Ведран* Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече док по човечанској природи следује творевини. И Апостоли и Оци има да се покају за своје заблуде кад прочитају ово твоје новооткровење. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 1 hour ago, Матусал рече Не знам на који начин ти разумеш предукус? Predukus, recimo, kao ono kod Pavla, kao u ogledalu i zagonetki. Recimo, ovako tumaci Maksim Ispov. : "И всякое здешнее ведение горнего, по сравнению с будущим, есть гадание, имеющее отражение истины, а не саму истину, которой предстоит стать явной в будущем." To je slicno onome, da je SZ praobraz NZ, ...NZ ikona buducih stvari i istine, koja ce istina biti ocigledna u buducnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 Тема је отишла у офф одавно, о нивоу комуникације је излишно и говорити. Тема је закључана. Isusovo magare and Тања1 је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 Поново ради биоскоп. А модераторка је могла љубазно да нас обавести да нас је извела из чистилишта и да је тема отворена. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Поново ради биоскоп. А модераторка је могла љубазно да нас обавести да нас је извела из чистилишта и да је тема отворена. Ko' ce sad ponovo da iscitava temu i da trazi kontekste.... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 па имате Конана варварина Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 Управо сада, Снежана рече па имате Конана варварина Белит... и из ада ћу те призвати! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 @Zoran Đurović сад треба да пребаци поруку из теме оца Саве. И дугује ми сад због мојих заступничких молитава пред Админ силама јер су ми молитве биле услишане. И сви узници неправедно осуђени на тамницу помиловани. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Белит... и из ада ћу те призвати! а кога би друго !?! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 пре 1 минут, Снежана рече а кога би друго !?! Нама ће бити крај кад ти потражим фотку змијског тела! Обоје ћемо бити бановати! Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 пре 4 минута, Vedran рече @Zoran Đurović сад треба да пребаци поруку из теме оца Саве. И дугује ми сад због мојих заступничких молитава пред Админ силама јер су ми молитве биле услишане. Драги оче Саво, Кратос је познат као провокатор, тако да му није ни замерити. Реч је о једном синопсису Ладарије који сам поставио као тему, а чија рефлексија се ослања на писамске изјаве и није баш за одбацити априори. Пошло се од Павла који вели да је Отац створио свет кроз Исуса Христа. Када кажемо ово "име и презиме" не можемо да мислимо на разоваплоћеног Логоса. Идентичне изјаве имамо и у Симболу вере. Нико неће негирати да је Логос у историји преузео тело и душу, али се поставља проблем промене у ипостаси Логоса ако му накнадно додамо и човештво. Ако оперишемо у категоријама времена и простора, мораћемо да кажемо да је јединство природа остварено кроз вољу, односно да је накнадно у временској равни. Јединство природа се тиче атемпоралних енергија Божијих, тако да ће Јустин Поповић, у једном тексту који сам привео, рећи да човек постаје беспочетним кроз сједињење са Сином Божијим. Наравно да је ова изјава бесмислена када говоримо из наше перспективе, јер сви знамо да смо се родили у једном моменту, али како онда можемо да будемо беспочетни? Међутим, Јустин то лупи и остаде жив! Исто имамо када говоримо о уипостазираној природи и сложеној Ипостаси Бога Логоса. Овде се не расправља само о енергијском плану у божанском, него о ипостаси која се мења. Верујем да морамо у свему избацити временско пре и после, и говорити о разлици и примату, односно узроку. Логички, Логос предпостоји као "го", без људске природе. Али реално не постоји тако. Пре бих ово гледао у јовановском кључу, да нам Ис изврши егзегезу Оца, преприча нам историју Оца, јер без јављања Логоса у телу не бисмо имали појма о Богу, односно, наслућивали бисмо да "има нека сила", али ништа више. Кратос је само стари манихејац коме не улази у главу шта је Бог радио пре него што је створио свет? Он уводи категорију времена у самог Бога, тако да испада да се Бог забављао сам са собом, па му у једном моменту пало на памет да створи свет, не разумевајући да је накнадно постојање света само математичка одредница. Само из бркања ових нивоа ми упадамо у конфузију. Као што Никодиму из Јн 3 није било јасно како матор може да се врати у материцу! А Ис му вели да је он Син Човечији који је сишао са неба. Не вели "голи" Логос или Син Божији. Не халуцинира Јован, као што су неприхватљиве западњачке тврдње да је овде посреди језик накнадних хр заједница. Тј. ми га сада видимо као Сина Човечијег па тако кажемо. Мени су Писма дубља. Ништа није случајно написано. Ово не значи што су православни некоректно пришили Аполинарију, да је сишао у Дјеву неки Небески човек. То овај никад није рекао. Тешко је растумачити шта је стварно и мислио Аполинарије јер немамо те списе у довољној мери. Но, битно је да је могуће говорити о Сину Човечијем који је сишао са неба, али без ових забуна. У времену се голи Логос оваплоћава, али све те акције нису само временске. Јер ништа што је Логос урадио није ограничено само на једно време и један простор. Нема никакве магије у његовом деловању, него је његово дејство ванвременско и ванпросторно и зато нас све обухвата. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Нама ће бити крај кад ти потражим фотку змијског тела! узалуд вам труд свирачи Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2017 пре 1 минут, Снежана рече узалуд вам труд свирачи Ја се таман понадао! - Али нема шансе да избегнеш пиће кад дођем до Сербије! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2017 пре 21 минута, Zoran Đurović рече Ја се таман понадао! - Али нема шансе да избегнеш пиће кад дођем до Сербије! долазите на моје устоличење!?! шалим се, биће ми драго да вас упознам. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2017 пре 3 минута, Снежана рече долазите на моје устоличење!?! шалим се, биће ми драго да вас упознам. Ми на оној другој теми о Англиканцима, а ова овде постаде бискупица. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука