Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

знаш шта Лазаре, ја сам одмах у старту и претпоставила да после Колибе не може више ниједна његова књига да буде иста, или боља....не знам како да се изразим...и моје мишљење је било као твоје што се тиче првог дела књиге, али видећеш да је суштина у другом делу.....и на крају , кад сам је прочитала, схватила сам да је то - то....не знам, мени лично се допада....и у једној и у другој књизи проналазим себе.....

Сачекат ћу крај па ћу онда видјети, овако сам на пола ни горе ни доље. Видјећемо :)

• Волим 1

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

По ко зна који пут Борислав Пекић - Беснило

Митрофан Матић - Монахово срце

Подели на овим сајтовима

Моја кума је радила интервју са писцем, његова животна прича је баш потресна

Nešto da nam preneseš iz druge ruke...? :)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Danas stiglo :

Архиепископ АВЕРКИЈЕ (Таушев), "Благословено Царство Оца и Сина и Светога Духа - Тумачење Литургије и свих богослужења Православне Цркве"
px92b.jpg

Пред нама је дело о богослужењу: од јутрења, преко вечерња до Божанствене Литургије, која је извор и увир свих богослужења и Светих Тајни Цркве. У овој књизи читалац ће пронаћи и историју боголужења, и његов смисао, и начине на које се боголужбени устав примењује у пракси Православне Цркве. Реч је о правој енциклопедији Литургике.

https://www.pouke.org/forum/topic/22480-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/#entry749742

Подели на овим сајтовима

Одлична, читам је по други пут. За мене је он исто што је био Иво Андрић (или Меша Селимовић) али у данашње вријеме.

Pa sad, i Selimovic i Andric bi se okretali u grobu kada bi culi da njihova genijalna dela poredis sa " delima" Mome Kapora.

Nego, ti si inace citao Andrica i Selimovica?

Подели на овим сајтовима

image.jpg?imageId=275&thumb=1

Аутор више од двадесетак књига и добитник више српских и међународних награда за књижевност, Светислав Басара у новом роману се бави српским наравима.

Главни лик Настасијевић сваког дана на послу разговара са својим земљаком Маслаћем, залуђеним српским патриотом, а из сукоба њихових мишљења рађа се једна од најгротескнијих прича у новијој српској књижевности. Фантастичне породичне приче и урнебесне хиперболе насмејаће читаоце до суза у Басарином маниру и беспрекорном приповедачком стилу. Овај роман непогрешиво разоткрива лице и наличје нашег менталитета.

Hehehhehe, dje me nadje?:))

Genijalan je Basara kao i uvek.

Подели на овим сајтовима

Pa sad, i Selimovic i Andric bi se okretali u grobu kada bi culi da njihova genijalna dela poredis sa " delima" Mome Kapora.

Nego, ti si inace citao Andrica i Selimovica?

Eto nek` si ti citala.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ- Трибине цркве св.Трифуна likefaceeeeeeee   (предавања:мати Иларије, Владете Јеротића,  монахиње Нектарије, архимандрита  Алексеја, проте Милорад Голијан,арх.Тихона, епископа Јована (Пурић), мати Макарије, ипођакон Димитрија (Плећевић,јереја Вукашина Милићевића,протосинђела Илариона  (Ђурица),јеромонаха Стефана (Вучковић),јеромонаха Јована Миленковића и др.)

цена књиге је само 350 дин

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Ходочашће Арсенија Његована" — Борислав Пекић

Одличан писац овај Пекић, недавно сам прочитао "Како упокојити вампира", баш је добро.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...