Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 @Bokisd Inace jednog dana ce ljudi skapirati da ne moze "have your cake and eat it too" Ne mozes da imas princip o slobodi kretanja i onda da kaznajvas ljude jer se krecu iza nekog bez da urade ista drugo. Ne mozes da iams princip o slobodi govora i onda da kaznjavas ljude jer su rekli nesot ruzno, lose, naprimer seksualno uznemirio time sto si rekao nesto ogavno. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 1 сат, RYLAH рече Овај судија је имао простора да одредбу не примени, по макар три основа. Колико сам схватио судија није ни донео пресуду, а на заказано рочиште дотични није ни дошао па се тек чека доношење пресуде која ће сигурно бити да је вођење поступка застарело. Уопште не видим у чему је проблем око судије. Судија је по службеној дужности морао да закаже рочиште на основу прекршајне пријаве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 2 минута, Плаво Небо рече Није морао. Могао је да га одбаци (чл. 184 Закона о прекршајима). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 1 минут, Плаво Небо рече A pa na to ciljas. Pa oni su pisali kako sudije ne valjaju. Ne ja(u ovom postu inicijalno) evo citata sta su rekli o sudijama.. ali vidim da menjaju misljenje po situaciji: -Виђао сам у овом послу много аутистичних судија, (rylah) - Ja sam video i luđe prekršajne sudije... (avokado) ali kao sto rekoh, sudije prestaju da budu problem onda kada njihova opozicija uzima taj argument, onda sudije postaju racionalna bica gde je njihov subjektivizam umanjen na minimum.... autisticne i lude prekrsajne sudije sve resava to sto oni moraju da obrazlazu presudu. Ako to stvarno resava, sto onda i dalje imamo posledice toga i sto se oni i dalje srecu? Ocigledno to ne resavad obro. Za to ne moras da budes strucnjak niti ekspert da se zapitas i da vidis da nesto u njihovim tvrdnjama nije koherentno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Problem je u besmislenim propisima i filozofiji koja državu uzdiže i ovlašćuje. A birokrate samo šire i šire i dodaju, po svom običaju. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 25 минута, Плаво Небо рече Цитирам Закон о прекршајима: ZASTARELOST Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka Član 84 Prekršajni postupak ne može se pokrenuti niti voditi ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen. Поступак се покреће првом радњом. Сад је рок застарелост две године, када се покренуо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече Није морао. Могао је да га одбаци (чл. 184 Закона о прекршајима). Јесте, у праву си, али то не значи да на рочишту пријаву не би одбацио. Можда је хтео да утиче на странку да више не понавља наведени прекршај с'обзиром да га је поновио и ове године. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Плаво Небо рече Јесте, у праву си, али то не значи да на рочишту пријаву не би одбацио. Можда је хтео да утиче на странку да више не понавља наведени прекршај с'обзиром да га је поновио и ове године. Могуће, али тешко замисливо. Посебно јер је судија за прекршаје Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, RYLAH рече Могуће, али тешко замисливо. Посебно јер је судија за прекршаје Све у свему, брате, није лако бити судија. RYLAH and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Плаво Небо рече Све у свему, брате, није лако бити судија. Nije, moras da celivas politicare tamo gde nije lepo da bi postao/ostao sudija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Плаво Небо рече Све у свему, брате, није лако бити судија. Далеко од тога. Мени је само криво што много пута они сами то не схватају и унижавају то занимање, које је замишљено да буде узвишено. Bokisd and Млађони је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече Далеко од тога. Мени је само криво што много пута они сами то не схватају и унижавају то занимање, које је замишљено да буде узвишено. Jes da je offtopik, ali stvarno me zanima sta mislis: 1. Sta je uzrok tog problema. 2. Kako bi ga resio. o tvori novu temu o stanju prava i pravosudja u srbiji i mozes da prebacis sva ova nasa baljezganja tamo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 3 минута, Млађони рече Nije, moras da celivas politicare tamo gde nije lepo da bi postao/ostao sudija. I imali su skoro suvu demonstraciju na Bitefu,da vide praktično kako se to radi a usput se proslavi problem kako mudro reče đakon Ilić. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Кратос рече I imali su skoro suvu demonstraciju na Bitefu,da vide praktično kako se to radi a usput se proslavi problem kako mudro reče đakon Ilić. Objasnili im.... vizuelno... ko ne razume ovako.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Млађони рече Jes da je offtopik, ali stvarno me zanima sta mislis: 1. Sta je uzrok tog problema. 2. Kako bi ga resio. 1. Системско урушавање професије - плашењем отказима, прогонима добрих судија, постављањем нестручног кадра и сл. Нијe то од јуче, траје деценијама, а докусурено је после две хиљадите са неколико "реформи" којима се ударио ексер у сандук. Мислим, није то толико лоше колико се ја понекад сморим, али је далеко од доброг. 2. Нема простог и краткорочног решења. Али да смо почели пре двадесетак година, сад би било много боље. Образовање, склањање политике из правосуђа, усвајање европских стандарда, ал не само на папиру... Није тешко, одрадили многи пре нас, ми само жељу да покажемо и да кренемо да радимо. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука