Isusovo magare Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Pontifex Emeritus рече не знам.. мени се допада ово што је Волим_Сина_Божјег написао- да је Отац (Духом Светим) све време био уз Исуса, да га је подучавао, васпитавао и подизао. јер ако је био уз пророке, зар да не буде уз Сина Јединородног? Slično kao majka koja odgaja svoje dijete.Kad dijete spoznaje da ga majka poducava,odgaja i voli..?Postepeno. Zoran Đurović, Pontifex Emeritus, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече не знам.. мени се допада ово што је Волим_Сина_Божјег написао- да је Отац (Духом Светим) све време био уз Исуса, да га је подучавао, васпитавао и подизао. јер ако је био уз пророке, зар да не буде уз Сина Јединородног? A da li je bio svestan prisutsva svoga pravog Oca od malena ili se postepeno osvešćivao u tom pogledu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 I šta kažeš ti @Pontifex Emeritus na to da Isus Hristos,znači ovaploćena(očovečena) Reč Božija preegzistira svetu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Po onome kako se pokazuje na pravoslavnim ikonama, Bogomladenac kao da je bio svestan ko je i šta je. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Po onome kako se pokazuje na pravoslavnim ikonama, Bogomladenac kao da je bio svestan ko je i šta je. Na šta misliš? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Pontifex Emeritus рече постоји свесни и несвесни део наше психе. свест је разум, а дете није разумно. у том смислу, ни новорођени Исус није могао бити свестан било чега, па ни Оца. али га је неким другим нивоима осећао и радовао му се. као то се радовао и својом Мајци. Da ali Kod Isusa pored tog svesnog i nesvesnog dela naše psihe koju prima na sebe ovaploćenjem postoji i Ipostas Sina Božijeg a nemoguće je da ona bude nesvesna Boga Oca,ipak je taj odnos Oca i Sina na večnom planu nepromenljiv ili onda uvodimo neku promenu u Svetoj Trojici. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 14 минута, Кратос рече Na šta misliš? Kako Mali blagosilja. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Da ali Kod Isusa pored tog svesnog i nesvesnog dela naše psihe koju prima na sebe ovaploćenjem postoji i Ipostas Sina Božijeg a nemoguće je da ona bude nesvesna Boga Oca,ipak je taj odnos Oca i Sina na večnom planu nepromenljiv ili onda uvodimo neku promenu u Svetoj Trojici. добро, али ако је апсолутно свестан своје божанске природе, зашто моли Оца да га мимоиђе чаша? Zoran Đurović and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Опет исто. Мислим да смо ову тему већ обрадили. Него @Pontifex Emeritus кад ће нова сезона Младог папе? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Снежана рече добро, али ако је апсолутно свестан своје божанске природе, зашто моли Оца да га мимоиђе чаша? Zato što pored Božanske sada postoji i ljudska priroda koju Ipostas pušta da se ispoljava svojom voljom(prirodom) a jedno od odlika te prirode je i strah od smrti.Vi kao da zaboravljate da postoje dve volje u Hristu. Milan Nikolic, Pontifex Emeritus and Снежана је реаговао/ла на ово 2 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 7 минута, Кратос рече sada postoji i ljudska priroda koju Ipostas pušta da se ispoljava svojom voljom(prirodom) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Reče čovek za volju. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 To je staro pitanje da li je Bog umro na krstu. Naravno da jeste, u Ličnosti Isusa Hrista koji je uzeo čovečansku prirodu. Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече da li je Bog umro na krstu. Naravno da jeste, u Ličnosti Isusa Hrista koji je uzeo čovečansku prirodu. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Sablažnjeni. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука