Milan Nikolic Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече Из глубини возивамо божанственог тумача Вигдовите Зорке, @Ivan Marković da nam протумачи суптилну мис'о која је нама као књига са 7 печата... @Ivan Marković A šta bi Ivke rek'o, da li bi bilo Evharistije da nije palog stanja? Pa valjda niko od pravoslavnih ne poriče da bi i tada bilo ovaploćenja. A da, zaboravio sam na čas, sada imamo đuromansko verovanje da je palo stanje pretpostojeće. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 49 минута, Bokisd рече Tek ce na kraju vremena biti Bog sve u svemu i mi sa njim u carstvu. Види се да си без мозга. Поставио сам ти питање да ли су сви моменти историје за Бога актуелни, реални, дакле, нечовече, остварени, и ти си рекао да јесу. Сада се као псето враћаш на своју повраћку. Али ти си такав, бескичмењак. Лажеш као зинеш. Сад кажеш једно, после 5 минута друго. Како си лажав, немаш ни меморије па си се надао да нећу се вратити назад да ископам како си тврдио да су дарови симболи. пре 54 минута, Bokisd рече Ovo je Telo Moje Јасно је да је за тебе Тело Хр индивидуално тело и да си канибал. Оно не садржи свеце у себи, као што ни ми нисмо у њему. Јустин би те шутирао по Ћелијама и онда дао оним псима чуварима да те растргну. Тако би се интегрисао у псеће тело кад нећеш у Божије. Bokisd, Volim_Sina_Bozjeg, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 @Zoran Đurović Kao Boga te molim nemoj sada da odgovoriš još i milanu, pašću sa stolice Zoran Đurović, Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Zoran Đurović Kao Boga te molim nemoj sada da odgovoriš još i milanu, pašću sa stolice Испразни бешику, па се врати за 3 минута да прочиташ:)))))))))))))))))))))))))))))) Ведран*, ikrasil and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 18 минута, Zoran Đurović рече Види се да си без мозга. Поставио сам ти питање да ли су сви моменти историје за Бога актуелни, реални, дакле, нечовече, остварени, и ти си рекао да јесу. Сада се као псето враћаш на своју повраћку. Али ти си такав, бескичмењак. Лажеш као зинеш. Сад кажеш једно, после 5 минута друго. Како си лажав, немаш ни меморије па си се надао да нећу се вратити назад да ископам како си тврдио да су дарови симболи. Ali, ucitavas nesto sto ne sledi iz mojih reci. Bog vidi sve , u sadasnjosti. To je Njegova perspektiva. Stvari u vremenu i istoriji, ( koje Bog vidi ) , jos se nisu dogodile u vremenu ( vec smo pricali o tome ). Tako i kada se pogledaju stihovi, .....pokorovanje Sina svome Ocu , se desava na kraju vremena. Dogadjaj koji je u vremenu i istoriji, koji tek treba da se dogodi. Nema kontradiktornosti. Imam bas dobru memoriju, stvarno, kasnije cu objasniti u vezi tvrdnje za 'darove kao simvola'. To je rekao Zlatoust, ja sam se pozvao na njega. Postoji kontekst, zbog cega je on rekao tako. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 17 минута, Zoran Đurović рече Јасно је да је за тебе Тело Хр индивидуално тело и да си канибал. Оно не садржи свеце у себи, као што ни ми нисмо у њему. Јустин би те шутирао по Ћелијама и онда дао оним псима чуварима да те растргну. Тако би се интегрисао у псеће тело кад нећеш у Божије. Ma, ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 19 минута, Milan Nikolic рече @Ivan Marković A šta bi Ivke rek'o, da li bi bilo Evharistije da nije palog stanja? Pa valjda niko od pravoslavnih ne poriče da bi i tada bilo ovaploćenja. A da, zaboravio sam na čas, sada imamo đuromansko verovanje da je palo stanje pretpostojeće. Пориче, и то "твој" Гргур Палама. У 150 глава, гл. 54 говори о Felix culpa. Да није било пада, смрти, вели, не бисмо се обогатили и "наша природа не би примила престо са десне стране Величанства на небесима". Дакле, прдуцкали би овде на земљи у бесмртним телима и ватали зјале. Добро, Палама није православац, тако да си ти као неписмени талибан ипак у праву. Можда нађем неког православца који је ипак против твог мишљења. Гр текст из пдф неће добро да ми се копира, па да нам га ти преведеш као Марица стручњак, па ћу ископирати енглески превод из Синкевича, мада и овде пдф шмерцује, али не као и твој мозак! 54. Ό the depth of God's riches, wisdom and love for mankind !' For if there had been no death, and if prior to death our race had not been mortal because of such a root, we would not in feet have gained the riches of the first fruits of immortaUty, nor would we have been summoned up to heaven, nor would our nature have been enthroned above every principaUty and power 'at the right hand of the Majesty in the heavens.'90 Thus, by his wisdom and power and out of love for mankind God knows how to change to the better the falls which result from our freely wiUed deviation from the course. Ведран*, Џуманџи and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Bog vidi sve , u sadasnjosti. To je Njegova perspektiva. Stvari u vremenu i istoriji, ( koje Bog vidi ) , jos se nisu dogodile u vremenu ( vec smo pricali o tome ). Па Бог не може да их види као остварене ако се нису оствариле! Шта лупаш! Како може да види неостварено? пре 5 минута, Bokisd рече Ma, ne. Бићеш интегрисан у телима црва и паса. - Који су свеци постојали у Телу Хр на Велики четвртак? Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Па Бог не може да их види као остварене ако се нису оствариле! Шта лупаш! Како може да види неостварено? Ali, odakle gleda Bog ? Prvo gleda pre vremena i pre postanja svega. Sad, da li je tada video sve u sadasnjosti ? Pa, jeste. Ali, tada nije postojalo nista. Kako su onda, mogle da se ostvare sve stvari ? Pa, kada je stvorio, opet gleda van vremena, ..... ali, postoji i dalje tok stvari u vremenu. Kako sada sve vidi ? Isto u sadasnjosti. Ali, opet, buduce stvari se jos nisu dogodile, tek treba da u svoje vreme udju u postojanje u istoriji. Mislim, ono, Bog vidi, ne mi ljudi. Inace, opet kazem, daj da odigramo jedan tiket na neku utakmicu, da uzmemo lovu. пре 12 минута, Zoran Đurović рече Бићеш интегрисан у телима црва и паса. - Који су свеци постојали у Телу Хр на Велики четвртак? Ovo stvarno ne razumem ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 4 часа, Zoran Đurović рече Рекох ја да те просветлење неће држати ни један одговор! Сада испада да болујем од Алцхајмера, а није тако. Присилио сам да прелетим по твојим тлапњама, па ти сада дајем што си писао: https://pouke.org/forum/topic/48539-зоран-ђуровић-преегзистенција-исуса-христа/?page=56 Боксит: Imas ovde, celo tumacenje od Zlatoustog : http://www.newadvent.org/fathers/200182.htm Cini mi se da znaci, ( zbog toga ) ako Isus nije umro, kako su nastali obredni simvoli ? Evo , na Ruskom : "Если Иисус не умер, то символом чего же служат таинства? " On 3/11/2017 at 20:46, Zoran Đurović рече Самоубијаш се из незнања. Само показујеш своју неверу да примамо реално тело Хр. Ти би га прогласио симболом, као што су га иконоборци прогласили иконом у евхаристији. Евхаристијски Хр није никаква ни икона ни симбол. Боксит: Pa, to rece , Zlatoust .... :))).. ( ) Sam Hrist kaze, ...'Али вам кажем: Нећу одсад пити од овога рода чокотова до онога дана када ћу га с вама пити новог у царству Оца свога." To se odnosi na njegovo Vaskrsenje u vremenu. Zasto On pominje Svoje vaskrsenje, ako, je vec atemporalno prisutno ? Zapazi situaciju, Hristos prisustvuje Veceri, i sad, On ne moze da osveti ( darove ) Svojom silom, nego treba , da ih osveti....atemporalno, silom Svog buduceg Vaskrenja. Pomalo apsurdno, zar ne ? Zlatoust kaze : "Затем, после установления таинства, Христос говорит: не имам пити от сего плода лознаго, до дне того, егда е пию с вами ново во царствии Отца Моего. Так как Он беседовал с учениками о страдании и кресте, то опять говорит и о воскресении, упоминает о царстве, называя таким образом Свое воскресение. " Stoji, .....'Затем, после установления таинства'.... ( prevod )....Zatim, posle ustanovljavanja sakramenta. ( Tela i Krvi ). Tamo ( u drugom citatu ), Zlatoust kaze, ... da je On tada ucinio one stvari za tom Vecerom,....ovde, kaze, da je Vecera ustanovljena, i....tek posle ( ustanovljenja ) , ...Hristos govori o Svome vaskrsenju. Znaci, dogadjaj Njegovog vaskrsenja, nema nikakav uticaj na uspostavljanje Vecere. Logican sled stvari . Tako zbori Zlatoust. Дакле, како сам ја тврдио да је Хр тело реално и есхатолошко, ти си тврдио вадећи из нафталина Златоустог, и наравно не разумевајући га, како је реч о симболу. Врхунац богохулства си испунио кад си рекао: Znaci, dogadjaj Njegovog vaskrsenja, nema nikakav uticaj na uspostavljanje Vecere. То је пак заиста колосална јерес, јер ми у литургији славимо његову смрт и васкрсење. Такву будалаштину су само муслимани покушали да увале (а пре њих неки гностици), да Ис жртва нема никакве везе са спасењем, па да он зато није ни пострадао на крсту. Каква је то литургија, о, нечовече, где нема жртве и васкрсења? И то као реалних, а не као симбола или неких поучних причица згодних за медитацију приликом те мртвачке комеморације. Ali, treba da se pogleda u kom smislu je donet takav zakljucak. ( da dogadjaj Vaskrsenje nema uticaj na ustanovljenje Vecere ) ? Ovaj moj post je deo sire diskusije o tajnoj Veceri i o tome, da li je temporalno ili atemporalno ustanovljenje tajne na Veceri. Pa, u prvom delu teksta, pravim siri uvod u kojem na kraju postavljam pitanje , da li moze da bude atemporalno osvecenje darova na Veceri ? Pa, da bih dokazao tu svoju tvrdnu ( da ne postoji atemporalnost ), navodim besedu od Zlatoustog koji kaze,.... 'Затем, после установления таинства, Христос говорит:'...... da posle ustanovljenja tajni, ( Hristos).... tek dalje, govori o svome stradanju i krstu i vaskrsenju. I, onda, izvodim logican zakljucak....znaci, ( na osnovu logike ) iz ovog citata Zlatoustog sledi, da,.... ako je vec rekao da su tajne ustanovljene, i da, ..tek posle ustanovljenja, Hristos govori o svome vaskrsenju, ....onda sledi da Vaskrsenje ne utice na uspostavljanje vecere. Sad, ipak je moja greska sto nisam dodao, da ( Vaskrsenje ) ne utice atemporalno na uspostavljenje Vecere. Mislio sam, da posto u uvodu teksta pominjem atemporalnost, da je sasvim logicno i sledstveno, da u tom kontekstu atemporalnostii mislim na ovak zakljucak,....da Vaskrsenje ne utice na uspostavljanje Tajne. Znaci, samo kao atemporalnost. To se vidi iz celog ovog mog teksta, ali, moze se videti i kada pogledamo sve postove ( koji su vezani za ovaj moj post ),...gde je na nekoliko strana vodjena raspava bas o toj atemporalnosti Vecere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Prvo gleda pre vremena i pre postanja svega. Sad, da li je tada video sve u sadasnjosti ? Pa, jeste. Ali, tada nije postojalo nista. Kako su onda, mogle da se ostvare sve stvari ? Pa, kada je stvorio, ali, postoji i dalje tok stvari u vremenu. Kako sada sve vidi ? Isto u sadasnjosti. Ali, opet, buduce stvari se jos nisu dogodile, tek treba da u svoje vreme udju u postojanje u istoriji. Вратио си се у тор Вигдовите Зорке. Па и ја, безумниче, видим ствари у садашњости које се остварују. Али ти велиш: Бог их види као у биоскопу, па онда кад се остваре у актуелности! Наводио сам вам светоотачке текстове који говоре да Бог види остварене ствари, а не да их предвиђа. И ти си ладно прескочио те текстове јер се не уклапају у твоју паметну главицу. На твом примеру се илуструје следећи закон: отачки текстови се читају не да би се нешто ново научило, или не дај боже да би се довело у питање наше свезнање, него да код њих нађемо потврду како смо паметни! пре 9 минута, Bokisd рече Ovo stvarno ne razumem ? Шта не разумеш? Поједе те црв, део си црва. - У Хр телу нема нас. Ми се освећујемо ждрањем обоженог човека. ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече atemporalnosti Vecere Одмори се мало. Мозак ти и обично не функционише, овде је баш забаговао... Bokisd, Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Вратио си се у тор Вигдовите Зорке. Па и ја, безумниче, видим ствари у садашњости које се остварују. Али ти велиш: Бог их види као у биоскопу, па онда кад се остваре у актуелности! Наводио сам вам светоотачке текстове који говоре да Бог види остварене ствари, а не да их предвиђа. И ти си ладно прескочио те текстове јер се не уклапају у твоју паметну главицу. На твом примеру се илуструје следећи закон: отачки текстови се читају не да би се нешто ново научило, или не дај боже да би се довело у питање наше свезнање, него да код њих нађемо потврду како смо паметни! Ali, oce, ne vidimo, buduce stvari, koje se ostvaruju u sadasnjosti, zar ne ? To je samo Bozija perspektiva. Ili, da vidimo proslost i prosle stvari, u sadasnjosti, kao Bog sto gleda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, oce, ne vidimo, buduce stvari, koje se ostvaruju u sadasnjosti, zar ne ? To je samo Bozija perspejtiva. Ili, da vidimo proslost i prosle stvari, u sadasnjosti, kao Bog sto gleda. Замисли, ја видим ствари будуће а нећу да одиграм тикет! Подцртао сам ти да говоримо са Божије тачке, али ти, као шибицар, убацујеш друго. Ја ти тврдим да је у Божанској перспективи све већ остварено. Бог не види унапред него види актуелзовано. Ти то поричеш и стављаш га у биоскоп. Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Одмори се мало. Мозак ти и обично не функционише, овде је баш забаговао... Mislio sam na,..... 'kao' atemporalnoj Veceri. Ne da je vecera atemporalna. Jasno je iz celog teksta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука