Џуманџи Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 КаЦмо код отаца... Да нема неко Источне оце од Флоровског у електронском формату? (пошто сам овде позната као пират чисто да се зна да заиста купујем и штампане књиге, али волим да их имам и у ел. формату јер много олакшава претрагу). Merci. Iulianus and Жика је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 1 минут, Iulianus рече Pa, ja pokušavam da popravim tvoju rođenu "teoriju", no ti sada meni spočitavaš ono što ti neprestano radiš?! Stvarno me ne zanima šta drugo govoriš, već dugo pokušavaš da glumiš naučnika. Ako želiš da pričamo o kvantnoj mehanici to može. Ako ne želiš onda barem ćuti o tome. Mene samo zanima Hajzenbergov princip neodređenosti i niočemu ne bih drugo s tobom. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 @Zoran Đurović Ајмо мало другачији однос према саговорницима, оче. Нема потребе за онаквим речима, посебно због онога што јеси, а од скора и онога што представљаш. Непотребно каљаш себе и своје дело таквом комуникацијом. Ако ти се нешто учини много погрешним, боље да га искулираш него да га частиш онаквим речником као у последњој поруци. Снежана, Paradoksologija, Ведран* and 6 осталих је реаговао/ла на ово 6 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Јер систасис и овде, чак ако неко и не гледа очигледни контекст, значи сатављање растављеног, а не стварање. Koja je razlika između sastavljanja i stvaranja? Zar Bog mora drugačijim načinom da sastavlja, od onog kad stvara? U Otkrovenju stoji da će Bog sačiniti novu tvorevinu. Hoće li da je sastavlja ili stvara? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 10 минута, Milan Nikolic рече Po Đurovićevoj teoriji pad je deo preegzistencije Isusa Hrista. Ili pak nije? Možda će zaključiti da je čovečanska priroda Isusa Hrista postojala pre pada. Čuj mene šta govorim. Govorim ,,pre''. Da li uopšte sme da se tako govori u Đurovićenoj teoriji? Da li nema više pre i posle čak ni između božanske i čovečanske prirode? У преегзистенцији је акценат на личности а не природи. Ми кажемо Исус Христос је превечни, јединородни син Божији као ипостас, а божанска ипостас је носилац две природе Божанске и људске. Ако је несливено, нераздељиво неразлучно и непромењљиво сједињење у ипостаси да ли га ми можемо раздељивати на природе и посматрати засебно. На који начин се природа уипостазирала у личност Логоса ми није јасно али је својствено здравом разуму да ипостас будући да на неки начин учествује у оваплоћењу тј. свакако би претрпела и неку промену, као што је Дамаскин навео да је нешто сложенија. Али знајући да је оваква промена немогућа ми верујемо у Христа као јагње заклано пре постања света тј. једног и истог , непромењљивог Исуса Христа. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Koja je razlika između sastavljanja i stvaranja? Zar Bog mora drugačijim načinom da sastavlja, od onog kad stvara? U Otkrovenju stoji da će Bog sačiniti novu tvorevinu. Hoće li da je sastavlja ili stvara? Ово што брбљаш нема никакве везе са Максимовим текстом. Већ сам рекао шта је кеносис, и нигде нема да Бог ствара кроз усију. ikrasil, Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 9 минута, RYLAH рече @Zoran Đurović Ајмо мало другачији однос према саговорницима, оче. Нема потребе за онаквим речима, посебно због онога што јеси, а од скора и онога што представљаш. Непотребно каљаш себе и своје дело таквом комуникацијом. Ако ти се нешто учини много погрешним, боље да га искулираш него да га частиш онаквим речником као у последњој поруци. Извинте ме поштовани госн Админе. А ел дозвољено да се људи називају ђуроманијаци? Тања1, Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Управо сада, Vedran рече Извинте ме поштовани госн Админе. А ел дозвољено да се људи називају ђуроманијаци? Нема потребе за иронијом. Наравно да није дозвољено. Где је то, ако би могао да ми покажеш? Дошао сам на тему јер је било пријава, видео сам само ово последње. Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 6 минута, Milan Nikolic рече već dugo pokušavaš da glumiš naučnika. Ma, ne pokušavam, aman! Loš sam glumac (nije da nisam probao amaterski). Цитат Stvarno me ne zanima šta drugo govoriš, Dobro, ni ja se više neću zanimati za tvoju/e "teoriju/e", tj. neću više ništa komentarisati u vezi nje/njih. Ведран*, Џуманџи and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 27 минута, Матусал рече Нисам читао до краја али мислим да оваплоћење условљава падом. Наводи и Атанасија који се позива на Максима , и Артемија али се мислим не слаже са њима. Морао бих поново читати, не сећам се баш детаља. Ево Артемијев текст http://www.verujem.org/maksim_ispovednik/artemije_maksim.htm Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече Нема потребе за иронијом. Наравно да није дозвољено. Где је то, ако би могао да ми покажеш? Дошао сам на тему јер је било пријава, видео сам само ово последње. Сличних ствари је било најмање 20 Боксит не вређа, а Милан не да вређа него и прети батинама. Нисте никад реаговали на то. Иако сам сигнализирао. Јер се психопате морају пријавити. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 7 минута, RYLAH рече Нема потребе за иронијом. Наравно да није дозвољено. Где је то, ако би могао да ми покажеш? Дошао сам на тему јер је било пријава, видео сам само ово последње. Дакле тако. Било цинкарење код тате. Па ево. Илустрације ради. Тања1 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 55 минута, Milan Nikolic рече Slobodan si da veruješ šta hoćeš. Ja se bavim čitanjem fizičara Grina da razumem kvantnu fiziku, a ti da razumeš ,,protagonistu'' đuromanijaka. Милане, ово је апсолутно неприхватљиво. Посебно због тога што си први позивао на поштовање правила. Ово неће да се толерише. Сада је прошло стицајем околности јер нико није био на теми од уредника, али овако нећемо. Молим и све остале учеснике на овој теми да искулирају, да се не вређају, греота да затварамо тему. Paradoksologija, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Дакле тако. Било цинкарење код тате. Па ево. Илустрације ради. Ovo je još i zlatno kakvih smo se sve uvreda načitali od Milana Nikolića. Тања1, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече да се не вређају, греота да затварамо тему. Ne treba zatvarati temu ako je samo jedan korisnik problematičan. Inače pošto smo na pravoslavnom forumu nas Milan Nikolić siluje svojim jeresima i ne treba opšte da proveravaš veruj nam na reč. ikrasil, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука