Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Bokisd рече

Ali, ...da se nasalim, ...pa, nisam nesto sad promenio misljenje,...oduvek, od kada sam na forumu, ovako verujem...  Inace, misim, da i Milan ima dobru veru.

Немој да се шалиш са мном, фали ми кардиопирин, последњу таблу имам...

А да те запитам око Миланове вере: Он тврди да је постојало време пре него што је створено, а Оци јасно говоре да није било никаквог времена које би претпостојало времену и да су анђели, као и сам свет, створени у вечности. Да ли ти исповедаш ово што говоре Оци или Милан?  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

А да те запитам око Миланове вере: Он тврди да је постојало време пре него што је створено, а Оци јасно говоре да није било никаквог времена које би претпостојало времену и да су анђели, као и сам свет, створени у вечности. Да ли ти исповедаш ово што говоре Оци или Милан?  

Па докле више да нагирам ову тврдњу? Ако сам негде то рекао, покажите, да се и ја постидим.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Немој да се шалиш са мном, фали ми кардиопирин, последњу таблу имам...

Nesto ste pricali, nisam bas tacno ispratio.

Pre stvaranja , nema vremena. Koliko znam, oci su tumacili da su andjeli stvoreni pre materije. Ne znam bas 100% poentu price koju ste vodili i ne mogu nista vise da kazem.

Подели на овим сајтовима

Време је везано за метерију. Али мислим да анђели као нематеријални нису безвремени на исти начин као сам Бог.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 28/12/2017 at 12:09, Milan Nikolic рече

Време је творевина, не говоримо о каквоћи анђела. Није време довољно познато у физици, могуће је да време постоји и пре класичног Великог праска, а камо ли код анђела. Битно је да се не петљаш са таквим пројекцијама.

Рече да ћеш се постидети, али ти не верујем. Дакле, тврдио си да постоји време пре времена, а поготово је постојало пре стварања анђела. Твоје безумље сам оборио текстовима из Августина и Василија. Оборио сам вашу базичну, а глупу као ноћ, тезу да све што је створено је створено у времену, а на основу тога тврдите да свет није могао бити створен кроз Исуса Христа, иако се то каже у Симболу вере и јасно представљено у нашој уметности. Атемпорално или ванвремено претходе логички и као узрок временом. Кроз Васкрслог Ис је настало све што је на небу и на земљи.

Вечно, друже улази у времено, а не обрнуто. 

Не очекујем да ћеш се постидети.   

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Milan Nikolic рече

Време је везано за метерију. Али мислим да анђели као нематеријални нису безвремени на исти начин као сам Бог.

Па то смо ти и ја и Августин рекли. И ниси хтео да прочачкаш уши! Августин говори на безброј места да  нешто може да буде вечно а не и савечно Богу. Писах о разлици aeternitas од aevum, али је то узалуд. Не читате ни ово што вам дајем. После се љутите кад вас каштигам! Не смете да бежите са часова, нећете укапирати ствари!   

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Bokisd рече

Nesto ste pricali, nisam bas tacno ispratio.

Нешто не ме чуди!:)) Ево ти га изнад одговор. Не може да се преспава пола лекције и онда дигне рукица...

Подели на овим сајтовима

Нешто не ме чуди!:)) Ево ти га изнад одговор. Не може да се преспава пола лекције и онда дигне рукица...

El su bese kod tebe dolazili na cas da uce profesora? :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

тврдио си да постоји време пре времена, а поготово је постојало пре стварања анђела

Пу пу помери се с места. Па како се тако лоше разумемо?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Оборио сам вашу базичну, а глупу као ноћ, тезу да све што је створено је створено у времену, а на основу тога тврдите да свет није могао бити створен кроз Исуса Христа, иако се то каже у Симболу вере и јасно представљено у нашој уметности. Атемпорално или ванвремено претходе логички и као узрок временом. Кроз Васкрслог Ис је настало све што је на небу и на земљи.

Pa, sve sto je stvoreno, stvoreno je u vremenu. Kako drugacije ?

Isus Hrist je dobio telo u vremenu i to je takodje tacno.

Ali, Sin Boziji nije imao telo pre vremena. Sin Boziji Logos je bio po 'prostoj' Ipostasi. Nije bila Ipostas Logosa i Ipostas tela.

Hristos je kako se kaze, po predvecnom savetu Bozijem vec je predvidjeno ovaplocenje Hristovo . Imamo i onu raspravu da bi se ovaplotio i da nije Adam sagresio. 

Valjda se zbog toga i kaze da je sve stvoreno kroz Logosa. 

Подели на овим сајтовима

Боки, све настаје са временом, настајање је настајање времена. А не у времену.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Време је створено. Да ли је време створено у времену? :)

Ваљда се сад разумемо. :)

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...