Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Благовесник рече

Medjutim, u svetlu Njegove kenoze sve je mnogo jasnije.

Можемо сви да се поштено искакимо, ако нас црева оптерећују, али ти треба да објасниш на јасном српском шта мислиш. Ово ми делују као булажњења неког ко се напио. Дај неке јасне ставове. 

Да и ја будем јаснији. Велиш, он се оваплоћењем изгубио. То значи да се променио. Али наша вера не дозвољава да се Син променио. - Мислим да не разумеш управо то о чему говориш, кеносис и сједињење природа. Ређаш речи бесмислено, као да су написане свака за себе на комадићима хартије и онда у тунелу неки ветар их витла. Па кад се ветар смири, шта остане. То се не чита.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Pre svega, pristojnost u razgovoru, brate i oce. Ne shvatam kako ne razumes? Ko kaze da se Sin promenio? Nije se promenio. Njegova bozanska priroda je ostala... Bog (Logos) je umro na krstu. On je smiren, i SLOBODAN, zato to ne treba da cudi. Medjutim, to umiranje je zapoceo samim tim sto je pristao i ovaplotio se. Ovaplocenjem, to ces priznati, "IZGUBIO ili zrtvovao, ostavio" bozansku slavu. Na primer, SVEST, nakratko, barem dok je bio beba, to si i sam vise-manje priznao.  Medjutim, nije samo to... No, On nije izgubio u smislu da je sve to nestalo,   jer je to sve ostalo nepromenjeno u svojstvima Njegove bozanske prirode. 

• Свиђа ми се 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Благовесник рече

Nije se promenio. Njegova bozanska priroda je ostala... Bog (Logos) je umro na krst.

Bog umro?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Благовесник рече

Bog (Logos) je umro, da, preko svoje ljudske prirode tj. Svojom ljudskom prirodom. 

Mislim, verujemo tako, naravno, ako smo hriscani...

• Свиђа ми се 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 6 минута, Благовесник рече

Pre svega, pristojnost u ragovoru, brate i oce. Ne shvatam kako ne razumes? Ko kaze da se Sin promenio? Nije se promenio. Njegova bozanska priroda je ostala... Bog (Logos) je umro na krst. On je smiren, i SLOBODAN, zato to ne treba da cudi. Medjurim, to umiranje je zapoceo samim tim sto je pristao i ovaplotio se. Ovaplocenjem, je to ces priznati, "IZGUBIO" svest (barem dok je bio beba, to si i sam vise-manje priznao).  Medjutim, nista On nije izgubio jer je to sve ostalo nepromenjeno u svojstvima Njegove bozanske prirode. 

Бог не може да умре, Он је Живот!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Ajmo ponoviti zajedno:

Bog je za nas umro na križu.

Umro je Bogočovek.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Ja kažem umro čovjek a ti umro homosapiens.:bu:

Ne,ti si reko da je umro Bog. Piše plahata gore....:nene:

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 6 часа, Кратос рече

Nema,Ipostas ima isključivo božansku prirodu dok je ljudska postala pričasnik božanske tako što ih Ipostas drži u neslivenoj i nerazlučnoj zajednici.

Ово је живот по Духу Светом, где смо причасници и усиновљена деца Божија, што приказах у "честитци" Бокију :-) а на много места у СЗ је приказана оваква послушност људи Божјих које Сам Христос зва, а ипак нико од Светих није Исус Христос, Син Бога Живога Кога Отац из Вечности Рађа у Заједници Светога Духа, Који од Оца Исходи, може се рећи "и преко Сина" , никако кроз Сина!

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 19 минута, kopitar рече

Ajmo ponoviti zajedno:

Bog je za nas umro na križu.

Силази у небиће, да би све наново створио, јер кроз Сина Отац Све створи, а Отац га рађа из вечности!
"Јер Ко је видео Мене, видео је Оца Мог Који је на Небесима!"

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Гајић рече

Ово је живот по Духу Светом, где смо причасници и усиновљена деца Божија, што приказах у "честитци" Бокију :-) а на много места у СЗ је приказана оваква послушност људи Божјих које Сам Христос зва, а ипак нико од Светих није Исус Христос, Син Бога Живога Кога Отац из Вечности Рађа у Заједници Светога Духа, Који од Оца Исходи, може се рећи "и преко Сина" , никако кроз Сина!

Zašto ne i kroz sina ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...