Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 22 минута, александар живаљев рече па стално "ничу" неке нове "парадигме" у богословљу. Па када причаш о богословској Тројици онда мораш имати начин да парадигматски категоризујеш Њену усијску иманентну и икономијску перихорезу и изливање. Zoran Đurović, Тања1 and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Управо сада, Матусал рече А шта ако се родиш без једне ноге или изгубиш део тела, шта си онда? А да знаш и да друга жива бића имају тело. Pa, sta je stolica , bez jedne noge ? Nesto drugo ? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 @Zoran ĐurovićJaka je vera vaša da ste u eshatonu spašeni. Da li vaš duhovnik zna za to? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 14 минута, Vedran рече Ко је дао ту дефиницију? пре 5 минута, Bokisd рече prednacrt je sustina stvaranja. ИТД. Бла бла бла Ведран: Ајме мајко Тања1, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Добро. И шта је то целокупна наша човечанска природа. Који је то основни модел или образац који морамо испунити да би били дефинисани као људи. Шта је то у Христовој природи опште за све људе? Sama priroda je opšta. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 17 минута, Матусал рече Једино што бих могао да констатујем да онпо васкрсењу показује другачије особине људске природе и она би се могла и назвати свеопштом, она се и вазнела са десне стране Оца, али ту већ говоримо о есхатолошком телу Христовом. Pa, vaskrslo je telo Hristovo, naravno da, sad, ima i drugacije osobine. Matusal, Vasksenje se dogodilo, Hrist je pobedio smrt. I, nije , covece bozji, sveopsta, u smislu ipostasi , ne POSTOJI u Hristu, druga ipostas , ( drugih ljudi ) , osim Njegove sopstvene Ipostasi. Sveopsta je u smislu, zajednicke prirode za sve ljude, u telu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 8 минута, Vedran рече ИТД. Бла бла бла Ведран: Ајме мајко Ali, sta hoces da ti kazem ? Evo, kazi ti, kako smo definisani ? Ja kazem, po prednacrtu i slici i po logosima stvari ( ovo sto Milan stalno pominje ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, sta hoces da ti kazem ? Evo, kazi ti, kako smo definisani ? Ja kazem, po prenacrtu i po slici i po logosima stvari ( ovo sto Milan stalno pominje ). Заборави. Не вреди. Ти се више ни не сећаш шта сам те питао. Тања1 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Pa, vaskrslo je telo Hristovo, naravno da, sad, ima i drugacije osobine. Matusal, Vasksenje se dogodilo, Hrist je pobedio smrt. I, nije , covece bozji, sveopsta, u smislu ipostasi , ne POSTOJI u Hristu, druga ipostas , ( drugih ljudi ) , osim Njegove sopstvene Ipostasi. Sveopsta je u smislu, zajednicke prirode za sve ljude, u telu. Концепција од Дамаскина коју си поставио неминовно наводи на то да је Христос праобраз и нацрт човека и само тако може садржати у себи целокупну људску природу. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 10 минута, Vedran рече Заборави. Не вреди. Ти се више ни не сећаш шта сам те питао. Znam, vrlo dobro, sta potenciras. Kako se kaze, centar je Hristovo Ovaplocenje. To je taj, prednacrt, pre vremena i postanka svega. Ili, kako kaze Kavasila, On je Praobraz, svega sto ce biti. Vidis, Vedrane, slicno je, prednacrt i praobraz. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 10 минута, Bokisd рече Znam, vrlo dobro, sta potenciras. Kako se kaze, centar je Hristovo Ovaplocenje. To je taj, prednacrt, pre vremena i postanka svega. Ili, kako kaze Kavasila, On je Praobraz, svega sto ce biti. ( u Logosu ). Vidis, Vedrane, slicno je, prednacrt i praobraz. itd. Ја знам да ти мислиш да ДОБРО знаш, јер су ове ствари за тебе Али веруј ми да појма немаш, шта ја потенцирам, јер апсолутно ништа не потенцирам. Питао сам те једноставну ствар, а ти увек тражиш скривене мотиве. Тако си малопре Матусалу читао душу. Али рекох ти заборави. Питао сам те једноставно питање, о једноставној ствари, по коме ти је та дефиниција човека, јер ме је интересовало, а онда смо разменили колико сад порука (?) да ти објасним своје питање, које за сваког разумног не потребује објашњење, да би ти сад дошао до оваплођења, Кавасиле, Логоса итд, итд. П.С. Сад ћеш опет рећи да те лично нападам Матусал, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 5 минута, Матусал рече Концепција од Дамаскина коју си поставио неминовно наводи на то да је Христос праобраз и нацрт човека и само тако може садржати у себи целокупну људску природу. Ali , samo u umu i volji Bozijoj. Praobraz, pre vremena. Zar, pojam samih reci, ne ukazuje na prirodu stvari ? Kazes, nacrt. Arhiktekta radi nacrt, nije jos realizovano, tek treba. A, ovamo, imas situaciju, nema vremena i prostora, jos nista ne postoji i imas nacrt, u umu i volji Bozijoj. Ili, konkretno, kroz Logos, sve postaje logosno i smisleno. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 5 минута, Vedran рече Ја знам да ти мислиш да ДОБРО знаш, јер су ове ствари за тебе Али веруј ми да појма немаш, шта ја потенцирам, јер апсолутно ништа не потенцирам. Питао сам те једноставну ствар, а ти увек тражиш скривене мотиве. Тако си малопре Матусалу читао душу. Али рекох ти заборави. Питао сам те једноставно питање, о једноставној ствари, по коме ти је та дефиниција човека, јер ме је интересовало, а онда смо разменили колико сад порука (?) да ти објасним своје питање, које за сваког разумног не потребује објашњење, да би ти сад дошао до оваплођења, Кавасиле, Логоса итд, итд. П.С. Сад ћеш рећи да те лично нападам Necu, sasvim okey odgovor. Ja sam shvatio tako tvoje pitanje. Na osnovu svih diskusija na ovu temu. Eto, Matusal me upravo pita, tako kako sam ja razumeo , da me ti pitas ( iako, kako sam kazes, i nisi pitao u tom smislu ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ja sam shvatio tako tvoje pitanje. Na osnovu svih diskusija na ovu temu. Eto, Matusal me upravo pita, tako kako sam ja razumeo , da me ti pitas ( iako, kako sam kazes, i nisi pitao u tom smislu ). Ово ме уводи у транс. Тања1, Volim_Sina_Bozjeg, Bokisd and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Управо сада, Vedran рече Ово ме уводи у транс. Sta da ti kazem, ... kontekst.... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука