Jump to content

Svakog desetog Srbina bije žena

Препоручена порука

пре 55 минута, AnaLaz рече

Насиље је насиље, без обзира ко кога угрожава. Пол је небитан, а и ови подаци нису тачни. Има и лажних пријава. Десило се код нас на послу, полиција звала да провери да ли је једна жена, која је пријавила мужа, била малтретирана код нас и зашто ми то нисмо пријавили(она се пита). Ми проверили на камери, ма нема бре ништа, нормално дошли људи са децом. Можда јој је рекао, у фазону, ајде бре пожури мало, али,  никаквог малтретирања нити насиља није било.

Што не значи да нема случајева, и то тешких. 

Ovaj tvoj konkretni mi deluje kao slučaj al psihijatrijski.

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Sve više imaš muškaraca vaspitanih da nikad ne udare žensko... pre će i trpeti nešto batina nego da uzvrate...

о.О Увек можеш да је ухватиш за руке, и/ли напустиш просторију. Мене је бураз (од ујака) стално држао за руке кад сам хтела да се бијемо, били смо клинци. :D Тако да у "пуштам да ме бије јер сам тако васпитан" не верујем. Па први рефлекс кад неко замахне ка теби је да се измакнеш, о чему причамо?? 

пре 10 часа, Djapa рече

nema veceg zla na ovom svetu od lose zene

Такое! :dedica: Педери и масони су на нижим нивоЈима зла! 

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Sta , ako zena fizicki napadne muskarca, svoga muza ? Kako da se ponasa muz ?

Mislim da treba da se odbrani.

Jer, u coveku je valdja normalno stanje, da se brani kada ga neko napadne. Nagon za samoodbranu. Napad je napad. Otkud ja znam, da li ce mozda da me zena gurne i mozda cu i da padnem nezgodno, da polomim ruku, glavu, ili ne daj boze , i poginem ( desi si, nesrecan slucaj, namesti se, udaris glavom o ivicu stola ). Ili, mozda, ona u napadu besa, dokopa se noza ili nekog drugog opasnog oruzja.

To ne znaci, da sad treba 'odrati' zenu od batina. Ne, nego, odgovor na napad jeste odgovarajuca dozirana  odbrana, narocito ako je zena. Ako je zivot ugrozen, ( napad nozem ili slicno ), onda, naravno, sve vrste samoodbrane su dozvoljene.

Licno, ne podrzavam nasilje nad zenama. ( ko' to podrzava :blush: ), ni psihicko, pogotovo fizicko. Mislim, ako si jaci pol , to ne znaci, da trebas resavati stvari na silu. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Jer, u coveku je valdja normalno stanje, da se brani kada ga neko napadne. Nagon za samoodbranu. Napad je napad. Otkud ja znam, da li ce mozda da me zena gurne i mozda cu i da padnem nezgodno, da polomim ruku, glavu, ili ne daj boze , i poginem ( desi si, nesrecan slucaj, namesti se, udaris glavom o ivicu stola ). Ili, mozda, ona u napadu besa, dokopa se noza ili nekog drugog opasnog oruzja.

To ne znaci, da sad treba 'odrati' zenu od batina. Ne, nego, odgovor na napad jeste odgovarajuca dozirana  odbrana, narocito ako je zena. Ako je zivot ugrozen, ( napad nozem ili slicno ), onda, naravno, sve vrste samoodbrane su dozvoljene.

Licno, ne podrzavam nasilje nad zenama. ( ko' to podrzava :blush: ), ni psihicko, pogotovo fizicko. Mislim, ako si jaci pol , to ne znaci, da trebas resavati stvari na silu. 

Ako je to hrišcanski muž, treba da okrene i drugi obraz! 

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Bokisd рече

Radi potpounosti treba dodati da je to uglavnom krivica tog mladenca i "velikomučenika" na tom videu gore jer da mu je od svega bilo najvažnije kako ce se ta njegova buduca žena ponašati od vanjskog izgleda ili zabave s njom, izabrao bi za ženu hrišcanku koja si nikad ne bi dozvolila da ga kao svog muža ošamari ni na samo a pogotovu ne na javnosti pred drugima stranim i nepoznatim ljudima i pred televizijskim kamerama gdje je to mogla vidjet cijela Češka Republika jer hrišcanske žene to nikada ne rade niti bi uradile ili sebi nešto slično dozvolile. Zato njemu preostaje jedino da okrene i taj svoj drugi obraz i prizna si da je za sve to on najkrivlji, niko ga nije tjerao da se oženi sa ženom koja je na papiru možda i hrišcanka ali koja se uopšte ne ponaša hriscanski. Trebao je o tom voditi računa ranije, prije svadbe. Nikakva prava hrišcanka sebi ne bi dozvolila to što ta njegova žena na videu, da šamara i fackuje muža i oca svojih kcerki javno pred svima, pred TV kamerama i pred cijelom Češkom Republikom. To prave hrišcanke nikad ne rade, ni na samo a ni na javnosti! To je karikatura braka i bračne veze izmedju muža i žene! Egzemplarni i odstrašujuci primjer toga kako brak ne bi smio izgledati ni u kojem slučaju! Baš žalosno dokle može to doci! Tragedija! A za nju su si odgovorni i krivi i on i ona podjednako! Imaju sad oboje uništen život!

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, JESSY рече

U dva dana protekle nedelje uhapšene dve supruge koje su nasrnule na partnere

Dokaz da imamo Shvedski standard...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Sve više imaš muškaraca vaspitanih da nikad ne udare žensko... pre će i trpeti nešto batina nego da uzvrate...

Da. Tek će naredne generacije da osete tu pošast. To feministkinje kad dohvate da vaspitavaju,ugasili smo ga :(

Svi nešto pričamo o nenasilju,ali ako bi stvarno došlo do tuče,verujem da bi se svako od nas branio rukama i nogama,nekim predmetom. Tema je gnusna,ali takva nam je realnost. Kad izgubimo Boga. Strašno.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

"nikad ne treba udariti zensko" je najgluplja izjava ikad. 

Ima gomilu sasvim racionalnih razloga u kojima je sasvim OK udariti zensko. 
Evo nekoliko
- Kada krene nozem na tebe ili drugim hladnim oruzijem na tebe
- Kada fizicki udara tvoje dete.
- Kada ona tebe udara. 
- Kada si saznao da je pokusala da te otruje.
- Kada si saznaoda ti je narucila ubistvo.
- Kada si saznao da te je opljackala za veliki novac pravorm.

U svim tim uslovima bi trebalo da bude vise nego socijalno prihvatljvo da to djubre guta svoje zube bilo musko ili zensko. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Џуманџи рече

о.О Увек можеш да је ухватиш за руке, и/ли напустиш просторију.

Ali ne mozes da je uhvatis za noge, dok te sutira u bele bubrege. 
Ne mozes da napustis prostoriju kada te juri da te udari.
Ne mozes da je uhvatis za ruke ako drzi noz.

Подели на овим сајтовима

Ko je ovde nasilnik?
Ona jer je napala ili on jer je vratio?

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Млађони рече

"nikad ne treba udariti zensko" je najgluplja izjava ikad. 

Ima gomilu sasvim racionalnih razloga u kojima je sasvim OK udariti zensko. 
Evo nekoliko
- Kada krene nozem na tebe ili drugim hladnim oruzijem na tebe
- Kada fizicki udara tvoje dete.
- Kada ona tebe udara. 

Океј, постоји непосредна опасност. Мораш да се одбраниш или да заштитиш деде (своје или туђе).

пре 48 минута, Млађони рече

- Kada si saznao da je pokusala da te otruje.
- Kada si saznaoda ti je narucila ubistvo.
- Kada si saznao da te je opljackala za veliki novac pravorm.

- Кад си сазнао да те није природна плавуша и да те је завела на превару..

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lady Godiva рече

- Кад си сазнао да те није природна плавуша и да те је завела на превару..

Tada ne, ocigledno.

Ali je isto tako ocigledna glupost da NIKAD ne trebas da udaris zenu ili da kada te zena udara trebas samo da je "uhvatis za ruke" i/ili izadjes iz sobe. 
To je legitimzacija nasilja od strane zena nad muskarcima, i uklanjanje svake moguce krivice i odgovornosti sa zenskog pola za njeno ponasanje. 
Cak je i pozitivna predrasuda da zena nikad ne moze da uradi nista dovoljno lsoe da zasluzi batine ( a znamo da moze) ili da je muskarac uvek jaci od zene (sto znamo da nije tacno, mada u vecini slucajeva jeste).

Svi ljudi mogu da urade lose stvari i da zasluze nasilje, bilo muskarci ili zene.

Niko ne treba nikog da udara, ali kada bilo ko prvi udara onaj koji prima udarce treba da se brani. Nebitno kog je pola. 
To bi trebalo da bude univerzalna drustvena norma koja bi trebalo da se zakonski definise. 

Подели на овим сајтовима

Нико не може да "заслужи насиље". Нужна самоодбрана није насиље.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...