Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Ваљало би ово имати у пдф-у и на србском. 0104_cheesy

Ух, како да не....

Подели на овим сајтовима

"Православни поглед на свет и савремена наука"- Протојереј Тимотеј Сељски

Imam ovu knjigu malo sam je razlistao ali prvo da predjem preko svega osnovnog  iron maiden

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Топло препоручујем упоредно читање ове књиге са савременим "православним приручницима за исповест"(!!!):

iron maiden

занимљива паралела грешника који се јавно исповеда свима бестидно, и грешника који се у осами исповеда са стидом.

моје питање је, ко се ту боље исповеда?

Подели на овим сајтовима

Топло препоручујем упоредно читање ове књиге са савременим "православним приручницима за исповест"(!!!):

iron maiden

занимљива паралела грешника који се јавно исповеда свима бестидно, и грешника који се у осами исповеда са стидом.

Онај ко од своје бестидности или стидности не ствара култ...

Подели на овим сајтовима

harp

Онај ко од своје бестидности или стидности не ствара култ...

@Smile

klapklap

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

"Бог је жив"

у издању

висока школа-Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију

Како би рекли Земунци

Значи братееее...врх!!!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

"Благослови, душо моја, Господа,  Свети Оци тумаче Псалтир"

Свети Атанасије Велики

Свети Василије Велики

у издању библиотеке Образ светачки

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Почињем  да  читам  Шекспирову  трагедију  ''Кориолан'', који је први пут штампан у Првом

фолио-издању  његових драмских дела , 1621.г.

Рану римску легенду о Кају Марцију Кориолану ( 5. век пре нове ере), Шекспир је нашао

код  Плутарха  (1.  век нове ере),чије је ''Упоредне животе славних Грка и Римљана'' превео на 

енгласки са  француског  превода, сер Томас Норт, 1579.г.

Подели на овим сајтовима

Fausta :)

Woo-hoo...Iznova i iznova :cmizdrenje:

Савршена љубав не раздељује једну природу људи по различитим њиховим особинама, но увек гледајући на њу, све људе подједнако љуби: врлинске љуби као пријатеље, а порочне као непријатеље, чинећи им добро, и дуготрпећи, и подносећи њихове поступке, уопште не мислећи о злу, него чак и страда...

Подели на овим сајтовима

Опасна књига Лионе, само нисам могао из прве да је читам, морам да будем у посебном расположењу да бих читао са разумевањем. Једном после причешћа узмем да пробам поново, и ум се некако отворио и баш сам се науживао читајући је.

Подели на овим сајтовима

"За живот света" о.А.Шмеман

"Водом и духом"  о.А.Шмеман

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...