Jump to content

Конзервативци новог таласа

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Ако неко има неки његов добар снимак или текст...

Ja redovno pratim njegov daily show. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

ОК, као што рекох - не слажем се са њима у много чему. Овде сам само хтео да их мало "упознамо" пошто су занимљива појава. Чини ми се да су веома образовани, интелигентни, праве доста главобоље прогресивцима.

Следећи би, на пример, био Бен Шапиро. Ако неко има неки његов добар снимак или текст...

Шапиро је нешто потпуно другачије. Он чешће прича о идејама и принципима, мада када дође геј брак, абортус и сличне класичне теме пада као и сви конзервативци јер се базира на религијском моралу по тим питањима. А опет, треба сачекати још неко вријеме да се сигурно сазнају ефекти либералних ( прогресивних ) ставова по тим питањима. Чуо сам нпр. да је Тома Совелић оспорио неке кључне тачке оне књиге "Freakonomics" коју су прогресивци користили као научну основу за своје ставове ( типа абортус смањује криминалитет и сл. ).

Препоручујем ти да пратиш, ако већ не пратиш, Џоа Рогана. Доводи све занимљиве ликове:

Подели на овим сајтовима

U principu konzervativci novog talasa su sledeci korak ka libertarijanskoj evoluciji. Polako se vracaju ustavu amerike koji je baziran na teoriji prirodnog prava. 

Kako su levicari bili popularni da bi malo neke konzervativne norme olabavili(droga i slicno), ovi su sada tu popularni da bi olabavli probleme koje je stvorila levica. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Он чешће прича о идејама и принципима, мада када дође геј брак, абортус и сличне класичне теме пада као и сви конзервативци јер се базира на религијском моралу по тим питањима.

Pod pada, mislis ne slaze se sa tobom? 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ћириличар рече

Будимо слободни, али не разуздани, у суштини. 

Колико видим, када су милионери и милијардери разуздани, то је потпуно прихватљиво новим конзервативцима. Чак их неретко славе као алфе...

Ви људи не можете да укапирате једну просту ствар. Једно је политичко уверење, а сасвим друго је лични начин живота. И очигледно је да у свим политичким опцијама има људи и разузданог и уздржаног начина живота и (највише, што је и логично) оних између. Чим кренете да ми мешате политику и морал, одмах ми ту нешто смрди. Ново-конзервативци су у ствари морални етатисти ништа мање него левичари, само се разликује морал који би да наметну одозго.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Колико видим, када су милионери и милијардери разуздани, то је потпуно прихватљиво новим конзервативцима. Чак их неретко славе као алфе...

Не понашају се у складу са својом идејом. Падну у гријех. Шта ћеш :) Зато фрау Меркел никада не попушта искушењима :)))

1 hour ago, Juanito рече

Ви људи не можете да укапирате једну просту ствар. Једно је политичко уверење, а сасвим друго је лични начин живота

Свакако, али лични начин живота може утицати на политички став. Не увијек, наравно. Не заборави да си ти блудник и хедониста и да због тога сигурно не можеш бити фашиста ( зашто да бијеш туђинце када можеш пити вино на некој плажи, трошење времена бре... ), комуниста ( само бахато, а не исправљати криве Дрине - јер много је то посла за никакву добит. Боље са непријатељем подијелити ракију и показати му кафански живот па га онако пијаног натјерати на добровољну редистрибуцију дохотка куповином туре за читав сто ) нити некакав друштвени конзервативац ( какав срам и суздржавање, драже женско него нафоре узет ).

Ја сам убијеђен од Хајдта да човјеков карактер свакако има улогу у политичкој оријентацији. Колику и какву, не знам, али да има значајну - свакако. Мислим, не може конзерва бити неки ултра емотивац коме је битно да сви кучићи буду спасени по сваку цијену. Fiat iustitia et pereat mundus!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Чим кренете да ми мешате политику и морал, одмах ми ту нешто смрди.

Politika bez morala nema smisla. Svi mesaju politiku i moral, cak i ti. 

Evo tamo pises o regulaciji oruzija jer verujes da je moralno da drzava smanji broj ubistava i da je to prava mera. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Pod pada, mislis ne slaze se sa tobom? 

не, него да на крају крајева своју аргументацију заснива на религиозној моралности ( што је премиса која се мора доказати да је ваљана да се узме као почетна основа -а то је скоро па немогуће у контексту како би читава држава требала да се понаша), а не на аргументима од тренутне и непосредне важности, практичног значаја и битности за највећи могући број људи ( тзв. stakeholderi ). Просто много већем броју људи много више одговара јер много више користи добијају од прогресивних ставова по тим питањима из простог разлога што конзервативци не могу навести било какву кредибилну штету од таквих ставова нити понудити увјерљиве позитивне аргументе са конзервативног становишта а да не оду у "strawman" прогресивног мишљења.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Чим кренете да ми мешате политику и морал, одмах ми ту нешто смрди.

Либерализам и либертаријанизам имају своју моралност такође. Нема политике без макар некакве моралности ( осим ако ниси странка коај се искључиво бави економским питањима - али оне су неуспјешне у политици па се морају качити на неке странке са моралношћу, или да саме прихвате неку моралну оријентацију. Тако ти је АфД почео као либертаријанска, фискално конзервативна странка, и када је Фрауке Петри схватила да неће ниакд ништа урадити као таква странка предложила је да ударе мало у ксенофобичне трубе, јер има тржишта за такву странку и такву моралност "ово је наша земља!" ).

Иначе, @Grizzly Adams, ево ти Шапира у свој његовој слави ( иако га је Ченк могао добити на неким мјестима, али нажалост то је Ченк - који не зна да дебатује ):

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Па он није баш бистар, ал га прогресивке воле што је крупан... :smeh1:

OF COUUURSE OF COUUURSE!!! :D But, he a Turk, so:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Nije krupan odgledaj klip, nizi je od sapira... zapravo je samo "kockast" i ja sam mislio da je krupan. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Nije krupan odgledaj klip, nizi je od sapira... zapravo je samo "kockast" i ja sam mislio da je krupan.

Па није висок, али има мало ту masculine-neanderthal фацу о којој фемино-прогресивистице потајно маштају... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Па није висок, али има мало ту masculine-neanderthal фацу о којој фемино-прогресивистице потајно маштају... :smeh1:

:unbelieveble:

Tačno koliko o Đuki... :smeh2:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...