Кратос Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Не, само да си ти незналица. Postoji jedna razlika između mene i vas vi verujete da je učenje o sv.Trojici plod filosofiranja svetih Otaca a ja verujem da je to plod Božijeg otkrivenja a ne mentalne gimnastike.I vi verujući tom principu i dalje radite gimnastiku....i upali ste u ofsajd samo što je ovde pomoćni zaspo.... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 Управо сада, Кратос рече Postoji jedna razlika između mene i vas vi verujete da je učenje o sv.Trojici plod filosofiranja svetih Otaca a ja verujem da je to plod Božijeg otkrivenja Кад сам ја посумњао да си ти побожан човек? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Кад сам ја посумњао да си ти побожан човек? Ja verujem da je to Crkvi bilo od vajkada otkriveno samo se rafinisalo kroz vekove i susrete na mnogobrojna pitanja koja im je postavljala tadašnja filozofija i nauka i u susretu sa tim sv.Oci su bili prinuđeni da detaljnije uđu u Božije postojanje,da razdvoje suštinu i Ipostasi njihove odnose,Božija dejstva,svet i sve ostalo.Nisam ja baš toliko načitan da znam sve u detalje... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 7 минута, Zlatan рече Da nesto sto je stvoreno moze biti bespocetno i beskrajno Kaze se, .... оне који по природи имају почетак и крај (као створени)....znaci, stvoreno nije bespocetno. Imaju, ...po blagodati su beskonacni i beskrajni. Bog ih odrzava u postojanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 Ево, да упитам богодухнутог @Кратоса... Бог Отац рађа свога Сина по природи, па зато велимо да је Син нерођен иако је рођен. Свет не производи по природи него по промислу/вољи, тако да свет није савечан Богу. Сада ми реци: Да ли Бог из или кроз своју суштину ствара свет? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Ja verujem da je to Crkvi bilo od vajkada otkriveno samo se rafinisalo kroz vekove i susrete na mnogobrojna pitanja koja im je postavljala tadašnja filozofija i nauka i u susretu sa tim sv.Oci su bili prinuđeni da detaljnije uđu u Božije postojanje,da razdvoje suštinu i Ipostasi njihove odnose,Božija dejstva,svet i sve ostalo.Nisam ja baš toliko načitan da znam sve u detalje... Па то исто ја радим. Што се сада буниш? И Василија Великог су хтели да наложе на ломачу као новотарца. Симеона назвали Новим Богословом из зајебанције. Ругали му се. Једно је јасно: Ја вам не чешем уши. Ведран*, Матусал, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Ево, да упитам богодухнутог @Кратоса... Бог Отац рађа свога Сина по природи, па зато велимо да је Син нерођен иако је рођен. Свет не производи по природи него по промислу/вољи, тако да свет није савечан Богу. Сада ми реци: Да ли Бог из или кроз своју суштину ствара свет? Ne jer bi onda svet bio iste suštine(prirode) kao Bog. Ivan Marković, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Ипак ти захваљујем, јер је СЈ ауторитативан преводилац, а онда би овај незналица узео да потегне аргумент како је мој превод измишљен. Не би поверовао ни преводу који би му @Ivan Marković дао. Ok. Ali ja sad nemam vremena da prevodim, jer imam jako puno posla. Mislim da se Jakšiću može verovati jer nije amater. Mož i ti pope da prevedeš, nemam ništa protiv. (nešto mi se "javlja" da ovoga puta neće biti onih kreativnih rešenja poput "globalizacija" i slično). Dakle, samo udri i prevodi. PS. Jednog lepog dana, kada izađem iz mučnog procesa jurnjave za novcem, nadam se da ću imati prilike da što šta lepog i zanimljivog prevedem na opštu polzu vaskolikog srBstva, kao i istojezične nam zapadne bratije. Ведран*, Тања1 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече po blagodati su beskonacni i beskrajni. Bog ih odrzava u postojanju. Одушевљаваш ме својом спорошћу, или на српском тупошћу. Благодат је створена? Има почетак? Најбаналнији текст одбијаш да схватиш... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Ne jer bi onda svet bio iste suštine(prirode) kao Bog. Браво, јасно је да Видовита Зорка, Евномије, Савелије, Валаам и Акиндин, као и добар део који не поменух, исто јеретички мисле. Ти си исповедио православно учење које је базирано управо на овом строгом разликовању Бога у себи, Тројице која општи у истој суштини, и енергија преко којих се свет ствара и одржава у постојању. Кратос, Матусал, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Одушевљаваш ме својом спорошћу, или на српском тупошћу. Благодат је створена? Има почетак? Најбаналнији текст одбијаш да схватиш... Evo ja ću da kažem iako nisam pitan,blagodat je nestvorena ali prožima sad stvoreno i time joj daje mogućnost pričasnosti nestvorenom u Hristu.Logos svih tvari je nestvoren i on po ovaploćenu večnoga Boga prožima sada stvorenu prirodu i time joj daje nov način postojanja,oboženi ona postaje pribrana večnosti iako to po prirodi nije. Milan Nikolic, Volim_Sina_Bozjeg, Ivan Marković and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Одушевљаваш ме својом спорошћу, или на српском тупошћу. Благодат је створена? Има почетак? Најбаналнији текст одбијаш да схватиш... Mora da se salis. Kako blagodat moze da bude stvorena, kada, daje' beskonacnost i beskrajnost ( stvorenom )....koje ( stvoreno ), po prirodi ima svoj pocetak i kraj ? Znaci, blagodat je od Boga. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Evo ja ću da kažem iako nisam pitan,blagodat je nestvorena ali prožima sad stvoreno i time joj daje mogućnost pričasnosti nestvorenom u Hristu.logos svih stvari je nestvoren i on po ovaploćenu večnoga Boga prožima sada stvorenu prirodu i time joj daje nov način postojanja,oboženi ona postaje pribrana večnošću iako to po prirodi nije. A ja mislim da je ovo hteo i Bokisd da kaže. Bogu hvala da si tu, o Krate, pa je moje prisustvo tu sasvim izlišno... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Evo ja ću da kažem iako nisam pitan,blagodat je nestvorena ali prožima sad stvoreno i time joj daje mogućnost pričasnosti nestvorenom u Hristu.Logos svih tvari je nestvoren i on po ovaploćenu večnoga Boga prožima sada stvorenu prirodu i time joj daje nov način postojanja,oboženi ona postaje pribrana večnošću iako to po prirodi nije. Немам шта да приговорим, осим оне суптилности да је та веза ипак из оног света. Али, ово бих потписао по икономији. Матусал, Ведран* and Кратос је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Ivan Marković рече A ja mislim da je ovo hteo i Bokisd da kaže. Немој, тако ти Алаха. Хвалио си и оног Милана Видовиту Зорку који каже да Бог не зна будућност. Volim_Sina_Bozjeg, Ivan Marković and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука