Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 10 минута, Вилер Текс рече Чим се призна, Тачи и Шиптари постају добра виле. Дај бре човече, уозбиљи се. Неће они да се промене, промене се услови. Док трају тензије и нестабилност они имају изговор да "зажмуре на једно око" и допусте насиље итд. Ми им одржавамо статус "жртве", а жртви се увек гледа кроз прсте чак и кад направи неко срање. Треба им одузети било какав изговор за то. пре 10 минута, Вилер Текс рече Нешто не видим да су Хрвати постали добре виле откако заборависмо Крајину. Па нису, али кад Србин сад тамо тужи некога или државу мора да му се пресуди по закону јер они немају никакав изговор да врдају. Иначе их тужиш тамо некој комисији за људска права у УН или ЕУ. Како ћемо ми да захтевамо од институција државе Косово правду кад их не признајемо? Не можемо, нити имамо право. Зато њих боли д... Неко нападне Србе или манастир, праве се луди и ником ништа. Аурор and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 Кад Шпанци признају Каталонију, Срби могу да почну размишљати о Косову... Пре тога било би само трчање пред руду... Таса је свет човек и зна шта и зашто шише! "Tamo daleko" and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 28 минута, Grizzly Adams рече Па нису, али кад Србин сад тамо тужи некога или државу мора да му се пресуди по закону јер они немају никакав изговор да врдају. Иначе их тужиш тамо некој комисији за људска права у УН или ЕУ. Брате, немаш ти појма шта значи бити Србин у Хрватској. Стање Срба у Хрватској је било боље само пред улазак у ЕУ. Од тада усташки терор у сваком смислу само расте. Да ли знаш клолико је је било напада на храмове наше Цркве? Знаш ли да су обнова и повратак само фраза? Знаш ли да оне куће које су обновили нису ни приближне по квадратури првобитним кућама...Да не набрајам. Чуј немају изговор да врдају. Све што си написао је чиста теорија и сувише си далеко од реалности на Косову и Метохији и Хрватској да би тако самоуверено причао. "Tamo daleko", Volim_Sina_Bozjeg and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 34 минута, Grizzly Adams рече Што се емоција тиче, одеш у купатило и исплачеш се, па се умијеш, изађеш и гледаш шта можеш реално да урадиш. А има пуно да се ради. ... Све остало је млаћење празне сламе. У праву си. александар живаљев and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 7 минута, Вилер Текс рече Све што си написао је чиста теорија и сувише си далеко од реалности на Косову и Метохији и Хрватској да би тако самоуверено причао. Potpisujem! александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 37 минута, Grizzly Adams рече Како ћемо ми да захтевамо од институција државе Косово правду кад их не признајемо? Не можемо, нити имамо право Pa ne treba od institucija tražiti zaštitu ljudskih prava, pa to je zagarantovano deklaracijom o ljudskim pravima, mi imamo pravo od međunarodne zajednice da tražimo krivca za kršenje a ne da priznamo institucije i od samih institucija to zahtevamo. No tvoj stav je jasan, kosovo treba priznati i otići u toalet da se isplačeš ko čovek, pa posle toga da živneš uz neki poslić koji ti daju upravo oni koji su ti pre toga oteli imovinu. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 19 минута, Вилер Текс рече Брате, немаш ти појма шта значи бити Србин у Хрватској. Стање Срба у Хрватској је било боље само пред улазак у ЕУ. Од тада усташки терор у сваком смислу само расте. Да ли знаш клолико је је било напада на храмове наше Цркве? Знаш ли да су обнова и повратак само фраза? Знаш ли да оне куће које су обновили нису ни приближне по квадратури првобитним кућама...Да не набрајам. Чуј немају изговор да врдају. Све што си написао је чиста теорија и сувише си далеко од реалности на Косову и Метохији и Хрватској да би тако самоуверено причао. У Хрватску сам ишао скоро сваке године док сам био тамо, сад мало ређе. Задњи пут сам био 2014-те. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ne treba od institucija tražiti zaštitu ljudskih prava, pa to je zagarantovano deklaracijom o ljudskim pravima, mi imamo pravo od međunarodne zajednice da tražimo krivca za kršenje a ne da priznamo institucije i od samih institucija to zahtevamo. Међународна заједница нема институције које спроводе закон по чланицама УН, него од институција држава чланица тражи да спроводе законе за које очекује да су у складу са Декларацијом о људским правима, мада ни то није увек случај. Многе чланице УН имају дискриминаторне законе супротне Декларацији (нпр. неке исламске државе). Наши политичари су ту у процепу, јер не могу да траже од институција државе Косова да спроводе закон кад их не признају. Ако оду у УН и траже тако нешто, онда их признају... пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече No tvoj stav je jasan, kosovo treba priznati i otići u toalet da se isplačeš ko čovek, pa posle toga da živneš uz neki poslić koji ti daju upravo oni koji su ti pre toga oteli imovinu. Не. Прво отићи у тоалет и исплакати се, па онда урадити шта се мора. Ја сам први део одрадио, чекамо остатак екипе да заврши тоалет па да радимо нешто паметно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 3 минута, Grizzly Adams рече У Хрватску сам ишао скоро сваке године док сам био тамо, сад мало ређе. Задњи пут сам био 2014-те. И? Ако си из тих посета извукао поуку да је Србима тамо добро бојим се да ништа ниси видео. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 Управо сада, Вилер Текс рече И? Ако си из тих посета извукао поуку да је Србима тамо добро бојим се да ништа ниси видео. Остало је доста "репова" из прошлости који нису решени, као и свуда у бившој СФРЈ. Али Хрватска је правна држава у којој можеш да живиш и радиш нормално. Знам Србе који живе тамо још од раније, а и неке који су дошли из Србије у Хрватску после рата. Ништа им не фали. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 13 минута, Grizzly Adams рече Али Хрватска је правна држава у којој можеш да живиш и радиш нормално. Знам Србе који живе тамо још од раније, а и неке који су дошли из Србије у Хрватску после рата. Ништа им не фали. Хрватска је држава у којој се Срби боје да кажу да су Срби. Ако је то нормалан живот иди и живи га у Задру или Загребу. Да ли знаш да се и данас тамо српска деца покатоличавају, из страха? Какви су ти којима ништа не фали тамо, баш ме занима. Много је добро кад се постављају усташке плоче,ломе ћириличне табле,каменује српска гимназија...то је тако нормалан живот. Августин and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 1 сат, Милан Ракић рече Ево замислимо ситуацију да издајничка влас` падне... "дигне се кука и мотика" и склонимо Вучића. И како би онда решавали питање Косова и Метохије? Jedini način da se nešto promeni oko toga je novi rat, nikako drugačije. Ko bi to hteo, ne bih znao šta da mu kažem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 10 минута, Grizzly Adams рече Наши политичари су ту у процепу, јер не могу да траже од институција државе Косова да спроводе закон кад их не признају. Ако оду у УН и траже тако нешто, онда их признају... Nema države kosovo u UN. Naši političari su dužni da poštuju 1254 i ništa van toga. Ne zahteva Srbija od institucija kosova da se čuvaju ljudska prava na KiM, nego zahteva od međunarodne zajednice da se poštuje rezolucija 1254. Niko od nas nema prava da prizna kosovo, već je to u vlasti samo UN. Poprilično ti je zbrkan tekst i ne sledi nekom logičkom razmišljanju. I opet konstatujemo da se kosovo otima ali nije pravno definisano kao oteto, mi bi da pomognemo malo međunarodnom pravu? Вилер Текс and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече I opet konstatujemo da se kosovo otima ali nije pravno definisano kao oteto, mi bi da pomognemo malo međunarodnom pravu? Брате, свака држава која постоји на свету је "отета". Власт се успоставља само силом. Док траје сукоб то је "сива зона" где може неко нешто да "узме" или "поврати". Кад се прекине сукоб, готово. Ко је шта узео, то је то. Како каже Аурор, без поновног рата ту нема никаквог "враћања" јер се власт успоставља и одржава само силом. То је одприлике и више-мање подсвесна мотивација за "непризнавање" у нашем народу, јер људи интуитивно капирају принцип - кад престане оружје, границе се више не мењају. Али рат је завршен одавно. То што се ми нешто као још "боримо" је само у нашим главама. Одржавамо неки имагинарни рат у својој машти... А то није добро за здравље. Аурор and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 8 минута, Аурор рече Jedini način da se nešto promeni oko toga je novi rat, nikako drugačije. Ko bi to hteo, ne bih znao šta da mu kažem. A bi bili albanci sa KiM toliko tupi da se ogluše ako međunarodna zajednica ostavi KiM u sastavu Srbije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука