Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Muramasa рече

Za generaciju koja je par godina mlađa od moje se procenjuje da će biti najkonzervativnija od WW2, u Americi.

To je verovatno tacno a i moj utisak je slican.

Progresivnost i dekadencija se smenjuju u intervalima... na primer, period nakon hladnog rata predstavlja iskorak iz mracnog tradicionalzima  u licne slobode i duh istrazivanja te je jedan od najprogresivnijih perioda novije civilizacije... naravno, tome mora da dodje kraj cemu smo upravo svedoci. Slobodarski duh, ljudske slobode, prava i otvorenost uma se potiskuju i prave mesto tradicionalizmu, konzervativnosti. Strah postaje lagano vodilja a ljudi postaju sve neprijateljskiji jedni prema drugima.

Novi veliki rat nije toliko neverovatan, zapravo, mislim da prirodno sledi kao nastavak te dekadencije i retrogradnosti koju tradicionalziam nosi sa sobom. 

Evo i sami vidimo situaciju na svetskom nivou... ponovo se zvecka nuklearkama, ponovo ameri i rusi prave sranja, ponovo se ubija kultura (javno spaljivanje knjiga npr je odmah iza ugla, narocito sto su forumski egonacisti vec najavljivali opravdanost takvih desavanja).

Sve  u svemu, mislim da si u pravu. Konzervativizam polako osvaja covecanstvo i kao rezultat imamo vrlo, vrlo tmurnu buducnost u ovom trenutku.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

Na šta ovaj forum liči trenutno...

Samo da obavestim da ne nameravam da se zadržavam još dugo, kao i mnogi drugi ljudi.

Ja bih naj voleo da vratimo nishizavu!!! 

Ne znam sto je otiso, ali misim da je pravo vreme da se vrati! :D

A da, sto se tebe tice, jbg, sto se mora nije tesko...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Muramasa рече

Taj silovatelj i tlačitelj je sam raspisao izbore i povukao se kad je izgubio.

Nešto se ne sećam da je i jedan socijalista u našoj blizini tako postupio. Pogotovo Sloba i Čaušesku.

Али није.

То се пале ликови који везе са историјом немају.

Права прича је била да је побегао јер су га одједном притисли и у Чилеу и са стране јер је превазишао сваку меру злочина. Силоватељ и диктатор и говно које је морало да побегне из сопствене земље да га не би линчовали, а после је ишао од земље до земље да га не би изручили да му суде у Чилеу.

И данас се на њега пале пајсери који везе са било чим немају.

Исто ко левичари који се ложе на Че Гевару, нема разлике.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

А о чему да се разговара са овим удружењем АС? О “логичким” грешкама? Вулгарном сцијентизму?

A o čemu da se razgovara sa ovom SPC? O eshatološkim telima? O blagodetnom ogmju?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Игром случаја сам прочитала две објаве Драгићевића поводом трибине на ПБФ-у. На јавној (можда у одељку "event" на fb-у) страни је написао да му је драго што је гостовао и тако те неке похвале, а после се у групи АС правдао осталима - парафразирам - "не знам зашто ми се замера да нисам био довољно жустар, па јесте ли ви свесни шта сам ја изјавивао о богу и то тамо, код њих?" да би завршио са тиме да му је саговорник лажовчина. У суштини, желим рећи да ни та група није фунционисала како треба, ако су га нападали тако. Ако нема пријатељског приступа члановима, а има израбљивања и ниподаштавања - онда је и боље да се распадне. Њега ми је жао што је двоструко изгубио своју слободу: јавно није смео да каже отворено шта мисли, и друго, морао је да се некоме правда. Губитак слободе заправо јесте одлика ид(е)ологије и доказ ропства.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Svaka organizacija zasnovna na  anti nečemu osuđena je na propast.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, VaSa110 рече

A o čemu da se razgovara sa ovom SPC? O eshatološkim telima? O blagodetnom ogmju?

Ima ono, kada se kaze,... ' ima toga mnogo drugoga sto ucini Isus, da kada bi se zapisalo, ni u sami svet, mislim, ne bi mogle stati napisane knjige'...

Veruj mi, ima se sa verom,... mnogo toga razgovarati i pricati. :945729:

Подели на овим сајтовима

Мурамаса, алајв енд кикинг...

По стопедес`трећи пут се вратио после заклињања да више никад неће сврнути на Поуке...

Пази кад си и мене вратио да нешто овде откуцам.

Ај` пошто сам ван догађања, реци чики шта те овог пута натерало на камбек - кад смо били најтврђе убеђивани да је твоје задње "збогом" дефинитивно?!? 

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Аурор рече

Moram te razočaram: mislim da javni izlivi homoseksualnih nežnosti treba da budu zabranjeni.

Inače niko neće zalaziti u nečiju privatnost, niti da se neko ubija ili maltretira, God forbid.

Као што је Путин урадио у Русији, забранити промоцију хомосексуализма. Ако само забранимо јавне изливе њежноти, плашим се да ће њих ускоро бити све више...тако да ће хетеросексуалци бити мањина, а онда је касно за забрану.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Аурор рече

Na šta ovaj forum liči trenutno...

Samo da obavestim da ne nameravam da se zadržavam još dugo, kao i mnogi drugi ljudi.

Nemoj molim te... odoše mi kreacionisti... sad još i ti da odeš... :cmizdrenje:

• Хахаха 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Muramasa рече

Meni se lično gadi, ali nikada svoj subjektivan osećaj ne bih nametao drugima kroz državu i zakon.

Da, subjektivno vidjenje je dosta zaludna stvar. Ti si u neku ruku expert za daleki Istok. :) 

No, ovo baš daleki Istok nije vec valjda srednji a demonstruje i ilustruje odlično tu "zaludnost".

Princess Qajar was considered the ultimate symbol of beauty in Persia during the early 1900s.

So much in fact that a total of 13 young men killed themselves because she rejected their love.

Izvor: http://tinyurl.com/y9vtutb4

22089792_833085200202696_688136209795216

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Muramasa рече

i divljenje nekim korisnim aspektima hrišćanstva u Zapadnoj civilizaciji

чему се то дивиш у хришћанству?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Muramasa рече

Drmanje kaveza salonskim levičarima

Kavez definitivno drmas... iznutra... :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...