Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Значи када кажемо - у молитви - да нас је Господ васкрсао, то значи да смо већ у коначној есхатолошкој стварности, да се већ наслађујемо у Царству Божијем, или пак да смо већ у вечном паклу? Па стварно сте јаки. Само јако. Ја сам мислио да тада изговарамо благодарење што нам је душа васкрсла поверовавши у Христа. А оно, не само то, него сам већ тамо негде. Па браћо моја, истина је тамо негде. Чему уопште идеја о томе да смо већ тамо негде? Шта ако смо већ у вечном паклу, а овде галамимо о већ оствареном спасењу? Или пак, зар верујемо да смо већ спасени у коначном Царству, да се тамо већ наслађујемо? Извинте молим вас, ја се ограђујем од такве вере. Ја чекам Царство и не верујем да сам већ тамо, него гајим у себи све што треба, колико могу, да понесем вере, наде и љубави, и свакако да осећам - колико могу - љубав као Царство. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече душа васкрсла поверовавши у Христа А кад је умрла кад на другом месту исповедамо "душа ствар бесмртна"? Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Ја чекам Царство и не верујем да сам већ тамо, него гајим у себи све што треба, колико могу, да понесем вере, наде и љубави, и свакако да осећам - колико могу - љубав као Царство. Ти си болестан... Не верујеш да је Тело Христово то које се даје у причешћу. Нећеш дочекати никакво царство, јер Царство је сада и овде, унутар вас. Ја ти и говорим да имаш душевну пустош у себи, а ти то нећеш да схватиш. Одбијаш да будеш васкрснут са Христом. Ја ти ту не могу ништа. Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 5 минута, Milan Nikolic рече Значи када кажемо - у молитви - да нас је Господ васкрсао, то значи да смо већ у коначној есхатолошкој стварности, да се већ наслађујемо у Царству Божијем, или пак да смо већ у вечном паклу? Па стварно сте јаки. Само јако. Ја сам мислио да тада изговарамо благодарење што нам је душа васкрсла поверовавши у Христа. А оно, не само то, него сам већ тамо негде. Па браћо моја, истина је тамо негде. Ni meni nije jasno. Gde je onda poslednji Sud ? .. Kao da se nekako zaboravilo na tu stvar ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече " Неки су смели не само да одбаце сваку причу о времену код анђела". Григорије Богослов, Јн Дамаскин, Максим Исповедник, Јустин Ћелијски, Василије Велики, Августин Гр. Ниски, Ава Зоран Римски... Мало ли је? Ти си само безумни билмез који се дави у својим ... Али не само то! И треба одбацити време, какво ми познајемо, код анђела. Него је проблем што сте ви сада увели нову димензију. Зар нисте? Спојили сте све у једну димензију, као када се све линије споје у круг. Зар не? Кључни проблем је што сте ту нову димензију, која је свакако могућа у одређеном смислу, ставили на исто место, у исту перспективу, коју називамо самим Богом. Нема више онтолошког јаза, о коме учимо у теологији, јер по вама како Бог види тако и ми видимо. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 И како нас је то Христос саваскрсао (!) заједно с њим али само душом Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ni meni nije jasno. Gde je onda poslednji Sud ? .. Kao da se nekako zaboravilo na tu stvar ? Ух грешком прочитах поруку! Мораш питати гранд фалсификатора црквеног и отачког предања злославног Аву. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 28, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 5 минута, Milan Nikolic рече Али не само то! И треба одбацити време, какво ми познајемо, код анђела. Него је проблем што сте ви сада увели нову димензију. Зар нисте? Спојили сте све у једну димензију, као када се све линије споје у круг. Зар не? Кључни проблем је што сте ту нову димензију, која је свакако могућа у одређеном смислу, ставили на исто место, у исту перспективу, коју називамо самим Богом. Нема више онтолошког јаза, о коме учимо у теологији, јер по вама како Бог види тако и ми видимо. Слава Богу за пакао у коме ме рађа, кхм васкрсава! Хајде сада једнодимензионални Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Ух грешком прочитах поруку! Мораш питати гранд фалсификатора црквеног и отачког предања злославног Аву. Niko ne prica o nekim falsifikatorima, nego, kako se uklapa Sud u celu pricu.... u vec vaskrslim telima ? Ili, jedna druga logicka zanimljivost. Ako , covek vec vaskrsava u trenutku svoje smrti, onda, ...ispada, da za opste vaskrsenje ostace samo oni koji budu zivi,...u tom trenutku... .... gde su upokojeni ? Kako sad to sve nekako da uklopimo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Човече! У негацији васкрсења се овде код неких пред нашим очима дешава фузија са њиховим ex nihilo сопством, оћу рећи суштином. Да ми је неко причао не бих му веровао. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Ти си болестан... Не верујеш да је Тело Христово то које се даје у причешћу. Нећеш дочекати никакво царство, јер Царство је сада и овде, унутар вас. Ја ти и говорим да имаш душевну пустош у себи, а ти то нећеш да схватиш. Одбијаш да будеш васкрснут са Христом. Ја ти ту не могу ништа. Ја се причешћујем верујући у Христа као пуноћу, као Тело које се назиђује. Зар не каже тако апостол? Али ви верујете да сте већ код Оца у Царству Божијем, а да нисте прошли ни смрт ни суд, него тек тако да сте већ унапред спашени. Па хајде реците, кад примате освећене дарове, да ли сумњате да и сами учествујете у наднебесном благослову Очевом, или вас није срамота да верујете да сте већ настањени код самог Оца? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Човече! У негацији васкрсења се овде код неких пред нашим очима дешава фузија са њиховим ex nihilo сопством, оћу рећи суштином. Да ми је неко причао не бих му веровао. Ko negira vasksenje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Gde je onda poslednji Sud ? .. Kao da se nekako zaboravilo na tu stvar ? Из љубави према Ведрану... Једно је васкрсење. Оно Христово. То је и Други долазак, јер ми то тако видимо у историји. Тебе, како те Бог не украси интелигенцијом могу збунити изјаве о вазнесењу, доласку поново итд. Те изјаве из Писма се не могу узети буквално јер тако ни не функционишу. Немогуће је да милијарде људи виде Ис на небу. Чак и да је земља равна. И да је он висок 10 км. А Писмо вели да ће га сви видети, па то и ја исповедам. И видели су га. И они који су га проболи. И заплакали су сви народи. И рекли су да падну на њих све планине. Кад умреш, ти ћеш бити на овом суду одмах. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 минута, Ведран* рече Човече! У негацији васкрсења се овде код неких пред нашим очима дешава фузија са њиховим ex nihilo сопством, оћу рећи суштином. Да ми је неко причао не бих му веровао. О ком васкресњу говориш? Мислиш да си већ васкрсао и да се већ наслађујеш у Царству или мучиш у вечном паклу? А ми не верујемо у такво васкрсење? Па не верујемо! Него верујемо да ћеш тек умрети и васкрснути. У такво васкрсење верујемо. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Ја се причешћујем верујући у Христа као пуноћу, као Тело које се назиђује. Зар не каже тако апостол? Али ви верујете да сте већ код Оца у Царству Божијем, а да нисте прошли ни смрт ни суд, него тек тако да сте већ унапред спашени. Па хајде реците, кад примате освећене дарове, да ли сумњате да и сами учествујете у наднебесном благослову Очевом, или вас није срамота да верујете да сте већ настањени код самог Оца? Безумниче, апостол говори о овоме о чему ми говоримо, да морају да се живе животи у времену. А ти кажеш да је Ис причесто апостоле мртвим или празним телом. Матусал, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука