Jump to content

Болест бирократије: Прекршајни поступак за организовање светског концерта!

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, RYLAH рече

1. Системско урушавање професије - плашењем отказима, прогонима добрих судија, постављањем нестручног кадра и сл. Нијe то од јуче, траје деценијама, а докусурено је после две хиљадите са неколико "реформи" којима се ударио ексер у сандук. Мислим, није то толико лоше колико се ја понекад сморим, али је далеко од доброг.

2. Нема простог и краткорочног решења. Али да смо почели пре двадесетак година, сад би било много боље. Образовање, склањање политике из правосуђа, усвајање европских стандарда, ал не само на папиру... Није тешко, одрадили многи пре нас, ми само жељу да покажемо и да кренемо да радимо.

aj otvori temu o tome i prebaci ove postove (ako hoces) parcijalno se slazem sa tobom, ali mislim da je to posledica nekih drugih politicko-kulturnih ideja koje vladaju u srbiji. 

Konkratno, zasto je to tako ispalo.. Zasto je u evropi ispalo bolje

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Далеко од тога. Мени је само криво што много пута они сами то не схватају и унижавају то занимање, које је замишљено да буде узвишено.

Da bi bilo uzvišeno taj čovek ,sudija mora da bude čovek od integriteta i osećaja za pravdu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

aj otvori temu o tome i prebaci ove postove (ako hoces) 

Не могу сад, на телефону сам. А и није фрка, уклапа се и овде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, RYLAH рече

Поступак се покреће првом радњом. Сад је рок застарелост две године, када се покренуо.

Мислим да је то што ти кажеш ипак рок за спровођење казне након правоснажности пресуде, а у конкретном случају се ради о вођењу поступка од стране суда.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Da bi bilo uzvišeno taj čovek ,sudija mora da bude čovek od integriteta i osećaja za pravdu.

Tacno a da bi sudija bio uzvisen i covek od integriteta oni koji ga postavljaju moraju da budu ljudi od integriteta. 

Подели на овим сајтовима

Tacno a da bi sudija bio uzvisen i covek od integriteta oni koji ga postavljaju moraju da budu ljudi od integriteta. 

Naravno,sve je to povezano.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Мислим да је то што ти кажеш ипак рок за спровођење казне након правоснажности пресуде, а у конкретном случају се ради о вођењу поступка од стране суда.

Не брате. Поступак не може да се ПОКРЕНЕ ако се то не уради у року од једне године од извршеног прекршаја, али ако се покрене у том року, онда је рок застарелости за правоснашно окончање поступка две године од извршеног прекршаја.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Не брате. Поступак не може да се ПОКРЕНЕ ако се то не уради у року од једне године од извршеног прекршаја, али ако се покрене у том року, онда је рок застарелости за правоснашно окончање поступка две године од извршеног прекршаја.

Kako meni naplatili kaznu za parkiranje onda iz 2009. putem prinudne naplate?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Не могу сад, на телефону сам. А и није фрка, уклапа се и овде.

Ok, onda cu ovde da pisem. 

Ukratko, smatram da je to posledica ovlascenja. Vlast korumpira, kada oni koji postavljaju sudije ili same sudije dobiju vlast, kao i svi ljudi skloni su ka tome. Koliko god da si moralan, kada dobijes vlast i moc da sprovodis svoje ideje i praktikujes svoje biase - vecina ljudi ce to verovatno raditi. 

Drugim recima mislim da to o cemu ti pricas nije korenski uzrok, i da je greska sto imamo propale reforme to sto ne tretiramo koreinski uzrok a tu su
1. Vlast imoc u rukama ljudi
2. CEntralizacija moci u rukama ljudi
3. Ne postojanje sistema balansa izmedju institucija, sudsvo nije nezavisno od politicara, zakoni su nezavisni od gradjanstva itd. 

Zato mislim da u evropi imaju bolje sudstvo i generlano drzave, jer je vlast podeljena. Tvorci toga su shvatili koliko toliko da su ljudi korumpirani i da nikad nece da imamo ljude od integriteta pa su napravili sistem gde se medjusobno ispravljaju, ne samo u stepenima vec naprimer, u sistemu svajcarske direktne demokratije i narod je taj koji bira stvari mnogo licnije ili u americkom sistemu sa porotom iprecedanima narod opet ima moc. 

Mada ni ja ne bih evropu generalizovao, i evropa je medjusobno veoma razlicita. Posebno britanci vs ostatak, a i ostatak izmejdu sebe. 

Problem sa evropom je sto se ti principi polako napustaju, vlast krece da se centralizuje sve se zakopava kompleksnom birokratijom i to ce da ima posledice da ce evorpa uskoro da zalici na srbiju ( a vec lici).

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Kako meni naplatili kaznu za parkiranje onda iz 2009. putem prunudne naplate?

Pa da punis budzet rodjace da drzava bude jaka... to je tvoja patriotska duznost. :) 
Parkirao si se na nepropisnom mestu, ako si to uradio dva puta ne daj boze mozes i na robiju da odes. 

Vidis kako je sistem pravljen da bude moralan i ispravan. Stavis kola gde ne treba, mozes da snosis posledicu da te zatvore u kavez ko zivotinju. :))

Drzava je inace jedina kojoj kada dugujes pare - mozes da zaglavis robiju.

Banci ako ne vratis dug mogu da ti uzmu sta imas i to je to, u svakom slucaju ako nemas pare da im das niko nece da te zatvori.

Drzavi ne platis dug, stavljaju te iza resetaka, ako je dug dovoljno velik.

Подели на овим сајтовима

Pa da punis budzet rodjace da drzava bude jaka... to je tvoja patriotska duznost. :) 
Parkirao si se na nepropisnom mestu, ako si to uradio dva puta ne daj boze mozes i na robiju da odes. 

Vidis kako je sistem pravljen da bude moralan i ispravan. Stavis kola gde ne treba, mozes da snosis posledicu da te zatvore u kavez ko zivotinju. :))

Nije problem al ta priča o navodnoj zastarelosti ne pije vodu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Nije problem al ta priča o navodnoj zastarelosti ne pije vodu.

Ahaha, ma samo se zezam jer me anegdotalno podseca na ono sto sam dodao.

Drzava je jedini entitet kome mozes da dugujes pare i da zaglavis robiju. Banci ako dugujes pare, a recimo kredit, a nemas da im platis ne mogu da te posalju na robiju. Ali ako drzavi dugujes - mozes. 

Sistem je licemeran u startu. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, RYLAH рече

Али читајући твоју тему схватио сам да је човек учинио прекршај негде у 7 месецу прошле године (ако се добро сећам, мрзи ме да поново отварам линк) а њему је рочиште заказано сад за октобар. Тај члан о застарелости лепо говори о томе да се не може ни водити поступак у року ако протекне више од 1 године од када је прекршај учињен. Не знам када је МУП поднео пријаву али прво рочиште је заказано након 1 године. Не знам, ваљда.

Видиш, на ово мислим: '' Prekršajni postupak ne može se pokrenuti niti voditi ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen''. Суд је тај који води поступак. А како може да закаже рочиште да би водио поступак ако је протекло више од 1 године. Тако да странка на првом рочишту треба да се позове на застарелост. Не знам, тако схватам. Знаш оно: ''три правника, пет мишљења''.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, RYLAH рече

Није морао. Могао је да га одбаци (чл. 184 Закона о прекршајима).

Može i da ga "kazni" opomenom... nije samo u teoriji... ja nedavno dobih za klijente opomenu... zamalo da se šlogiram... ;):D 

• Зачуђен 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Млађони рече

A ja sam tebi objasnjavao labavost termina "seksualno uznemiravanje" i "proganjanja drugih" 

Gde sam ti naveo kao primer tekst koji je branka postavila, i hipoteticku situaciju gde ti pridjes par puta devojci ugradu. 

I tu sa mti lepo i sasvim jasno argumentovao da je tu seksualno uznemiravanje i proganjanje totalno nedifisano i totalno subjektivno ostavljeno na procenu.

Jok... objasnih ti da nisu nedefinisani i totalno subjektivni... kao i obično nisi skapirao... doduše, sad si dobio bananicu pa je nema potrebe da dalje objašnjavam i odgovaram na tvoje izmišljotine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...