Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Кратос рече

Da si čitao ili bar pokušao da pročitaš celo Misionarsko pismo vido bi lepo šta kaže vladika za dušu al ne,ti si čito neke skripte sa PBF i popio si svu eshatološku pamet.12:smeha::))

Citirao si ti da ja sam ti dao odgovor ali si ti otišao u osamu da propustiš nekoliko stranica i onda da se napraviš pametan izbegavajući upravo vladiku i moj odgovor gde sam te lepo pohvalio što si nam citirao delo gde vladika veli kako na krstu umire i telo i duša iako ona ne može biti posečena mačem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Citirao si ti da ja sam ti dao odgovor ali si ti otišao u osamu da propustiš nekoliko stranica i onda da se napraviš pametan izbegavajući upravo vladiku i moj odgovor gde sam te lepo pohvalio što si nam citirao delo gde vladika veli kako na krstu umire i telo i duša iako ona ne može biti posečena mačem.

Nigde ne kaže da umire duša.ne blamiraj uzmi lepo pročitaj celo pismo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Лепо ти кажем да не разумеш, али ти стално би да обнављаш годину...

Ир Лионски каже да је Адам створен према Ис телу. 

Апелативи Логоса нису Ис Хр, него обрнуто. У Јн се само наглашава агенс, ништа друго. Јер онда узми и поцепај Јн текст где вели да је Син Човечији на небу. 

Malo kasnije cu postaviti jedan teskt od Zlatoustog, u vezi tumacenja Jovan 1, 3.

Moze da bude stvoren  (Adama), ali, zato sto postoji prednacrt, ono, sve sto je stvoreno, je vec u umu Bozijem, ili, ono kako se kaze, Savet Boziji pre vremena i stvaranja sveta.

Ali, sve jasno pise u prvim stihovima Jovana. Logos postade telo. Otac stvara kroz Logosa, pre vremena, pre nego sto je ( Logos ) postao telo. Jasno postavljen vremenski sled dogadjaja.

U vezi Sina Covecijeg na nebu, nece valdja Jovan on samom sebi protivreciti ? Ako je poceo jevadjjelje sa Logosom kroz koji Otac sve stvara ? Sigurno postoji kotnekst i smisao tog citata. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Међутим, вечни Син Божији зато се и ваплотио као човек, да би као човек телом и душом могао у даном тренутку пострадати за људе и умрети за људе.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

А да се ти мало опустиш и дрмнеш једно пиво? - На игноре те стављам. 

Pa, nisi fer, objasnio sam, zasto mislim , da je jasno ( u odnosu na ovu nasu raspravu ) , sta tacno pise u tim prvim stihovima od Jovana ( po hronologiji stvari ).

Izdvojio si samo ovaj citat i ljutis se na mene, ne vidim razlog.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, nisi fer, objasnio sam, zasto mislim , da je jasno ( u odnosu na ovu nasu raspravu ) , sta tacno pise u tim prvim stihovima od Jovana ( po hronologiji stvari ).

Izdvojio si samo ovaj citat i ljutis se na mene, ne vidim razlog.

Zato što ti je uvaženi teolog odgovorio kasnije zašto Jovan koristi takav početak.

Ali ti si od onih kojima je posle prvog stiha sve jasno i onda zatvore Pismo i napišu doktorat.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tako se pitao i prvosveštenik pa razdire haljine kad mu Isus reče videćeš Sina Čovečjeg na nebu.

Ali ti sve vreme potenciraš kako će Sin Čovečji tek na nebo a da je Logos kroz koga se sve stvorilo pre Njega na nebu.

Sad objasni kako je Pavle i kojom naučnom metodom uspeo da kaže kako je Isus Hristos istovremeno na nebu kao Logos što ti negiraš?

Mozes da postavi taj stih ( da ne trazim ).

U vezi Pavla, postavicu kasnije, jedan tekst od Zlatoustog u vezi stvaranja kroz Sina i Logosa. ( nemam sad puno vremena )

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Je li to vladika govori o tome da je Hristos i telom i dušom umro za ljude?

Brate da si čitao Misonarska Pisma ili da si barem otvorio vido bi u prvom Pismu šta vladika kaže za dušu i o kakvom je stradanju reč.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mozes da postavi taj stih ( da ne trazim ).

U vezi Pavla, postavicu kasnije, jedan tekst od Zlatoustog u vezi stvaranja kroz Sina i Logosa. ( nemam sad puno vremena )

Nemoj molim te ja imam troje male dece, još ako ti tako bitne stihove moram stavljati na sto, onda daj organizuj da mogu i na tebe da dobijem dečji dodatak, koristilo bi mi.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato što ti je uvaženi teolog odgovorio kasnije zašto Jovan koristi takav početak.

Ali ti si od onih kojima je posle prvog stiha sve jasno i onda zatvore Pismo i napišu doktorat.

Ali, odgovorio sam na te njegove stavove ? 

Da li imam pravo da i ja nesto kazem i objasnim svoj stav  i navedem neki citat od otaca ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nemoj molim te ja imam troje male dece, još ako ti tako bitne stihove moram stavljati na sto, onda daj organizuj da mogu i na tebe da dobijem dečji dodatak, koristilo bi mi.

Okey.

Kasnije popodne, kada budem imao vise vremana, pronaci cu i postaviti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Brate da si čitao Misonarska Pisma ili da si barem otvorio vido bi u prvom Pismu šta vladika kaže za dušu i o kakvom je stradanju reč.

Dakle brate nemoguć si.

Onda uzmeš pa mi ti objasniš kako vladika ovde ne kaže da Isus ne umire i dušom i telom za nas iako je to napisao, več se kasnije u misionarskim pismima u drugom delu izvinjava na svojoj pogrešci i objašnjava nam da ipak nije umro nego nam se to samo pričinilo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Давно смо привели текст у коме Николај тврди да после смрти људи васкрсавају у новим телима. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...