Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Види, пријатељу, Хр није Мандрак Мађионичар. Побркао си књижевне родове. Јеванђеља нису стрип. Причешће није ћириби-ћириба. То је тајна сједињења нас и Бога у ипостаси Сина, тако да нема никаквих сила или мађија на које се ти позиваш. Пљујеш на Хр жртву, и то безобразно, јер мислиш да је то тек неки детаљчић. Јер ти сада, нечовеку, велиш да нас је он могао спасити и без своје жртве! Јер ако велиш да су се апостоли причестили, онда су се спасили овом твојом перверзном силом коју проповедаш. Не постоји сила жртве без актуализиоване жртве. Негираш апостолима да су се причестили, као што и нама негираш спасење. Јер је и теби све само комеморација.   

Noop. :0201wink:

Kada kazem silom, mislim, na Hristovu bozansku silu kojom cini hleb i vino, svojim istinskim Telom i Krvlju .

Jer, i On sam pre davanja pricesca, zablagodari i blagoslovi hleb i vino i zahvali Bogu i onda se apostoli pricestise. Zasto je trebala hvala i blagoslovi ?  Zasto treba osvecenje i sila sv. Duha kod ( osvecenja ) hleba i vina, kod nase evharistije ? 

Pomalo ( u nedostatku argumenta ) pricas napamet i optuzujes sve na forumu, koji se ne slazu sa tobom, ...za razne nepostojece stvari. Nije to bas lepo i nimalo hriscanski, pravo da ti kazem.

Ali, kako hoces, cini....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

време није апстракција, време постоји, јер је стоврено. ти би да га као негираш у творевини, а не можеш без њега да мислиш ни о вечности. мислим, смешно.

Ja ga ne negiram ja kažem šta vreme jeste-promena.Promena položaja nebeskih tela,promena na našim telima uzmi šta god oćeš ne možeš da negiraš ono što sam ja nazvao ,,vremenom,,.Međutim ti vidiš to,osećaš i tebi koa i meni kao čoveku je potrebno vreme i onda ga učitavaš u posmatranje tih promena ne bi li merio njihovu brzinu pa onda uvodiš dane,mesece,godine....što su čista apstrakcije a ono što je realno su promene u sada....sve se dešava uvek i isključivo sada prošlost i budćnost postoje samo u lobanji.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Ali Kratos je postavio kontrapitanje. Zašto ne daš na to odgovor? Po vama je sve zapravo predstava jer je sve već svršeno.

Begaju od toga ko od pitanj da li je ljudska priroda u Hristu stvorena....jer ako je stvorena nije večna...jer je samo Bog večan al koprcaju se i dalje,skreću priču,izvrću sve živo i neživo al Đura strpljiv čovek živi bili pa videli...:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pošto ja verujem Pavlu da je kroz Isusa Hrista sve stvoreno, tako je stvoren i djavdjav i prvosveštenici i juda koji ga izdade i stari adam i eva koji zapadoše u smrt, dakle Hristova Žrtva i vaskrsenje je moralo biti atemporalnog karaktera.

A da bi bila atemporalnog karaktera morala je jer je taj Isus Hristos kroz koga je sve stvoreno morao sa svakim stvorenjem da ima odnos.

Djavdjav pita Isusa Hrista da li je On Sin Božji, kako je moguće da ga to pita a da pre toga nije imao odnos sa Njim i kroz stvaranje. Na osnovu glasina?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Pokazuje se da sve te sitne zabludice mogu kulminirati u jednu divlju ideju poput verovanja da smo već spašeni u eshatonu. :)

Mjock Hristos je doneo samo ideju o spasenju. Kažem ja pročišćen komunizam.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече

смрт није последица палог стања. смрт је иманентна творевини, јер творевина је створена из ничег, и зато тежи да се врати у то ништа из ког је призвана у реалност. зато је Христос морао  да умре да би својом смрћу смрт уништио и тако творевину привео у вечност.

Znaci, Trojica stvorila smrtnu prirodu,..da , bi Hristos dosao i ponistio smrt, .. gde je u  stvaranju( smrti ) i sam ( Hristos ) ucestvovao...:0426_feel:

Tako ispada .

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Znaci, Trojica stvorila smrtnu prirodu,..da , bi Hristos dosao i ponistio smrt, .. gde je u  stvaranju( smrti ) i sam ( Hristos ) ucestvovao...:0426_feel:

Tako ispada .

Priroda tvorevine je smrtna zato se ona Obožuje preko Isusa Hrista.

Imaš i druge forume koji nisu pravoslavni pa razgovaraj o besmrtnoj tvorevini.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

у вечности све већ јесте. јер да није, онда вечност не би била вечност, него би била време.

Vec smo pricali o tome, ... to je za Boga, sve poznato, kao sadasnjost, ...ne i za nas.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

A pošto se ovde kritikuje izraz pre pstanja sveta  evo šta kaže sam Gospod:

Oče! Hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gde sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao; jer si imao ljubav k meni pre postanja sveta.

eto i on kao atemporalni Svevišnji Tvorac govori o pre postanja sveta a ovde se kritikuje kad ja običan smrtnik to kažem kao besmislica....:))

Vi biste i Hrista kritikovali i objašnjavali mu da pojma nema i da ne postoji pre postanja sveta....:smeh1:

Задивљујућа је твоја нечовечност, по Бокситовој дефиницији. Овде, ако га узмеш као ИсХс реалног у телу, он ти вели да је пре постања света. Што сада једеш меса овнујског, и негираш да је Ис предпостојећи свету? 

Читај, нечовеку, Јн 17 шта вели: 3. А ово је вјечни живот да познају тебе једнога истинитога Бога и кога си послао Исуса Христа. 4. Ја те прославих на земљи; дјело сврших које си ми дао да извршим. 5. И сада прослави ти мене, Оче, у тебе самога, славом коју имадох у тебе прије него свијет постаде. 6. Објавих име твоје људима које си ми дао од свијета; твоји бијаху па си их мени дао, и твоју су ријеч одржали. 7. Сад разумјеше да је све што си ми дао од тебе. 8. Јер ријечи које си ми дао, дао сам њима: и они примише, и познаше заиста да од тебе изиђох, и вјероваше да ме ти посла. 9. Ја се за њих молим, не молим се за свијет, него за оне које си ми дао, јер су твоји. 10. И све моје твоје је, и твоје моје; и прославио сам се у њима. 11. И више нисам у свијету, а они су у свијету, и ја долазим теби. Оче свети, сачувај их у име твоје, оне које си ми дао, да буду једно као ми. 12. Док бијах с њима у свијету, ја их чувах у име твоје; оне које си ми дао сачувах; и нико од њих не погибе осим сина погибли, да се испуни Писмо. 14. Ја сам им дао ријеч твоју: и свијет их омрзну, јер нису од свијета, као ни ја што нисам од свијета. 15. Не молим да их узмеш са свијета, него да их сачуваш од злога. 16. Од свијета нису, као ни ја што нисам од свијета. 22. И славу коју си ми дао ја сам дао њима, да буду једно као што смо ми једно. 23. Ја у њима и ти у мени, да буду усавршени у једно, и да позна свијет да си ме ти послао и да љубиш њих као што мене љубиш. 24. Оче, хоћу да и они које си ми дао буду са мном гдје сам ја, да гледају славу моју коју си ми дао, јер си ме љубио прије постања свијета. 25. Оче праведни, свијет тебе не позна, а ја те познах, и ови познаше да си ме ти послао. 26. И ја им објавих име твоје и објавићу: да љубав којом ме љубиш у њима буде, и ја у њима.

Како може, нечовеку, да има славу, пре него што ју је добио? Прославио се у нама. Како каже да више није у свету? Одлепршао на небо? Пре страдања вели да је атемпоралан. И испада да нас мрзите што вам кажемо да смо атемпорални као и Христос. Нисмо од света зато што смо безвремени, као што је и Ис безвремен. А та слава је јединство које Отац и Син имају безвремено.   

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Priroda tvorevine je smrtna zato se ona Obožuje preko Isusa Hrista.

Imaš i druge forume koji nisu pravoslavni pa razgovaraj o besmrtnoj tvorevini.

Govorimo o smrti u tvorevini, odakle je i kako je nastala truleznost i smrt.

Ili, drugacije receno, ako je Bog  stvorio prirodu i coveka, i ako je automatski postojala i smrt, onda je i Bog uzrok smrti, jer, sve sto je postalo , nije postalo bez Njegovog ucesca, ....jer, se stvara iz nicega.

I, onda, Hristos dolazi da ukine smrt, koju je i stvarao. Nije nimalo logicno.

Onda su upitne prvobitne namere Bozije za coveka, ako je postojala smrt , od pocetka.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

ако га узмеш као ИсХс реалног у телу, он ти вели да је пре постања света. Што сада једеш меса овнујског, и негираш да је Ис предпостојећи свету? 

Kažete da je čovečanska priroda predpostojeća svetu. Tvrdimo da je to žešća zabluda.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...