Zoran Đurović Написано Октобар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 16 минута, Milan Nikolic рече Da bismo razumeli istinski pojam neispitivosti suštine Božije, Grigorije ukazuje na devstvenost kao vezu i srodnost između prirode ljudske i Boga. Онда си осуђен да ништа нећеш знати о тој суштини нити ћеш му бити сродан по природи јер си ти, као и Григорије, имао скотске односе ("скотски" је термин који се налази код неких у нашој литератури; означава сексуални однос). Зато, олади! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 @Zoran Đurović Ne treba znati ništa drugo o suštini Božijoj osim istinskog pojma njene neispitivosti. Grigorije Niski je ukazao na taj pojam kao srodnost i vezu između prirode ljudske i Boga, a to je devstvenost. Kakav god da smo život vodili, mi možemo postati devstvenici. To je naše ,,podražavanje'' Božanske prirode. Nije istovetno sa njom, zbog ontološke razlike stvorenog i nestvorenog. Nije vam problem da relativizujete devstvenost. Nije vam neophodno da bilo ko bude devstven. Uveli biste seksualnost u eshaton kako ste ranije tvrdili. Jednostavno, vi ne znate o čemu pričate. Prilazite problemima spolja, ogoljenim intelektom. Vodite se verom da ste već spašeni u eshatonu. Jaka je vaša vera da ste već u eshatonu spašeni. Nego, da li o tome zna vaš duhovnik? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 10 минута, Milan Nikolic рече Kakav god da smo život vodili, mi možemo postati devstvenici. И овде те Нисенац побија: Сада ми је жао, јер после секса нема кајања. Само као жедан са ивице кањона могу да гледам у реку која тече. - Парафразирао сам. Дакле, булазниш као и обично. Ти си се сексом испрљао, како ти то није јасно? Знаш и сам да је секс одвратна и гадна ствар, и да никако не можеш да се од те прљавштине опереш. Зашто покушаваш? Само себи правиш психичке проблеме... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Октобар 31, 2017 Гости Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 [mention=14509]Zoran Đurović[/mention] Ne treba znati ništa drugo o suštini Božijoj osim istinskog pojma njene neispitivosti. Grigorije Niski je ukazao na taj pojam kao srodnost i vezu između prirode ljudske i Boga, a to je devstvenost. Kakav god da smo život vodili, mi možemo postati devstvenici. To je naše ,,podražavanje'' Božanske prirode. Nije istovetno sa njom, zbog ontološke razlike stvorenog i nestvorenog. Nije vam problem da relativizujete devstvenost. Nije vam neophodno da bilo ko bude devstven. Uveli biste seksualnost u eshaton kako ste ranije tvrdili. Jednostavno, vi ne znate o čemu pričate. Prilazite problemima spolja, ogoljenim intelektom. Vodite se verom da ste već spašeni u eshatonu. Jaka je vaša vera da ste već u eshatonu spašeni. Nego, da li o tome zna vaš duhovnik? Милане! Читајући Вас, простак се заиста исплаках од жалости :-(Пустите тај легион да иде и верујте да се Христос заиста у телу десио и да је ту :-) Па сва природа слави Духа Светог Њиме Самим :-) Ми смо само Љубљени причасници Божје Љубави :-) Па човече куда си то кренуо, али куда, зар је могуће да не видите колико своје стање пројектујете у ближњег :-(Бог Вам добро дао и опомените се сваке Аввине речи што пре, то боље!!!Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 1 сат, Isusovo magare рече Ako tako nastavite ovako cete izgledati u Vjecnosti. Немој да падаш у искушење и мислиш да је ово свађа. Зар не видиш да имамо ту члана који дође као ДиЏеј на забави он пуста поуке од којих се сви ваљају по форуму. Zoran Đurović and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 1 hour ago, Vedran рече Немој да падаш у искушење и мислиш да је ово свађа. Зар не видиш да имамо ту члана који дође као ДиЏеј на забави он пуста поуке од којих се сви ваљају по форуму. Tesko je to sad odlucit od cijih pouka bi se moglo valjati po podu..prekratko sam ovdje na forumu ali smatram da se mudar covjek ne bi trebao tako olako valjati po podu od smijeha.. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 “Браћо, ако умријесте са Христом за стихије свијета, зашто се држите прописа као да живите у свијету? Не додирни, не окуси, не опипај!По заповијестима и наукама људским; а то све пропада употребом. Ово је само на изглед мудрост у самовољном служењу и понизности и мучењу тијела, а није од неког значаја за задовољење тијела. Ако сте, дакле, васкрсли са Христом, тражите оно што је горе гдје Христос сједи с десне стране Бога. Мислите о ономе што је горе, а не што је на земљи. Јер умријесте и ваш је живот сакривен са Христом у Богу”. (Кол 2, 20-3, 3) Isusovo magare, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 36 минута, Isusovo magare рече Tesko je to sad odlucit od cijih pouka bi se moglo valjati po podu..prekratko sam ovdje na forumu ali smatram da se mudar covjek ne bi trebao tako olako valjati po podu od smijeha.. Imaš one smešne video klipove gde ljudi čine nemoguće stvari jer su ubeđeni da ih mogu. Smeješ li se? Isusovo magare, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече И овде те Нисенац побија: Сада ми је жао, јер после секса нема кајања. Само као жедан са ивице кањона могу да гледам у реку која тече. - Парафразирао сам. Дакле, булазниш као и обично. Ти си се сексом испрљао, како ти то није јасно? Знаш и сам да је секс одвратна и гадна ствар, и да никако не можеш да се од те прљавштине опереш. Зашто покушаваш? Само себи правиш психичке проблеме... Ovaj Zoran je izgleda dosta zeznut lik..? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 @Zoran Đurović Bog će nas očistiti, a treba se truditi koliko možemo. Seksualnost nije nečista, ali ima svoj domostroj kada će se ukinuti. Bitno je da znamo koji je pojam neispitivosti Božije suštine. Kao što ne možemo ispitivati devstvenost, tako ne možemo ni suštinu Božiju. Neko će skretati pažnju na biologiju i medicinu, ali ovde nije reč o tome. Govorimo sa aspekta duhovnosti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 I muško i žensko stvori ih. O bože očisti dušu stvaranja svog i odstrani evu i ostavi adama da prebiva devstveno u tišini tvoje suštine. Zoran Đurović, Благовесник and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Kako mi je crna misao da je seksualnost posledica pada, prosto ne mogu da vam dočaram. Zoran Đurović and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 16 минута, Isusovo magare рече Ovaj Zoran je izgleda dosta zeznut lik..? И ниси свесна колико... Ведран*, Isusovo magare and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 3 часа, Milan Nikolic рече Ne treba znati ništa drugo o suštini Božijoj osim istinskog pojma njene neispitivosti. Grigorije Niski je ukazao na taj pojam kao srodnost i vezu između prirode ljudske i Boga, a to je devstvenost. Kakav god da smo život vodili, mi možemo postati devstvenici. To je naše ,,podražavanje'' Božanske prirode. Nije istovetno sa njom, zbog ontološke razlike stvorenog i nestvorenog. По мени Григорије повлачи јасну паралелу која је мање-више иста код свих отаца. Богопознање происходи из боговиђења а боговиђење из просветљења до кога се долази очишћењем тј. подвигом. Једноставније речено познање Бога и светост су неодвојиви, те стога дубина сагледања Бога зависи од светости живота. Уколико желите да претекнете и надопуните учење отаца износећи нове ставове или откривења првенствено би требали уколико је то могуће да их претекнете у светости живота као извору разума и мудрости духовне, што се мени лично чини немогућим. Volim_Sina_Bozjeg, Жика, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Павле, апостол Исуса Христа по вољи Божијој, светима који су у Ефесу, и вјернима у Христу Исусу; Благодат вам и мир од Бога Оца нашега и Господа Исуса Христа. Благословен Бог и Отац Господа нашега Исуса Христа, који нас је благословио у Христу сваким благословом духовним на иебесима, Као што нас и изабра у Њему прије постања свијета да будемо свети и непорочни пред Њим, у љубави, Предодредивши нас себи на усиновљење кроз Исуса Христа, по благонаклоности воље своје, На похвалу славе благодати своје, којом нас облагодати у Љубљеноме, У коме имамо избављење крвљу његовом, опроштење гријехова по богатству благодати његове, Коју је преумножио у нама у свакој мудрости и разборитости, Обзнанивши нам тајну воље своје, по благовољењу својему које унапријед одреди у Њему, За остварење пуноће времена, да се све састави у Христу, оно што је на небу и што је на земљи, у Њему, У коме и постасмо насљедници унапријед одређени према намјери Онога који све чини по савјету воље своје, Да будемо на похвалу славе његове, ми који смо се унапријед надали у Христа, Podebljano je ne kad, nego u Kome. У којему и ви, чувши ријеч истине, јеванђеље спасења вашега, и повјеровавши у Њега, бисте запечаћени обећаним Духом Светим, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука