Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Mislim da jos ima neki komad u Tvrdosu. Tumacenje SZ Postanje od Vl. Atanasija Jeftica 2004 

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Bokisd рече

Kakva nepotpuna  Ipostas u Bogu, VSB ? 

A znači jasno ti je da se Sin Božji rodio kao Isus Hristos.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Naravno.

Sin Boziji, ali, u isto vreme i Logos Boziji i Bog. I, radja se Logos Sin Boziji  kao Isus Hristos.

Cek saberi se Logosrodica Hristorodica ili Bogorodica?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жичанин рече

https://jahvejedinibog.wordpress.com/2017/05/27/да-ли-је-реч-божијалогос-бог/amp/

.... Дакле и од ваших истомишљеника се можете уверити где грешите. :D

I, kad odes na sajt, Jahve jedini Bog, pise :

Не признајем одлуке Никејског и Халкидонског сабора и тринитаристичку (тројичну) теологију православне и католичке цркве. 

Mamma mia,.....Lepo rece Kratos ....  :laugh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Cek saberi se Logosrodica Hristorodica ili Bogorodica?

mozda nisi znao Hristorodica nije pogresan termin ali su ga mnogo upotrebljavali Nestorijanci pa su ga oci izbegavali . ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

mozda nisi znao Hristorodica nije pogresan termin ali su ga mnogo upotrebljavali Nestorijanci pa su ga oci izbegavali . ;) 

Znam za razjašnjenje do koje su došli sa rimokatoličkom Crkvom recimo ali nemam taj dokument pred sobom ne znam gde da ga nadjem da postavim.

Tako da upoznat sam u svakom slučaju hvala na dobronamernosti. :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Pa, Logos je Bog, ...znaci, Bogorodica. :945729:

Božanski Logos prisnije rečeno Sin Božji.....

Znači Logos je po tebi Bog a Isus Hristos nije Bog nego Bogočovek.

Ček što me zbunjuješ?

Ako je Bogorodica i ako nema nepotpune Ipostasti u Boga koga je ona rodila?

Ček..opet mi ništa nije jasno..

Dakle jasno ti je da je Isus Hristos Sin Božji?

A Djeva Marija je Bogorica i to ti je jasno?

Ko je Logos Sin Božji sad opet mi nije jasno ako to nije onaj isti Isus Hristos koga je Marija rodila?

Hožeš ti meni polako ili da i ja sanjam noćima kao i ti?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Жичанин рече

У сваком случају, учење о личној (ипостатичној) преинкарнационој егзистенцији Логоса представљало је данак који су ранохришћански теолози платили утицају платонистичке философије и гностичких космолошких система као и, међу верницима и свештенством првих векова хришћанства, широко распрострањеним модалистичким учењима.  Из поменутих теолошких и философских система ће се, непуни век касније, изродити никејска тријадологија Свете Тројице или Тројства.

Mamma mia, .... znaci , nase ucenje o Logosu kao Licnosti i sv. Trojici je delo gnostickih i platonistickih sistema ?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Božanski Logos prisnije rečeno Sin Božji.....

Znači Logos je po tebi Bog a Isus Hristos nije Bog nego Bogočovek.

Ček što me zbunjuješ?

Ako je Bogorodica i ako nema nepotpune Ipostasti u Boga koga je ona rodila?

Ček..opet mi ništa nije jasno..

Dakle jasno ti je da je Isus Hristos Sin Božji?

A Djeva Marija je Bogorica i to ti je jasno?

Ko je Logos Sin Božji sad opet mi nije jasno ako to nije onaj isti Isus Hristos koga je Marija rodila?

Hožeš ti meni polako ili da i ja sanjam noćima kao i ti?

Logos jeste Boziji Sin. Sad, kako pismo i oci govore, da je Logos i Sin Boziji ( pre vremena ) , ne znam tacno.

I, Hristos jeste upravo taj ovaploceni Sin Boziji. Ili, kako se kaze Logos postade telo i pozive sa nama.

I, naravno, Djeva Marija je rodila Boga i znamo da je Bogorodica. Sta vise i trebamo da znamo ?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Logos jeste Boziji Sin. Sad, kako pismo i oci govore, da je Logos u isto vreme i Sin Boziji  pre vremena , ne znam tacno.

I, Hristos jeste upravo taj ovaploceni Sin Boziji. Ili, kako se kaze Logos postade telo i pozive sa nama.

I, naravno, Djeva Marija je rodila Boga i znamo da je Bogorodica. Sta vise i trebamo da znamo ?

Pa ja ništa ne znam kad mi ti objasniš. jer kažeš da ne znaš tačno šta Pismo i oci govore kako onda da nekome objasniš?

Valjda je tebi dovoljno da ne znaš više ali što druge ubeđuješ u...

пре 3 минута, Bokisd рече

Sta vise i trebamo da znamo ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Дакле https://jahvejedinibog.wordpress.com/ То је основна страница тог сајта. Јесу ли то Јеховини сведоци?

Не, то су само јехове!:))12:smeha::))

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...