везе, живио нама друг тито"... Ово треба да буде засебна тема и има се много лепога писати :-) Но, ето Господ дуготрпељиви кроз постојање талибана јави Авву, Ведрана, ВСБ и остале Њему сличне и приличне, да се Светлост види! Толико од мене "благоухог псића" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 5 минута, Гајић рече Толико од мене "благоухог псића" Ел то онај аеродромски што њушка торбице? Мени је тај најслађи. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука