Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Isusovo magare рече

Zašto kroz zatvorena,šta Isus nije znao otvoriti vrata??!!

Ово је генијално. 

Да, видиш! Управо вас је магаре подучило. :navijanje:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 4 минута, Zlatan рече

Da malo zakuvam:ani_biggrin:, evo sta nam sv. Maksim kaze o avinom Eshatoloskom carstvu:

IMG_20171227_211732.jpg

IMG_20171227_211725.jpg

Немој да фалсификујеш текстове, јер како Ава римски може да прича исто што и Максим?! Срам да те буде за ове јефтине фалсификате! 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Твом безумљу нема границе. Све си ставио у Бога. Онда може све што ти прдне на памет. Али, ја ти онда кажем да он није васкрсао из мртвих јер немамо ниједан доказ. То што га је пипнуо Тома, ако јесте, не значи ништа, јер ни не знамо да је тај Тома постојао, а овог су украли из гроба, а Томи се учинило да га је пипнуо, јер нема пролажења тела кроз тело: зоља може да прође кроз врата, али овде немамо тај опис; ти у сумраку свог ума негираш доказе које су донели јеванђелисти (Ис био чулан, јео). Па испада да је био овде да би се зезао са нама, јер је исти био без васкрсења, а наравно да није ни васкрсао ни разапет како тврдиш ти и Куран, јер су то небитне ствари, тако да је све то што је привидно радио у телу само представа за нас! Твоја је глупост заиста за позавидети. Кад би је неко могао купити, на аукцији би се скупо продала!

Зашто ја ваше размишљање упоређујем са прђењем магарице: јер је неконсистентно. Магарица прдне и то се распрши и нема га више. До пре секунд си тврдио како је Ис тело по васкрсењу добило друге квалитете, а сада тврдиш да је и пре био такав! Није нама дошао Мандрак мађионичар, б... један, него Син који нас је узнео на небо. 

Завршио сам с тобом. Ведран ако хоће, нека му. Најискреније презирем твоју глупост. Немам снаге да се више паштим око тебе. Можда је страшно ово што кажем, али не желим више да те видим ни чујем.  

Pa, sto mu gromova ( :ani_biggrin: ), ovo sto si izdvojio ( iz mog posta ), tako kaze i Avgustin, ...da je prolazak kroz vrata ucinjen cudesno, istom snagom ( moc ) kojom je hodao i po vodi.

Dobro, vec si par puta rekao da neces da pricas sa mnom. Ne vidim razloga zbog cega ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

@Ведран* Neces da verujes ali samo je Crvenkapa obratio paznju na citat. Do duse jos nema Svetlane. Ona mi je zadnja nada. :945729:

На који цитат, Атанасијев? Ја црвенкапу заобилазим јер нисам сигуран шта је. Можда је вук? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Ово је генијално. 

Да, видиш! Управо вас је магаре подучило. :navijanje:

зашто се изнервирам, кад су ови тврдоглавији од магараца, па магарица мора да их подучи!?

Подели на овим сајтовима

Све можете да пројектујете у вашу корист. Али ништа конкретно. Максим је јасан.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

На који цитат, Атанасијев? Ја црвенкапу заобилазим јер нисам сигуран шта је. Можда је вук? 

Da taj. Ponovio sam nekoliko putam. Crvenkapa je samo iskomentraisala da mi projektujemo stvari a Boksit samo lajkovao a Kratos izbegao . Ostaje mi samo Inkvizitor i Svetlana. :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Да се Тројица Оваплотила, онда бисте узели госте Аврамове као есхатолошка тела пре стварања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

зашто се изнервирам, кад су ови тврдоглавији од магараца, па магарица мора да их подучи!?

Ovo je da se ne uzoholim.Hvala oče Zorane!!

Подели на овим сајтовима

Ja smem da se kladim da ako bi stavili citat od nekog oca koji bi doslovno rekao isto sto i Ava Zoran da bi talibani rekli da projektujemo ili bi ga ladno zobisli. 

Evo ja ulazem pare na ovu opkladu! 12:smeha:

Ma ljudi ovo je Talibanski Matrix definitivno!  12:smeha:12:smeha:12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Све можете да пројектујете у вашу корист. Али ништа конкретно. Максим је јасан.

Pa, niko ni nije rekao da za Boga,...Carstvo ne postoji i pre vremena i sada i u buducnosti.

Ali, pitanje kako za nas postoji ? Pise,...kao kraj onih, koji se zeljom krecu ka Krajnje Zeljenom cilju u kojem dosavsi...Kada je taj kraj u Krajnjem, za nas ?

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne dozivaj u selidbi je.

Какви сте ви православци? А молитве не чиате? Треба тропар  кондак да отпојете!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Isusovo magare рече

Zašto kroz zatvorena,šta Isus nije znao otvoriti vrata??!!

Ajd ovako.

Ako je otvorio vrata, onda propade i oceva teorija o pojavljivanju iz neke dimenziji. Ili, bilo koje drugo njegovo cudesno pojavljivanje. Jer, samo nedelju dana kasnije, kada je bio i Toma, opet se kaze da je soba bila zakljucana ( ali, ovog puta bez navodjenja da je od straha od Judejaca ). Sta, imao je Isus dupli kljuc.  :ani_biggrin: Razbires ? :stadaradim:

Kako apostoli misle da je duh ? Kako su se uplasili i zadrhtali ? itd.

A, ovamo, neka prica oko tvoje besmislene retorike. Svasta.

Ma, ne mogu vise, uzimam time out.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Trifke рече

Ja smem da se kladim da ako bi stavili citat od nekog oca koji bi doslovno rekao isto sto i Ava Zoran da bi talibani rekli da projektujemo ili bi ga ladno zobisli. 

Evo ja ulazem pare na ovu opkladu! 12:smeha:

Ma ljudi ovo je Talibanski Matrix definitivno!  12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Али ви сте заобишли толико отачких цитата који поричу ваше тврдње. Како уопште можете да критикујете друге за такву недоследност?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Vidi, ja govorim iz neke perspektive, koja glasi, da Bog i kroz neke slucajeve koji nisu pozitivni, kroz necije cinjenje greha i nepravde izvlaci maksimalnu korist za takvog coveka. To je taj neki promisao Boziji o kome pricamo. Pa, se onda, i iz takvih stvari moze destiti neki covekov duhovni preokret kojim ce se ispraviti na bolje ili poverovati.

Tako i onde , kakve veze ima da li je bas to strogo tacno ( oko naucnih cinjenica ),  sto neko zvlaci iz price Justina oko vaskrsenja i naucnih cinjenica ? U tom trenutku je mislio da je tako, takvo mu je znjanje, mozda je u tom trenutku takvo bilo znanje i same nauke. Kada sazna bilo kakve nove naucne cinjenice, promenice misljenje.

Tako su i neki bili osudjeni nepravedno pre 50. godina, na osnovu tadasnjeg zakona i forenzike ( nisu imali tacno znanje )  a, danas su oslobodjenji, jer je forezinka napredovala i dokazano je da su bili nevino osudjeni. Sta bi bilo da su osudjeni na smrt ?

Takav je svet i covek, nesavrsen. Sta da radimo.

Ух! А који ме ђаво нагна да прочитам ово! :bu:

Иако сам оне претходне за сад прескочио!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...