Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 19 минута, Isusovo magare рече A nedaj Bože..moram priznati da nisam nikad čula svećenike da ovako razgovaraju.. Ждребице моја, ти си канда била под неким звоном? Phoebe, Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 17 минута, Снежана рече да ли је то стање променљиво? Samo je Božije stanje nepromenljivo sve ostalo je podložno promeni. Milan Nikolic and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 2 часа, Bokisd рече Da li je Crkva Hristova uvela molitve Bogu za upokojene duse , kojim molitvama trazi, moli, preklinje Boga da se smiluje dusama koje su u paklu. Дај да видим неку такву молитву. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 4, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Samo je Božije stanje nepromenljivo sve ostalo je podložno promeni. Чијом одлуком и влашћу? Молим те образложи изложено? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle ti si molitvom učesnik u Božjim odlukama ali ne i sam inicijator te odluke. Dakle Bog nas sve vreme vezuje da budemo učesnici i da prepoznajemo Njegovo delovanje a ne da budmo inicijatori tih delovanja. Ово је тврда храна. Ја бих им рекао овако. Бог је у коначном суду већ урачунао молитве које ћете ви тек изговорити. Јер оне за Њега нису непознаница. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 4 минута, Vedran рече Ово је тврда храна. Ја бих им рекао овако. Бог је у коначном суду већ урачунао молитве које ћете ви тек изговорити. Јер оне за Њега нису непознаница. живимо на вересију код Бога Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 50 минута, Жика рече Не тврдим да је тачно само кажем да сам наилазио на то. На пример код старца Јосифа Исихасте. Он каже да је имао виђење да је неко прешао из пакла у рај након његових молитава на бројаници. Добар хероин... Реци ми: Ми смо исохристи, односно смо медијатори који праве чуда по себи? Друго, јер на ово претходно питање лако можеш да одговориш, ти заиста мислиш да неки могу да буду у паклу па да прхну у рај? Није ли то увођење Чистилишта и митарстава? Неки мудоња се молио за мене јер сам био пушач (никад нисам пушио, него говорна фигура) и онда ме Бог префрљи у рај његовим заслугама? То митарство је чистилиште јер ми се тресу гаће где ћу и како ћу! И онда се помоли Жика или Мика за мене и буде добро. Колико дана се душа задржава на земљи? Јевреји у Ис доба веровали да су 3, па зато он из мртвих призива Лазара после 4. Душа је као 3 дана играла око гроба. Ми имамо парастосе на 40 дана. Где витла та душа у тих 40 дана? Да ли је душа св. Василија Великог била у паклу? А кад су га сахрањивали, молили су се за њега. Ако је била на небу, онда су те молитве бесмислене, како веле ови наши безумни противници. Како пак душа може 40 дана да облеће око гроба? Зашто је у СЗ облећала само 3-4 дана, а код нас 40? Ваљда би требало време да се скрати, јер је Ис васкрсао. Из само ових неколико натукница, говорим да су те визије шит на коме се не може правити никаква теологија. Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 3 минута, Снежана рече живимо на вересију код Бога Наитије Духа на теби! Шалим се, али си рекла праву ствар. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Добар хероин... Реци ми: Ми смо исохристи, односно смо медијатори који праве чуда по себи? Друго, јер на ово претходно питање лако можеш да одговориш, ти заиста мислиш да неки могу да буду у паклу па да прхну у рај? Није ли то увођење Чистилишта и митарстава? Неки мудоња се молио за мене јер сам био пушач (никад нисам пушио, него говорна фигура) и онда ме Бог префрљи у рај његовим заслугама? То митарство је чистилиште јер ми се тресу гаће где ћу и како ћу! И онда се помоли Жика или Мика за мене и буде добро. Колико дана се душа задржава на земљи? Јевреји у Ис доба веровали да су 3, па зато он из мртвих призива Лазара после 4. Душа је као 3 дана играла око гроба. Ми имамо парастосе на 40 дана. Где витла та душа у тих 40 дана? Да ли је душа св. Василија Великог била у паклу? А кад су га сахрањивали, молили су се за њега. Ако је била на небу, онда су те молитве бесмислене, како веле ови наши безумни противници. Како пак душа може 40 дана да облеће око гроба? Зашто је у СЗ облећала само 3-4 дана, а код нас 40? Ваљда би требало време да се скрати, јер је Ис васкрсао. Из само ових неколико натукница, говорим да су те визије шит на коме се не може правити никаква теологија. Ја само кажем шта сам читао, нисам правио теологију на томе. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Управо сада, Жика рече Ја само кажем шта сам читао, нисам правио теологију на томе. Знам за тебе, него сам наставио реч због ових других. За тебе знам да си нормалан, и разумео сам те. А то да постоји свакакава литература код нас, то ми је више него познато. Жика, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 . Дај реченицу из Максима да створења настају кроз Божију суштину. Slažem se da treba predočiti Maksima. Ali zašto ste preskočili Palamu?Možete da neverujete da Maksim govori o onome što sam naveo, ali ne smete da neverujete da Palama govori ono što sam naveo. Može biti da zbog toga Bog neće da vam opet ovako predočava. Ako ste mogli da Palamu onoliko ponizite, to biste još više učinili sa Maksimom. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 . Zašto niste pokazali izvorni tekst Palame? Zašto uvek drugi moraju nešto da dokazuju? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 34 минута, Zoran Đurović рече Ждребице моја, ти си канда била под неким звоном? Ma jok.Nego mislim da se naši prave fini. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 (измењено) пре 16 минута, Milan Nikolic рече Slažem se da treba predočiti Maksima. Ali zašto ste preskočili Palamu? Možete da neverujete da Maksim govori o onome što sam naveo, ali ne smete da neverujete da Palama govori ono što sam naveo. Može biti da zbog toga Bog neće da vam opet ovako predočava. Ako ste mogli da Palamu onoliko ponizite, to biste još više učinili sa Maksimom. Ти ниси читао Максима. Зато се не пр.....ај. Код Паламе не стоји "кроз" у оригиналу, а не дајем ти текст да бих те дочекао на волеј. Ти, кад си тако паметан, дај ми Паламу. А пре тога што си баљезгао Максима. Јер кажеш да он тврди како Бог кроз своју суштину ствара. Не, ја само кажем да ти с...ш. - Тиме ти се дајем на изволте. Али да ти неко каже да с...ш, на јасном српском језику, и да то не можеш да порекнеш, ја бих скочио са Бранковог моста. Дакле, или дај реченицу из Максима, или се баци у реку, јер тамо стално патролирају чамцем. Можда те Дунав опере. Измењено Новембар 4, 2017 од Поуке.орг инфо Обрати пажњу на речник! Од тебе то никако не очекујемо. Админ-тим Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 40 минута, Isusovo magare рече Vidis,ja sam se kao mala djevojcica molila za Boga da mu bude lakse sve obavljati jer sam smatrala da mu je tesko i da ima previse posla.???? Ја када сам био мали био сам јако жалосан, до суза, што Бог није узео парче моје рођенданске торте. Чак сам му и на прозор остављао и дуго чекао. Чак сам се и окрећао и одвраћао поглед да не видим кад га узме. Био сам још онда апофатичар изледа па сад кад ови почну да распредају о "богословској Тројици" менсе диже коса на глави. Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija, Isusovo magare and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука