Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 18 минута, Матусал рече Преподобни Никон Сухи. Блажени Авва Зоран Римски Дебељушкасти. Обично овако Дух ради да би посрамио мудре овога века... Пошаље им најбудаластије! И разобличи оне који се куну у Оце и Житија, на најгори могући начин! Мислим да болније од овога нема. Јер ја подвиг никакав не упражњавам, осим што свакодневно читам Писма и Оце, али то може свака будала и губим време, али се ни трпљење глупости које сипају Боксит, Кратос, Сарага, Милан, Иван (барем 50% су глупости што пише) и сл. се не рачуна за подвиг јер је то апофатика! Trifke, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Да није мало истрчавање мислити да смо већ у коначном Есхатону? Мени је некако то природно одбојно, као да је то врхунац гордости. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 29 минута, Ведран* рече А на која врата је ушао св Никон сухи у Печерску лавру? Какво ти је то глупо питање?, дилетанту ниједан! Па врата су од цркве била отворена! Ушао као и сви други! Сад си ме начисто разочарао... Ведран*, Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Да није мало истрчавање мислити да смо већ у коначном Есхатону? Мени је некако то природно одбојно, као да је то врхунац гордости. Значи и Старац Силуан је био у неверју, јер верова Христу да не очајава? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Па једно је надати се да ће све бити добро, а друго је веровати да смо већ у коначном Есхатону. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Какво ти је то глупо питање?, дилетанту ниједан! Па врата су од цркве била отворена! Ушао као и сви други! Сад си ме начисто разочарао... Ееее! Али капија од лавре је била затворена! Ја сам рекао у лавру, не ома у Цркву! Јер је прво морао је да га донесе у порту па тек онда да УЂЕ у Цркву. Јер како су могли знати у којој Цркви се служи, ако прво нису дошли у порту? То је некако логично. Ја исто мислим да су морали да прођу кроз врата на источној капији. То је некако најлогичније. На западној сигуно није било. Сад бих морао да погледам житија. А можда је још неко од отаца писао о томе? Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Па једно је надати се да ће све бити добро, а друго је веровати да смо већ у коначном Есхатону. Ви идете у схизофренију! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Да ли човек може да буде будала иако га већина сматра да је паметан? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Ја не желим веровати да сам већ у коначном Есхатону, то никада нећу прихватити. А не желим да ме због тога осуђују како имам ,,крњег Христа", јер ипак ја верујем да се Христово Тело назиђује и да ће будуће Царство бити у пуноћи тог Хлеба Живота. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Ја не желим веровати да сам већ у коначном Есхатону, то никада нећу прихватити. А не желим да ме због тога осуђују како имам ,,крњег Христа", јер ипак ја верујем да се Христово Тело назиђује и да ће будуће Царство бити у пуноћи тог Хлеба Живота. Пазите да на крају Христос не буде крив што Га не желите! А неко Тело се и назиђује? Што би рекао "Дарк Сајд" напредујемо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Ја не желим веровати да сам већ у коначном Есхатону, то никада нећу прихватити. А не желим да ме због тога осуђују како имам ,,крњег Христа", јер ипак ја верујем да се Христово Тело назиђује и да ће будуће Царство бити у пуноћи тог Хлеба Живота. 1. Никада нисам рекао да сам ја у есхатону, него да тако стоје ствари. 2. Ти немаш крњег, него никаквог Христа. Јер ти негираш да је Ис истим телом причестио апостоле као што причешћује нас. Испало би да их је причестио празним телом јер тада нико није био спашен. Зато вам ја говорим да ви негирате икономију спасења, јер тврдите да ми нисмо у Ис телу. Матусал, Trifke and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Milan Nikolic рече Ја не желим веровати да сам већ у коначном Есхатону, то никада нећу прихватити. А не желим да ме због тога осуђују како имам ,,крњег Христа", јер ипак ја верујем да се Христово Тело назиђује и да ће будуће Царство бити у пуноћи тог Хлеба Живота. Ја верујем да је Христово тело у пуноћи само што је не могу да га достигнем због својих грехова. Причешћујем се по мери своје достојности јер не могу примити сву пуноћу тога тела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Матусал рече Ја верујем да је Христово тело у пуноћи само што је не могу да га достигнем због својих грехова. Причешћујем се по мери своје достојности јер не могу примити сву пуноћу тога тела. Примамо сву пуноћу, а решење је у оној литургијској молитви: Дај нам да се још присније причешћујемо у незалазном дану. Тело је исто, само што ми живимо у другој димензији и сада као на неком ободу учествујемо у њему. Не видимо добро не због греха него што још нисмо у есхатону. Неки виде боље, неки лошије, а видесмо да има и слепаца. ana čarnojević, Матусал and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 15 минута, Матусал рече Ја верујем да је Христово тело у пуноћи само што је не могу да га достигнем због својих грехова. Причешћујем се по мери своје достојности јер не могу примити сву пуноћу тога тела. Bravo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Примамо сву пуноћу, а решење је у оној литургијској молитви: Дај нам да се још присније причешћујемо у незалазном дану. Тело је исто, само што ми живимо у другој димензији и сада као на неком ободу учествујемо у њему. Не видимо добро не због греха него што још нисмо у есхатону. Неки виде боље, неки лошије, а видесмо да има и слепаца. Procitao sam svu punocu svoga tela ,pa sam dao komentar bravo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука